ralfpolo89 Napisano Poniedziałek o 19:03 Napisano Poniedziałek o 19:03 Witajcie. Jakie macie propozycje do Lucia? Grały już z Menuetto, w moim odczuciu te kolumny potrzebują ciepłego, dociążonego wzmacniacza. Tak się składa, że miałem okazję ich posłuchać z Musical Fidelity E10 i to było udane połączenie. Ze znanych mi sprzętów - na myśl przychodzi MF m2si. Muzyka to głównie: - gitara akustyczna - smooth jazz - wokale - country Pokój 17 m2, słucham z reguły bardzo umiarkowanie. 80db to już za głośno. Preferowany zakres cenowy (za nowy) to 4000-6000 zł. PS. może MF A1 😎 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Poniedziałek o 21:20 Napisano Poniedziałek o 21:20 2 godziny temu, ralfpolo89 napisał: Witajcie. Jakie macie propozycje do Lucia? Grały już z Menuetto, w moim odczuciu te kolumny potrzebują ciepłego, dociążonego wzmacniacza. Tak się składa, że miałem okazję ich posłuchać z Musical Fidelity E10 i to było udane połączenie. Ze znanych mi sprzętów - na myśl przychodzi MF m2si. Muzyka to głównie: - gitara akustyczna - smooth jazz - wokale - country Pokój 17 m2, słucham z reguły bardzo umiarkowanie. 80db to już za głośno. Preferowany zakres cenowy (za nowy) to 4000-6000 zł. PS. może MF A1 😎 Cześć Do Twojej listy poszukiwań dołączyłbym Hegla H95. To ocieplony wzmacniacz, z ładną barwą i dobrą kontrolą na dole pasma. Aktualnie jest w lepszej cenie, łapiesz się https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/hegel-h95.html Zapraszamy na sprawdzenie Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 21:24 Napisano Poniedziałek o 21:24 (edytowany) @Top Hi-Fi & Video Design nie będzie za ciepło - Hegel H95 z JMR Lucia ? Edytowano Poniedziałek o 21:25 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Poniedziałek o 21:28 Napisano Poniedziałek o 21:28 2 minuty temu, kaczadupa napisał: @Top Hi-Fi & Video Design nie będzie za ciepło - Hegel H95 z JMR Lucia ? Ten H95 nie jest aż takim romantykiem ale oczywiście gwarancji dać nie możemy, no trzeba poprostu posłuchać!😀 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 21:30 Napisano Poniedziałek o 21:30 (edytowany) To się nie uda ale zawsze warto sprawdzić samemu jak salon audio bardzo chce wysłać sprzęt. Edytowano Poniedziałek o 21:31 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Poniedziałek o 21:38 Napisano Poniedziałek o 21:38 7 minut temu, kaczadupa napisał: To się nie uda ale zawsze warto sprawdzić samemu jak salon audio bardzo chce wysłać sprzęt. Możemy wysłać za kaucją jak potencjalny zainteresowany będzie chciał się o tym przekonać 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano Poniedziałek o 23:22 Napisano Poniedziałek o 23:22 (edytowany) Musical M2si - fajne, zaskakująco pełne brzmienie, energiczne, z dobrze dociążonym, sprężystym dołem, przestrzenne. Audiolab 6000A - spokojniejsze, z dobrą równowagą i bez ostrości. Uniwersalne. Roksan Caspian (o ile jeszcze go dostaniesz) - gęsty dół, mocno nasycony, głęboki. Lekko wycofany środek pasma. Może jeszcze nowe Musicale, w tym najtańszy B1xi, ale niestety nie słuchałem go z Luciami. Tak czy inaczej do rozważenia. Połączenie z H95 - jest ciekawie. Czysto, gładko ma wysokich, szeroko. Ale mięska na basie to tutaj żadnego nie będzie. Całościowo za lekko. Edytowano Poniedziałek o 23:24 przez lpomis 2 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:39 Napisano wczoraj o 05:39 10 godzin temu, ralfpolo89 napisał: w moim odczuciu te kolumny potrzebują ciepłego, dociążonego wzmacniacza. w moim odczuciu własnie odwrotnie. Ale jeśli takie są Twoje poszukiwania do Musical, Audiolab. Roksan, Atoll, Magnat, vincent. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 06:17 Napisano wczoraj o 06:17 Używany Naim Atom też się łapie. Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 09:43 Napisano wczoraj o 09:43 Cześć Z propozycji na start ode mnie, na pewno posłuchałbym nowego Audiolaba 6000A MKII, Cambridge CXA81. Z opcji cieplejszych Musical B1xi, czy Denon PMA-900HNE. Z ciekawych opcji jest również Rega Brio MK7 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Kolego @ralfpolo89, czy to Ty niecały miesiąc temu wystawiłeś swoje JMR Lucia na forumowej giełdzie? Jeśli tak, to co skłoniło Cię do zmiany zdania i pozostaniu przy tych monitorach? Odpisz, cytując
