audiowit Napisano 7 lutego Napisano 7 lutego Ok, no dobra. O to chodziło, zeby to upożądkować. Tylko, Tomek na litość.... to słuzy do sluchania muzyki. Nie daj się wciagnać w tą spiralę ;). A z drugiej strony. Dzięki. Jesteś dowodem na to, ze nie zawsze... gadam glupoty. 1 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 7 lutego Napisano 7 lutego 45 minut temu, audiowit napisał: Lepiej suby grają z dbx niż bez? To jeszcze zależy czy dbx oryginał czy chiński klon 🤣 @tomek4446 sprawdzałeś? Mój oryginalny, na neutricach 😉 Link Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
gienas Napisano 7 lutego Napisano 7 lutego Ciekawe.. materiał trwa 14 minut, a po czterech minutach piszesz "niesamowite"... :D 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 7 lutego Napisano 7 lutego 27 minut temu, MariuszZ napisał: sprawdzałeś? Ty mnie nie strasz. Mam kartę gwarancyjną , paragon, a i tak sprawdziłem Uff , oryginał Odpisz, cytując
audiowit Napisano 8 lutego Napisano 8 lutego 11 godzin temu, gienas napisał: Ciekawe.. materiał trwa 14 minut, a po czterech minutach piszesz "niesamowite"... :D Bo ja szybciej kumam 1 Odpisz, cytując
Arek_Gd Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dnia 15.10.2025 o 21:35, Sundin997 napisał: W dziale stereo. SVS albo REL Kino domowe Klipsch. O niczym innym w zasadzie nie poczytasz. Ten wpis zachęcił mnie aby się odezwać Bo właśnie wygrzewam nówkę Cambridge Audio Minx X301, to takie maleństwo które ma dwie membrany 8 calowe, jedną aktywną i drugą bierną , więc ani to sub zamknięty ani otwarty, tzw. "passive radiator" . Sub stanął pod biurkiem , w małym pokoju 12m2 gdzie buduję od jakiegoś czasu nowy zestaw hi-fi. Wczoraj plumkał sobie na 45-55 dB, dzisiaj trochę wyżej na 60-65 dB. Ustawiłem póki co gain na 35% a odcięcie na ok 65 Hz, kolumny to Indiana Line Diva3. I co, i nic. Tzn nic złego się dzieje przy takim cichym słuchaniu, za to SCENA jest bardziej 3D, kolumny od razu urosły, dźwięk wypełnia przestrzeń gęściej. No podoba się! Nigdy wcześniej nie miałem suba tylko do muzy, zawsze kino domowe rządziło, aż do dzisiaj. Zawsze chodził mi po głowie REL, ale tej cenie musiałbym pokusić się na wieloletni używany egzemplarz, a ponieważ sub w swojej okolicy będzie miał wiele zasilaczy impulsowych, liniowych, dużego PC itd. to stwierdziłem że nie będę ryzykował (przydźwięk od wzmaka klasy AB). Za to SVS jednak budżet x2 , więc zaryzykowałem. Na razie za wcześniej na coś więcej po gra z 8h, ale póki co spełnia pokładane w nim nadzieje na uzupełnienie pasma i dociążenie kulturalnych DIVA3. Teraz przede mną zakup jakiegoś granitu pod spód, min 3 cm. I wygłuszenie ścianek pod biurkiem. Póki co chcę aby tam pozostał choć wiem że na logiko-fizykę miejsce jest słabe. Fajna jazda 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts