kaczadupa Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu @Q21, @Planeta Dźwięku oraz miłośnicy Spendora - pytanie jak w temacie wątku. Dla siebie widzę trzy opcje - Spendor Classic 4/5 (lubię małe monitory w obudowie zamkniętej - dokładnie to aż jeden ), Spendor Classic 3/1 czy zgrabna podłogowa konstrukcja Spendor A 2.2. Gdzie dostanę najwięcej smaku i aromatu Spendora? Z góry dzięki. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 21 minut temu, kaczadupa napisał: Dla siebie widzę trzy opcje - Spendor Classic 4/5 (lubię małe monitory w obudowie zamkniętej A to nie to samo co A1 tylko drożej? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Przed chwilą, Kraft napisał: A to nie to samo co A1 tylko drożej? Nie znam żadnego Spendora jednak spodziewam się innego „strojenia”. Odpisz, cytując
Pawel Kloch Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu na Targach Audio Video Show słuchałem Spendora Classic 2/3 + Arcam SA-35 i dla mnie to był najlepszy dźwięk wystawy. 2 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Według nas, doświadczyć uroku Spendora można na trzy sposoby, zgodnie z liczbą serii. A - jak Volkswagen, popularne, zwinne, dynamiczne, uniwersalne. Classic - jak BBC, dojrzałe, ułożone i przyjemne. D - jak 3D, przestrzenne, szczegółowe i konturowe. Każde mają w sobie coś ciekawego, ale to chyba Classic ma to coś "bardziej" i mamy je na miejscu 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Zgadzam się poniekąd z przedmówcą. Nie słuchałem wszystkich modeli a szkoda. Ale każda linia prezentuje nieco inny dźwięk . Classic mam wrażenie że jest bardziej dla doświadczonego audiofila. Lubiącego czystość dokładnosc. Barwę i srodek. Seria D to brzmienie bardziej rozrywkowe. Bez nudy. Mocniejsze. Dla osób ceniących mocniejszy przekaz. A z kolei to poniekąd połączenie obu. Ale nie słuchałem wszystkich 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Q21 napisał: Według nas, doświadczyć uroku Spendora można na trzy sposoby, zgodnie z liczbą serii. A - jak Volkswagen, popularne, zwinne, dynamiczne, uniwersalne. Classic - jak BBC, dojrzałe, ułożone i przyjemne. D - jak 3D, przestrzenne, szczegółowe i konturowe. Każde mają w sobie coś ciekawego, ale to chyba Classic ma to coś "bardziej" i mamy je na miejscu Rozumiem, że Classic nie są dynamiczne i uniwersalne, seria A nie jest przyjemna, przestrzenna, a seria D nie jest ani dynamiczna ani przyjemna? 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Bez przesady, jakoś trzeba było opisać, gdzie każda seria stawia akcent na tle pozostałych. Ja tam zrozumiałem przekaz i… …postawię na klasycznego Spendora. ps. Mam nadzieję, że Spendora uda się porównać bezpośrednio z grubą rybą czyli Dynaudio Contour 20 Black Edition. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 7 godzin temu, kaczadupa napisał: Spendor Classic 4/5 (lubię małe monitory w obudowie zamkniętej Uważaj! Na tych głośniczkach powinno być ostrzeżenie Ministra Zdrowia - to uzależnia! Sugden wie, co robi, że na wystawach zawsze łączy się ze Spendorem. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, il Dottore napisał: powinno być ostrzeżenie Ministra Zdrowia - to uzależnia! Nadal żyję, a nawet właśnie pędzę rowerem po terapii Harbethem więc i Spendora przeżyję. Ps. …chociaż testy krwi nadal wykazują śladowe ilości wokali z Harbeth M30.3 XD2… i nie wiem czy jest możliwe całkowite wyleczenie. 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Adam Spendor Classic zostanie Ci we krwi i w głowie na długo. Na ostatnim zlocie w Warszawie grały Classic chyba 2/3 z Octave. Dla mnie to było najlepsze brzmienie na tym zlocie. Ja nie kupiłem Spendorów z jednego powodu. W mojej okolicy a więc i w Twojej nie ma dystrybutora a nie zamawiam kolumn przez firmy kurierskie. 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 31 minut temu, Slawko69 napisał: Adam Spendor Classic zostanie Ci we krwi i w głowie na długo. Na ostatnim zlocie w Warszawie grały Classic chyba 2/3 z Octave. Dla mnie to było najlepsze brzmienie na tym zlocie. Ja nie kupiłem Spendorów z jednego powodu. W mojej okolicy a więc i w Twojej nie ma dystrybutora a nie zamawiam kolumn przez firmy kurierskie. Przy takim wydatku, najbezpieczniej wsiąść w auto i przywieść do domu. Choć jestem zdaniem, że można jeszcze poprosić o wysyłkę sprzętu na palecie. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu No, jak nawet posiadacz ProAc-a pisze takie słowa o Spendorach Classic to już teraz muszę je poznać. Wypożyczę Classic 3/1. 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 16 minut temu Napisano 16 minut temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Wypożyczę Classic 3/1. Tymczasem pewien nasz forumowy kolega (ujawni się, jeśli będzie chciał) kupił w Nautilusie S40, a potem przypadkiem, przejeżdżając niedaleko wpadł ponownie do salonu. Usłyszał Contour 20BE i było pozamiatane. Dopłacił różnicę i jest w siódmym niebie. Tak tylko mówię. Odpisz, cytując
Recommended Posts