ralfpolo89 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, KrólKiczu napisał: Kolego @ralfpolo89, czy to Ty niecały miesiąc temu wystawiłeś swoje JMR Lucia na forumowej giełdzie? Jeśli tak, to co skłoniło Cię do zmiany zdania i pozostaniu przy tych monitorach? Odsłuch na Musicalu E10 Oraz świadomość, że musiałbym dołożyć minimum drugie tyle, żeby kupić coś lepszego. Muszę spróbować z m2si. Miałem go już z ... Dali Menuet SE Kolega Ipomis miał okazję słuchać m2 z Lucia i utwierdził mnie w przekonaniu, że to będzie udane połączenie. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu 37 minut temu, ralfpolo89 napisał: Odsłuch na Musicalu E10 Co dało Ci to połączenie? I czego brakowało Ci w połączeniu z Dayensem? 40 minut temu, ralfpolo89 napisał: Miałem go już z ... Dali Menuet SE Dlaczego z nich zrezygnowałeś? Moim skromnym zdaniem kolumny dużo fajniejsze niż Lucie, które są wykastrowane z basu. I nie wiem czy jakikolwiek wzmacniacz będzie potrafił te braki uzupełnić. 44 minuty temu, ralfpolo89 napisał: Oraz świadomość, że musiałbym dołożyć minimum drugie tyle, żeby kupić coś lepszego. Pozwolę sobie nie zgodzić z tą tezą. Pierwszy lepszy przykład to dali menuety, które można na olxach upolować za niewiele większą kwotę niż Lucie. Zresztą generalnie uważam Lucie za mocno przereklamowany na forach produkt, o czym zresztą świadczą wysypy tych paczek na olx. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 54 minuty temu Napisano 54 minuty temu 3 minuty temu, KrólKiczu napisał: Moim skromnym zdaniem kolumny dużo fajniejsze niż Lucie, które są wykastrowane z basu. I nie wiem czy jakikolwiek wzmacniacz będzie potrafił te braki uzupełnić. Wzmacniaczem może się nie da, ale pomieszczeniem i jego modami już tak 🤭 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 41 minut temu Napisano 41 minut temu 56 minut temu, ralfpolo89 napisał: Muszę spróbować z m2si. Sprawdź jak najbardziej, może też nowego MF B1xi. Nie zrażaj się tym, że komuś granie Lusiek nie siadło. Każdy ma swój gust. To bardzo ładnie grające monitory. Daj im szansę, potrafią czarować wokalami i pięknymi wysokimi tonami. Sporo piękna można z tych monitorów dostać. Odpisz, cytując
ralfpolo89 Napisano 26 minut temu Autor Napisano 26 minut temu 11 minut temu, kaczadupa napisał: Sprawdź jak najbardziej, może też nowego MF B1xi. Nie zrażaj się tym, że komuś granie Lusiek nie siadło. Każdy ma swój gust. To bardzo ładnie grające monitory. Daj im szansę, potrafią czarować wokalami i pięknymi wysokimi tonami. Sporo piękna można z tych monitorów dostać. Zasługują na drugą szansę niewątpliwie... 29 minut temu, KrólKiczu napisał: Co dało Ci to połączenie? I czego brakowało Ci w połączeniu z Dayensem? Dlaczego z nich zrezygnowałeś? Moim skromnym zdaniem kolumny dużo fajniejsze niż Lucie, które są wykastrowane z basu. I nie wiem czy jakikolwiek wzmacniacz będzie potrafił te braki uzupełnić. Pozwolę sobie nie zgodzić z tą tezą. Pierwszy lepszy przykład to dali menuety, które można na olxach upolować za niewiele większą kwotę niż Lucie. Zresztą generalnie uważam Lucie za mocno przereklamowany na forach produkt, o czym zresztą świadczą wysypy tych paczek na olx. Pozdrawiam. U mnie na 17m2 bas z Lucia jest wystarczający... Tutaj chyba producent ma rację, że 20m2 to dla nich max. Kupiłem je od innego forumowicza, u niego na 25 metrów bas był zbyt słaby. Połączenie Menuet SE z m2si w moim odczuciu sprawiało, że było go zbyt dużo. Poza tym piękne granie. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 16 minut temu Napisano 16 minut temu 3 minuty temu, ralfpolo89 napisał: Poza tym piękne granie. A co to znaczy piękne granie? Słuchałem tych monitorów przez kilka dni i niesiony zachwytami, które w owym czasie pojawiły się na sąsiednim forum, też w zachwycie tupalem nóżkami jakiż to rarytas za grosze wypuścili Francuzi. Dziś, z perspektywy czasu, uważam, że kolumny jak kolumny. Mało basu, mało góry, więc i środek mocniej wyeksponowany. A piękne wokale to rzecz równie subiektywna jak piękny kobiecy biust 😉. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 16 minut temu Napisano 16 minut temu 8 minut temu, ralfpolo89 napisał: Połączenie Menuet SE z m2si w moim odczuciu sprawiało, że było go zbyt dużo. Poza tym piękne granie. Piękne potwierdzam! Te maluszki dają radę w 24m2. Chodz jest użytkownik dla którego M2si nie ma basu... Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu 7 minut temu, rajdek napisał: Piękne potwierdzam! Te maluszki dają radę w 24m2. Chodz jest użytkownik dla którego M2si nie ma basu... Fascynują mnie umiejętności wzmacniaczy, które z kolumn schodzących do 60 Hz potrafią wydobyć niski bas 🥰. Odpisz, cytując
Recommended Posts