Kacper Z Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Witam. Poszukuję kolumn podstawkowych + AMP do 4000 zł. W przyszłości ewentualne rozbudowanie o sub, jeśli będzie to konieczne w tak małym pokoju. Pokój: bardzo mały: 2x4 m. Podczas imprez chciałbym je wynieść na taras (muzyka nie musi być bardzo głośna, o to się nie martwię). Zastosowanie: muzyka, głównie mocno basowa (metal, rock, elektroniczna). Sporadycznie filmy i gry PC. Jednak nie chciałbym, żeby góra ucierpiała na rzecz basu. Źródło muzyki: głównie komputer (Tidal, Winamp, czyli wysokiej jakości pliki; Spotify czasami z telefonu) W tym momencie patrzę na ELAC Debut 3.0 B6.3 + WiiM Amp Pro. Przyszły opcjonalny sub to SVS SB-1000 Pro, chociaż muszę przyznać, że wizualnie bardzo mi się on nie podoba xd Co myślicie o tym zestawie? Głośniki będą musiały być na biurku. Niestety nie mam gdzie postawić stojaków. Edytowano 5 godzin temu przez Kacper Z Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Możesz wrzucić jakieś zdjęcie lub plan pokoju z zaznaczonymi miejscami na monitory? Odpisz, cytując
Kacper Z Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) 44 minuty temu, KrólKiczu napisał: Możesz wrzucić jakieś zdjęcie lub plan pokoju z zaznaczonymi miejscami na monitory? Pokój jest daleko od marzenia hifi, ale trudno. Zdaję sobie sprawy, że nie wycisnę z niego pełni możliwości żadnych głośników, ale ja chcę możliwie ładny dźwięk. Nie zamierzam się bić o każdy uzyskany procent jakości dźwięku. Edytowano 4 godziny temu przez Kacper Z Odpisz, cytując
Kacper Z Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, KrólKiczu napisał: A słuchane ma być skąd? Będę siedział zaraz przy biurku, ewentualnie na łóżku, jeśli o to pytasz. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Na łóżku nie będziesz miał stereofonii , bo nie będziesz w osi kolumn. Także lepiej słuchać z krzesła, na którym na zdjęciu wiszą ciuchy. Odległość kolumn do miejsca odsłuchu mała, więc starczą jakieś maluchy . Tę kolumnę, która stanie od strony szafy, nieco odsuń od szafy, chociaż z 10-15 cm. Miejsce ogólnie masz kiepskie ,bo ciasno,ale na plus ,że przy Twoim budżecie możesz kupić całkiem spoko sprzęt,jak na tak trudne warunki. Koledzy i branża pewnie podrzucą konkretne modele,może nawet uda urwać coś z planowanego budżetu do kieszeni😁 Uda się😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts