Wing0 Napisano 56 minut temu Napisano 56 minut temu (edytowany) @S!N! tylko wtrącę deko źle czytasz to co @Mikelas76pisze. Jest to niszowe na forach audio nie w ogólnym wymiarze. Wszystko zalezy od punktu odniesienia. To że wśrod mlodych Quebo jest popularny nie znaczy że nie moze być niszowy w innych gronach. Hip-hop czesto również w kochanej wiki jest synonimem RAPu i uznawany jest za gatunek muzyki choc czesto jest uznawany za szersze pojęcie obejmujące taniec ubiór itd itd Edytowano 52 minuty temu przez Wing0 Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 48 minut temu Napisano 48 minut temu 9 godzin temu, audiowit napisał: Mikelas, mowisz stereotypami. Rap jest naprawdę bardzo różny. Mógłbym się przyczepić do wielu rożnych gatunkow czy wykonawcow bo są infantylne i proste jak budowa cepa w porownaniu z rapem. To jeden z gatunkow, ktory naprawdę się rozwija. Mikelas pewnie mowi o NA. Nie wiem czy snoby. Myślę, że nie kazdy. Ja mysle ze Sin jest zachwycony rapem no i ok. Ale pozwole sobie miec odmienne zdanie na temat rozkwitu i rozwoju rapu. Nie widze tego. Moim subiektywnym zdaniem rap jest zjawiskiem pozycjonowanyn gdzies miedzy muzyka a kultura blokowiska/kamienicy. Rozumiem ze ktos sie utozsamia z ta kultura, slangiem/grypserka czy stylem ubierania sie, ale ja nadal to kwalifikuje jako zjawisko. Takie jest moje zdanie i nie musicie sie z tym zgadzac. Mamy demokracje. A na Naszym Audio nie ma snobow. Sa za to bardzo swiadomi uzytkownicy. W większości ludzie powyzej 40-tki. Raczej drozsze systemy. Eksperymentujemy i piszemy o wszystkim bez negowania na starcie, co niestety ma miejsce chocby tutaj. Ale kwestia subow w systemie wyglada podobnie jak wszedzie. Czesc ludzi uwaza ze to nie koszerne, czesc uwaza ze bez subow nie ma grania. Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 15 minut temu Napisano 15 minut temu 1 godzinę temu, S!N! napisał: Quebonafide wypełnił w tym roku w czerwcu PGE narodowy dzień po dniu , dodatkowo produkcja musicalu, która była tuż przed koncertem online rozbiła bank biletowy, sama produkcja musicalu kosztowała 5,5 miliona. Boze, ty mi mowisz o stadionach? Przeciez tam sie nie slucha muzyki. To jest spend w celach rozrywkowo multimedialnych 🤯. Ja slucham muzyki e salach koncertowych takich jak NOSPR, torunskie Jordanki czy filcharmonie itp itd. To jest wlasnie kwintesenscja naszej rozmowy. Stadiony z Quebonafide czy Vivaldi w NOSPR? 🤦 41 minut temu, Wing0 napisał: Hip-hop czesto również w kochanej wiki jest synonimem RAPu i uznawany jest za gatunek muzyki choc czesto jest uznawany za szersze pojęcie obejmujące taniec ubiór itd itd Pełna zgoda, zreszta o tym samym napisalem 👍 10 godzin temu, audiowit napisał: U mnie niestety kłoci się to, ze uzywajac wysmakowanych pre i wzmacniaczy mam wstawić w tor kolejny cyfrowy przetwornik. To bez sensu. Cyfrowe zwrotnice wplywają na dźwięk. Zresztą kazdy z rynku pro Ci to powie. Stawiam na zwrotnice analogową o jak najlepszych parametrach czytaj teoretycznie przezroczystą Rozmawialem z Piotrem M (audiosynergia) w sprawie suba w systemie. Odpuscilem gdyz jego wizja przewidywala rozbebeszenie moich kolumienek, odciecie niskotonowego i wprowadzenie dodatkowego elementu w postaci zwrotnicy, plus sub oczywiscie. No i zero gwarancji jak zagra taki mix YB + audiosynergia (nie byl pewien czy na srednicy nie zaszlyby zmiany) To już nie ma sensu. Nalezaloby raczej sprzedac paczki i zlecic mu stworzenia nowych kolumn z osobnym modulem basowym. A takiej rewolucji nie chcialem... Odpisz, cytując
S!N! Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu @Wing0 Hip hop to wszystko co związane z tą kulturą nawet graffiti. @Mikelas76Nie widzisz rozkwitu bo sie tym nie interesujesz i sie nie znasz, ale masz najwięcej do napisania, stary masz zamkniętą głowę. 36 minut temu, Mikelas76 napisał: A na Naszym Audio nie ma snobow Ta jasne. 37 minut temu, Mikelas76 napisał: Raczej drozsze systemy No ale co to za argument z dupy ? Droższe od czego bo nie rozumiem co to ma do tej rozmowy. Że droższe systemy od produktów z tego forum? Jak ktoś ma droższy system to jest lepszy ? Kocopoł do kwadratu. 5 minut temu, Mikelas76 napisał: Boze, ty mi mowisz o stadionach? Przeciez tam sie nie slucha muzyki. To jest spend w celach rozrywkowo multimedialnych 🤯 Chodzi o popularność bo pitolisz takie bzdety, że masakra. 5 minut temu, Mikelas76 napisał: Ja slucham muzyki e salach koncertowych takich jak NOSPR, torunskie Jordanki czy filcharmonie itp itd. Przecież to brzmi jak trochę snob, jak ktoś słucha rapu to jest gorszy? Stary Ty jesteś serio mega zardzewiały. Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano przed chwilą Napisano przed chwilą 4 minuty temu, S!N! napisał: No ale co to za argument z dupy ? Droższe od czego bo nie rozumiem co to ma do tej rozmowy. Że droższe systemy od produktów z tego forum? Jak ktoś ma droższy system to jest lepszy ? Kocopoł do kwadratu. Ech, choc nie chcialbym, ale niestety pieniadze graja. Bylem w kilku takich pokojach za kilkaset tysiecy w gore i pieniadze graja choc mi sie tez to nie podoba. Odpisz, cytując
Recommended Posts