lpomis Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowany) Nawiązując jeszcze do swojego poprzedniego wpisu (nie mogę go już edytować). Aby być bardziej precyzyjnym, możemy wesprzeć się aplikacjami Spectroid na Androida lub DecibelX w wersji free na iOS. Zamiast muzyki - zapętlony plik z dźwiękiem od 10 do 120Hz. Można być np. ten - https://www.youtube.com/watch?v=je-ZRnvB8yM No i podobnie jak w klasycznej metodzie "subwoofer crawl", szukamy gdzie bas wypada najkorzystniej - na ucho i przy okazji mając non stop podgląd w apce. Korzystamy z funkcji "reset max hold". Przykro mi, ale obawiam się, że bez fizycznych akrobacji się nie obejdzie Tak czy inaczej warto spróbować. Zdaję sobie sprawę, że wiele osób chce postawić suba tak, aby ładnie komponował się we wnętrzu. Tak to nie zadziała. Nie namawiam tutaj do skrajności i stawiania go na środku pokoju. Być może już lekkie jego przesunięcie - nawet o kilkanaście centymetrów względem pierwotnie wymarzonego, wizualnie idealnego ustawienia - przyniesie zadowalający efekt. Edytowano 20 godzin temu przez lpomis 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu @michaudio I na tym cały dowcip polega. Ja mam wełnę w ścianach - no ale dlatego wybrałem chałupę w szkielecie. Odpisz, cytując
Recommended Posts