MariuszZ Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 9 minut temu, Radek Kostrzewski napisał: No własnie nie wiem czemu No ale kolumny główne to nie byle popierdółki chyba. W tej przestrzeni może walnąć 😎 Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Nie nie i jeszcze raz nie nawet stokrotnie nie... sub na 750 mocy ciągłej i klasa D.A skok membrany ponad 5cm.To gra mega głębokim I czystm basem.Zaznacze czystym basem.Słucham i słyszę co to jest za jakość basu!!!! Bas tak gra ze jest zszyty z kolumnami i kopie mocno nisko . Słuchałem dużo dobrego sprzetu na różnych sytuacjach hi-endu itd wiem jaki jest własciwa barwa basu I ten sub to dodaje Powiedz czy sa subowery do 4000zl przy prawie 800watt mocy ciągłej w układzie zamkniętym? 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, Radek Kostrzewski napisał: sub na 750 mocy ciągłej i klasa D Zasilanie tylko basu Klasą D to nie jest głupi pomysł. Ja mam poniżej 70Hz 800W RMS i 2,4kW w szczycie. I potwierdzam, że jest czysto. A czy głęboko? Producent obiecuje zejście do 23Hz, myslę że realnie jest 30Hz. Do muzyki spokojnie wystarcza. https://rumble.com/v6qgz4s-queen-sub.html Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu No może u mnie jest i dobrze niby jakoś akustycznie to I ten bas nadaje potęgii. Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, tomek4446 napisał: @S!N! Z całym szacunkiem ale niewiele zrozumiałem stąd to " acha". Ale jedno nas łączy u mnie też idealnym akustycznie miejscem na suba jest dokładnie w osi kolumn. Nie I jeszcze raz nie .Jesli twoje pomieszczenie jest zrobione akustycznie to prawie każde miejsce oddaje dobrą akustyke. To tak wcale nie koniecznie musi sub stać typowo po środku pomiędzy kolumnami.Ja nie odczuwam że stoi nieco poza srodkiem bazy kolumn. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, Radek Kostrzewski napisał: .Ja nie odczuwam że stoi nieco poza srodkiem bazy kolumn. Przy dźwięku o częstotliwości poniżej 200Hz człowiek nie lokalizuje jego kierunku. U mnie sub nadaje od fabrycznych 23Hz (rzeczywistych może 30Hz ) do 70Hz spod stołu ze sprzętem. https://rumble.com/v6qm4ds-deep-bass.html Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Co to za utwór,może sorawdze u siebie jak schodzi nisko,czyli u ciebie jak on nisko pracuje hz? Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 13 minut temu, Radek Kostrzewski napisał: Co to za utwór,może sorawdze u siebie jak schodzi nisko,czyli u ciebie jak on nisko pracuje hz? Nie znasz? Tam jest taki głęboki syntetyczny bas. Genialnie to słychać ale obawiam się że moje słuchawki tego nie przekazują. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 21 minut temu, il Dottore napisał: Przy dźwięku o częstotliwości poniżej 200Hz człowiek nie lokalizuje jego kierunku. Ale to chyba na winylu 😉 bo ja słyszę gdzie kontrabas jest. https://www.audiostereo.pl/topic/168028-pytanie-do-przemaka-monofoniczny-bas/#findComment-6342927 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, pairtick napisał: ja słyszę gdzie kontrabas jest Ja mówię o fizjologii słuchu ludzkiego a nie o tym, co się wydaje audiofilom. Nie jesteś jedyny - kogo nie zapytam, to się upiera, że lokalizuje kontrbas. OK - przesadzam! Poniżej 200Hz lokalizacja źródła dźwięku jest UTRUDNIONA ale nie niemożliwa. Dlatego ludzie z wytrenowanym słuchem lokalizują kontrabas bez trudu. Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 10 minut temu, il Dottore napisał: Nie znasz? Tam jest taki głęboki syntetyczny bas. Genialnie to słychać ale obawiam się że moje słuchawki tego nie przekazują. Ja to na sekunde spojrzalem jeszcze przez telefon.Jutro w klepie na tidal to Bede słyszał jaki czy może dobrej jakości bas.Ale fajnie sobie zrobic playliste do testowania. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu No to jeszcze to: to już prawdziwe wyzwanie dla wzmacniaczy i membran! Moje słuchawki w ogóle tego basu nie są w stanie przekazać! https://rumble.com/v6qm4fc-super-deep-bass.html Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Nie sluchałem I tylko czytałem opinie ,a wy mnie nakierowaliscie.Bardzo dziękuje na kupno Suba.Teraz mysle ze dobrze że nie kupiłem rela, svs,to co piszecie przy odsluchach na spectogramie mam suba z duzym zapasem mocy ,a jakościowo I ustawieniami to wydaje się dużo od nich lepszy .Jeden z przykładów "crossover od 25hz" w tej cenie zaden z nich tego nie czynii. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Tu jeszcze masz fajny kawałek do testowania basu: Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A chyba moj tel samsung s -22fe.To odczytuje dopiero od 500hz to basu nie słychać wcale.A co to za portal aplikacja na której wrzucasz swoje filmiki? A jak z soundtrackmi.Tam pewnie z filmów muzyka może mieć kopyto.Np: Blade runner 2049 czy jakoś tak mam płyte CD.Dużo basu róznej maści. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Radek Kostrzewski napisał: A co to za portal aplikacja na której wrzucasz swoje filmiki? To jest Rumble - taki portal video dla amerykańskich prawicowców i foliarzy głównie. Mam jeszcze konto na Banbye - to z kolei portal video dla polskich prawicowców i foliarzy. https://banbye.com/watch/v_bht5IN3mRoBA YT nie używam bo tam zdejmują filmy z muzyką ze względu na prawa autorskie. Jest automat który bada ścieżkę audio i natychmiast won z jutuba taki filmik! Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Moze troche lepiej widać to małe gówno.... No to super że coś tam chociaż mozna coś,gdzieś podziałać z tym jakoś. Edytowano 1 godzinę temu przez Radek Kostrzewski Odpisz, cytując
lpomis Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu 14 minut temu, Radek Kostrzewski napisał: Jeden z przykładów "crossover od 25hz" w tej cenie zaden z nich tego nie czynii. Po co komu crossover ustawiony na 25Hz? Korzystasz z takiego? Toż to może być przydatne chyba tylko do wielkich skrzyń i konfiguracji z wieloma subami. Dzielisz wtedy między nimi pasmo i na jednym z nich ustawiasz zakres infrabasu, który już bardziej czujesz, niż słyszysz. Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 54 minuty temu Napisano 54 minuty temu Chyba masz rację.... No widziałem na filmikach i nawet 16hz,ale przy wielkich pudłach co wtedy ma sens. Dobre dla cinema i muzyki organowej. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 14 minut temu Napisano 14 minut temu 3 godziny temu, S!N! napisał: nikt nie ma w studio jakiś reli svsów czy innych modeli bo to zupełnie inaczej gra, bas tam jest mega referencyjny on ma szczegół na końcówkach tam jest nacisk na precyzje, a nie zamazanie i muzykalność Odwróćmy to... Nikt nie ma w domu sprzętu, którego używa się w studiach nagrań. Sprzęt domowy a sprzęt studyjny to dwa różne systemy walutowe i nie nalezy ich mieszać myślowo, gdyż wykonują te same funkcje ale oczekuje się od nich czegoś innego. Odpisz, cytując
Recommended Posts