Skocz do zawartości

Nowy DAC/AMP od Fiio K13 R2R - pierwsze testy, porównania, opinie

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Jeśli już nawet w małpiarni przymusowe sprzątanie, zamknięty temat i cenzura, to znaczy, że oni się po prostu boją.

Za mniejsze przewinienia słowne niektórzy opuścili to Forum. Uważałbym ze słownictwem . Dyskredytowanie ludzi za ich inność już w historii przerabialiśmy i nie były to dobre czasy dla ludzkości. A to czy się boją , czy nie to są tylko Twoje domniemania , nie zaś fakt.

Napisano
15 minut temu, KrólKiczu napisał:

Nie będę wymieniał "kwiatów" bo zapewne rzeczony @il Dottore znowu zgłosi mój wpis jako atak personalny. 

"Nie będziesz wymieniał" bo nic ciekawego ani konstruktywnego nie masz do powiedzenia. 

Jesteś tu tylko po to by judzić, hejtować, prowokować, donosić. 

Karmić się swoją nienawiścią. 

Odkąd tu jestem, nie widziałem ANI JEDNEGO twojego wpisu, który by wnosił cokolwiek merytorycznego. Cokolwiek. 

Nie masz wiedzy, ani doświadczenia, ani talentu. 
Żal mi cię. 

3 minuty temu, tomek4446 napisał:

A to czy się boją , czy nie to są tylko Twoje domniemania

Boją się. 

Cenzura i zamykanie ludziom ust nie dzieje się dla sportu. To sie dzieje, ponieważ oni się boją.

22 minuty temu, KrólKiczu napisał:

żeby nie było - miałem okazję słuchać zarówno DACów R2R jak i obcmokanege sugdena i niestety żadnej magii w tych urządzeniach nie odkryłem. 

Nie bardzo rozumiem, po co to piszesz? Czy uważasz się za jakiś autorytet, że skoro tobie się nie podoba to już musi być badziew? Nie, nie jesteś żadnym autorytetem. Jesteś tylko posiadaczem nędznego złomowiska udającego system stereo. 

I masz ból czterech liter, że są ludzie, których nie tylko stać na porządne zabawki, ale również (a może przede wszystkim) mają oni UMIEJĘTNOŚĆ takiego ich poskładania, żeby system grał naprawdę dobrze. 

Cóż - musisz z tym żyć. :D 

9 minut temu, tomek4446 napisał:

Dyskredytowanie ludzi za ich inność już w historii przerabialiśmy i nie były to dobre czasy dla ludzkości.

Żeś się wysilił z tym tanim moralizatorstwem... Ale muszę przyznać rację. To nie są dobre czasy. Prześladowania sądowe Człowieka z Gaśnicą najlepiej o tym świadczą. 

13 minut temu, tomek4446 napisał:

przewinienia słowne

W Polsce panuje WOLNOŚĆ SŁOWA o ile mi wiadomo. Przynajmniej teoretycznie... Ja w każdym razie waliłem cegłówkami w zomowskie ryje na zadymach właśnie po to, bym mógł mówić, co mi się podoba. I podobno wygrałem.

Jeśli chcesz karać ludzi za "przewinienia słowne" to czym się różnisz od Wybitnego Akwarelisty czy Chorążego Pokoju?

Napisano (edytowany)
57 minut temu, il Dottore napisał:

W Polsce panuje WOLNOŚĆ SŁOWA 

Warto się doedukować czym jest i gdzie kończy się ta wolność. Ty w swoich wypowiedziach nie dość, że tę wolność niejednokrotnie przekroczyłeś to dopuszczasz się obrażania innych. 

Do reszty nie chce mi się odnosić. 

Bardzo proszę tylko @Redakcja AUDIO, @MariuszZ, @RoRo o przeczytanie z uwagą  wpisów@il Dottorebo w wielu miejscach zostały tam złamane nie tylko zasady netykiety ale i co najmniej dwóch artykułów KK. 

Pozdrawiam 

Edytowano przez KrólKiczu
Napisano (edytowany)
6 minut temu, KrólKiczu napisał:

Ty w swoich wypowiedziach nie dość, że tę wolność niejednokrotnie przekroczyłeś to dopuszczasz się obrażania innych. 

Mylisz misiu obrażanie z mówieniem prawdy. :) Ale ty zawsze wszystko mylisz, więc zero zdziwienia.

Edytowano przez il Dottore
Napisano
7 minut temu, il Dottore napisał:

Mylisz misiu obrażanie z mówieniem prawdy. 

Hmmm, jeśli Twoją prawda jest to, że kolumny są konstruowane tak, że bez względu na ich rozmieszczenie w przestrzeni, zagrają tak, jak zaplanował ich producent, to ja nie mam pytań 🙂

Napisano

@Redakcja AUDIO dokładam się do prośby @KrólKiczu i proszę o weryfikację propagandzisty audiovoodoo co słyszy bombki na choince, a nazywa się @il Dottore.

