soberowy Napisano wczoraj o 12:39 Napisano wczoraj o 12:39 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Niesrkomnie dodam, że małe ATC zachwyciły obie redakcje. Ponieważ mają świetny stosunek jakość dźwięku/cena, tu dodać należy, że LS50 również. Nie wiem, które ciekawsze brzmieniowo, ale zielone Mety są ładniejsze od SCM7, choćby te były nawet białe 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 12:40 Napisano wczoraj o 12:40 De gustibus ale te nowe kolorki LS50…, ajajajaj Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano wczoraj o 12:45 Napisano wczoraj o 12:45 7 minut temu, Kraft napisał: Mam swoje zdanie na temat różnic między nimi. A możesz coś więcej. Ja też słuchałem i mega drogich systemów i bardzo tanich. Miałem nawet okazję słuchać Wilsonów w pokoju zrobionym akustycznie od podłogi po sufit. Czy grało to dobrze? Oczywiście. Nawet wybornie. Czy byłbym skłonny wydać kilkaset tysięcy na audio gdybym dysponował taką kwotą? Raczej nie. Być może słoń nadepnął mi na ucho ale dla mnie przyrost jakości do wydanych pieniędzy nie jest wykładniczy. Odpisz, cytując
Kraft Napisano wczoraj o 13:03 Napisano wczoraj o 13:03 Drogie wcale nie musi grać lepiej niż tanie. Na cenę komponentów audio ma wpływ wiele czynników. Same właściwości soniczne nie są wśród nich najważniejsze. Oczywiście w dużym budżecie łatwiej, ale gwarancji sukcesu to nie daje. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 13:22 Autor Napisano wczoraj o 13:22 I teraz mam mały dylemat. Mam ofertę na niebieskie LS 50 Meta i Dali Rubikon 2 w czerni za podobne $ . Który model jest ,,kozakiem,, w jakości dźwięku ? Odpisz, cytując
Kraft Napisano wczoraj o 13:30 Napisano wczoraj o 13:30 (edytowany) Nie wiem. Rubikony też kuszą. Wziąłbym Dali, bo rzadkie. Na KEFy będą jeszcze okazje. Edytowano wczoraj o 13:32 przez Kraft 3 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 13:56 Autor Napisano wczoraj o 13:56 No i dzięki , kręcę temat z Rubicon 2 Ale , chętnie dowiem się o Waszych myślach z KEF LS 50 Meta Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 19 godzin temu, majkel74 napisał: I rozumiem że dla Ciebie jest ok że ktoś stawia znak równości między LS i Wilsonami. Nie wiem, czy można postawić między nimi znak równości. Taka mała zabawa. Przyporządkuj wykres i dane do modeli, odpowiednio KEF LS50 META i WILSON AUDIO SABRINA V. X. Response Y. Response X. LF/HF extension (–6dB ref 200Hz/10kHz) - 42Hz / 32kHz / 32kHz Y. LF/HF extension (–6dB ref 200Hz/10kHz) - 40Hz / 54kHz / 59kHz KEF-y to X czy Y? Edytowano 8 godzin temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Jarek, nieświadomie nakręcasz mnie coraz bardziej na ls50meta. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 36 minut temu, Kraft napisał: Nie wiem, czy można postawić między nimi znak równości. Taka mała zabawa. Przyporządkuj wykres i dane do modeli, odpowiednio KEF LS50 META i WILSON AUDIO SABRINA V. X. Response Y. Response X. LF/HF extension (–6dB ref 200Hz/10kHz) - 42Hz / 32kHz / 32kHz Y. LF/HF extension (–6dB ref 200Hz/10kHz) - 40Hz / 54kHz / 59kHz KEF-y to X czy Y? Baw się dalej wykresami i płatnymi rankingami. Jakbyś posłuchał tych Sabrin, ja miałem taką przyjemność dwa razy, to wiedziałbyś że między nimi i tymi KEFami jest przepaść dźwiękowa, a Twoje porównania są po prostu absurdalne. Tyle z mojej strony. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 17 minut temu, majkel74 napisał: Baw się dalej wykresami i płatnymi rankingami. Jakbyś posłuchał tych Sabrin, ja miałem taką przyjemność dwa razy, to wiedziałbyś że między nimi i tymi KEFami jest przepaść dźwiękowa, a Twoje porównania są po prostu absurdalne. Tyle z mojej strony. Ja słuchałem i kefów i Wilsonów i przepaści nie zauważyłem. A ze swojego skromnego doświadczenia zauważyłem, że lepiej zagrają tańsze kolumny w dobrze zrobionym bądź przyjaznym akustycznie pomieszczeniu, niż drogi sprzęt ustawiony byle jak, byle gdzie. Reszta to piękne opisy brzmienia audiofili-grafomanów. Edytowano 7 godzin temu przez KrólKiczu 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 21 minut temu, majkel74 napisał: Baw się dalej wykresami i płatnymi rankingami. Jakbyś posłuchał tych Sabrin, ja miałem taką przyjemność dwa razy, to wiedziałbyś że między nimi i tymi KEFami jest przepaść dźwiękowa, a Twoje porównania są po prostu absurdalne. Tyle z mojej strony. Z całą pewnością większy dźwięk mamy z większego Wilsona, o jakości niskich tonów, w tym dynamice, nie wspominając. Równowaga tonalna czy spójność - ktoś z forum będzie musiał bezpośrednio porównać. Jednak w kategorii małego monitorka LS50Meta mogą być wybitne. Jarek, poważnie myślę podesłać do Ciebie SCM7 na testy i porównanie z LS50 Meta. Byłbyś w stanie coś takiego zrobić? 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 19 minut temu, kaczadupa napisał: Byłbyś w stanie coś takiego zrobić? Czy chciałbym spotkać się z legendą? A co to w ogóle za pytanie? 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Przed chwilą, Kraft napisał: Czy chciałbym spotkać się z legendą? A co to w ogóle za pytanie? Miło mi, obawiałem się, że jesteś już wypalony testami. W kontakcie. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu @kaczadupa może takie brytyjskie cudo Cię zainteresuje 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Teraz jestem w świecie hi endowych systemów słuchawkowych. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Rubicon 2 w bardzo dobrej cenie , ale z ryskami na obudowie Brać i do lakiernika ? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 17 minut temu, maciek72 napisał: Rubicon 2 w bardzo dobrej cenie , ale z ryskami na obudowie Brać i do lakiernika ? A za ile? Poszukam dobrych ofert za nowe. Kolor ma znaczenie? W tym kolorze za parę 1498 euro, przy płatności przelewem 2% zniżki. Wysyłka DHL do państw UE bezpłatna, przy zakupie powyżej 25euro, a poniżej 2000euro. https://www.auditorium.de/lautsprecher/lautsprecher/kompaktlautsprecher/dali-rubicon-2-regallautsprecher-maroon?affiliateCode=idealo&campaignCode=idealo&utm_campaign=idealo Tu cały przegląd cen z Niemiec. https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4491260_-rubicon-2-dali.html Nowa seria Dali Rubikore 2 jest droższa od 1299euro za sztukę. https://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategory.html?q=Dali+Rubikore+2 Edytowano 6 godzin temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Mam za 4200 PLN - para 2 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 15 minut temu, maciek72 napisał: Mam za 4200 PLN - para Czyli jednak KEFy? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Myślę i myślę . Czy brnąć w lakiernika Do jutra mam czas . Bardziej mi do Menuet SE , później do Meta. Odpisz, cytując
Recommended Posts