Smutna prawda jest taka, że wydaje mu się, że wszystkie rozumy pozjadał, a nie zna podstawowych praw fizyki, które poznaje się na poziomie podstawówki.

Pod każdym wątkiem szerzy fałszywą wiedzą, kipi brakiem wyczucia i namawia do wyrzucania pieniędzy w błoto poprzez kupno setki grajdołków pogarszających dźwięk. Dodatkowo szerzy w sposób mało inteligentny wątek braku wpływu akustyki na brzmienie.

Napisano (edytowany)

Panowie… są święta… Wesołych dla wszystkich! Abyście spełniali swoje audio marzenia i żeby ta podróż trwała dla Was jak najdłużej. Bo jak to mówi klasyk - to podróż jest najpiękniejsza, a nie dotarcie do celu :) Najlepszego dla Was i Waszych rodzin ❤️ P.s. Moja dziewczyna zaczyna być zazdrosna o Warmera - poświęcam mu w te święta zdecydowanie za dużo uwagi. A jak na nim kolędy brzmią haha!

Edytowano przez mateolo2
Napisano
40 minut temu, d00 napisał:

Dodatkowo szerzy w sposób mało inteligentny wątek braku wpływu akustyki na brzmienie.

Szerzę i będę szerzył. Bo to jest właśnie esencja audiovoodoo - Święta Akustyka! 

Sprzęt domowy zaprojektowano do pracy w domu. I tyle. 

Oczywiście możesz sobie ponawieszać co tam chcesz i łudzić się, że gra lepiej. Otóż nie gra lepiej. Gra tak samo. Cokolwiek tam nie powywieszasz - będzie grać dokładnie tak samo. 

52 minuty temu, KrólKiczu napisał:

Hmmm, jeśli Twoją prawda jest to, że kolumny są konstruowane tak, że bez względu na ich rozmieszczenie w przestrzeni, zagrają tak, jak zaplanował ich producent, to ja nie mam pytań 🙂

Dokładnie. Bez względu na ich rozmieszczenie w przestrzeni zagrają identycznie. Będą emitować zawsze ten sam sygnał.

Napisano (edytowany)
15 minut temu, il Dottore napisał:

Szerzę i będę szerzył. Bo to jest właśnie esencja audiovoodoo - Święta Akustyka! 

Esencja audiovoodoo to ściąganie kocyka z kolumn za pomocą DAC’a, buforów lampowych, kabli i (sic!) innych podkładek pod kable.

Jedyne co słyszysz tak jak producent zaprojektował to słuchawki. Bo nie mają na ich fale dźwiękowe wpływu żadne odbicia. Sprzęt audio czy to domowy, czy halowy czy ten do stajni - nie ma znaczenia. Głośnik emituje falę dźwiękową i choćby skały srały to się będą odbijać od ścian, zaburzając to co leci w linii prostej.

I czy się z tym zgodzisz czy nie:

- akustyka > kolumny > (długo, długo nic) > wzmacniacz > inne bebechy zwane DACami

15 minut temu, il Dottore napisał:

Dokładnie. Bez względu na ich rozmieszczenie w przestrzeni zagrają identycznie. Będą emitować zawsze ten sam sygnał.

Sygnał. 😂😂😂
Szkoda Ci odpisywać.

Dyskusja jak z krową na temat budowania mostów.

Edytowano przez d00
Napisano
11 minut temu, d00 napisał:

Głośnik emituje falę dźwiękową i choćby skały srały to się będą odbijać od ścian, zaburzając to co leci w linii prostej.

No będzie. A ja się pytam - co z tego? :) Myślisz że kolumny X czy Y projektowano specjalnie do pokoju A czy B? 

Przecież wiadomo, że każde pomieszczenie jest inne. Tylko co z tego? 

Mam przerabiać swoje pomieszczenie bo kupiłem nowe kolumny? Przecież to niedorzeczność.

Napisano

Te same kolumny zagrają inaczej w dwóch różnych pomieszczeniach,nawet gdy reszta toru audio będzie identyczna. Chyba to nie budzi żadnych wątpliwości,przynajmniej nie powinno. Czyli pomieszczenie i akustyka ma ogromny wpływ na to co słyszymy. 

Napisano
2 godziny temu, il Dottore napisał:

Ja w każdym razie waliłem cegłówkami w zomowskie ryje na zadymach właśnie po to, bym mógł mówić, co mi się podoba.

Jak Cię czytam, to niczym się nie różnisz od tych zomowców. Kompletnie niczym. Tam też była tępa propaganda i poczucie wyższości i przekonanie o jedynej słusznej linii. Poglądy inne styl i narzędzia te same. Moglibyście sobie dzisiaj śmiało podać rękę. tacy koledzy z innych działów ale firma ta sama.

A na koniec , nie wróżę Ci świetlanej przyszłości na tym Forum.