kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) Sprawdziłem i faktycznie to jest chyba jakieś tworzywo sztuczne w dotyku przypominające gumę? Nic nie jest odklejone. Jakość wykonania jest obłędna. Nie ma się do czego przyczepić. To drugi brytyjski producent po Harbeth ( M30.3 XD2 ), którego głośniki przyjemnie się ogląda. Bez przesady - wykonanie to mistrzostwo świata. Na maskownicach ten sam materiał. Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
soberowy Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Na Twoim pierwszym zdjęciu dziwnie to wyszło, odbite światło. Jednak na drugim jak najbardziej w porządku. Pamiętasz opinie kolegi Adriana odnośnie tych Spendorów? 😀 13 minut temu, kaczadupa napisał: To drugi brytyjski producent po Harbeth ( M30.3 XD2 ), którego głośniki przyjemnie się ogląda. Stawiasz jakość wykonania wyżej od ProAc, ATC czy PMC? Edytowano 3 godziny temu przez soberowy Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) Lampka nocna stała po lewej stronie (przed frontem monitora) na podłodze. W pokoju światła zgaszone. I lampka nocna z prawej strony, pod monitorem. Edytowano 2 godziny temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 28 minut temu, kaczadupa napisał: Bez przesady - wykonanie to mistrzostwo świata. I podobno na dodatek grają. Nie kusiło Cię, żeby to sprawdzić? 😎 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Możesz zrobić zdjęcie odwrotnej strony? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Rafał, po prawdzie to Q21 wyczerpało temat… Zupełne przeciwieństwo Bowersa, tego hi- endowego od Marka też. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, kaczadupa napisał: Zupełne przeciwieństwo Bowersa, tego hi- endowego od Marka też. Ale czy to dobrze? Jednak pewne cechy B&W bardzo Ci odpowiadały, problemem była tylko cena, którą trzeba było zapłacić w innych aspektach dźwięku. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Rega napisał: Możesz zrobić zdjęcie odwrotnej strony? Przepraszam ale nie chce mi się już pstrykać zdjęć. Siedzę przy lampce nocnej zmęczony dniem. Może jeszcze coś pstryknę w sobotę jak pokaże się słońce. Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Chodziło mi o parametry, które na ogół są opisane na tabliczce lub naklejce znamionowej. Edytowano 2 godziny temu przez Rega Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) 5 minut temu, Rafał S napisał: Ale czy to dobrze? Dla mnie bardzo dobrze. Spendor Classic 3/1 to nie wolny, pogrubiony na basie kapeć. Śmiało można brać do małych pokojów, na basie wchodzi w mały metraż lepiej jak Harbeth M30.3 XD2. Edytowano 2 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, Rega napisał: które na ogół są opisane na tabliczce lub naklejce znamionowej. Dajmy Adamowi spokojnie posłuchać. Na papierze paczki nie są trudne (8 omów, 88dB). "2-drożna konstrukcja podstawkowa - Typ obudowy: bass-reflex - Głośnik wysokotonowy: 22 mm kopułkowo-pierścieniowy, chłodzony cieczą - Głośnik nisko-średniotonowy: 180 mm, membrana polimerowa Spendor - Efektywność: 88 dB (1 W, 1 m) - Częstotliwość podziału: 3.7 kHz - Pasmo przenoszenia: 40 Hz – 25 kHz - Impedancja nominalna: 8 Ω - Moc wzmacniacza: 25-150 W - Złącza: złocone zaciski podwójne - Wymiary (WxSxG): 395 x 220 x 285 mm - Waga: 10.4 kg/szt." Edytowano 2 godziny temu przez Rafał S Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Spendorki monitorki po 37kg sztuka. Tak się robi angielskie monitory według normy BBC! I to gra szczególnie z lampą. Średnica, wokal to referencja. 5 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu U mnie pierwszy dzień to jednak zwycięstwo Harbetha. Mam na myśli średnicę i wokal. No ale zobaczymy jak to się dalej rozwinie. 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 15 minut temu, elektron6 napisał: Spendorki monitorki po 37kg sztuka. Tak się robi angielskie monitory według normy BBC! I to gra szczególnie z lampą. Średnica, wokal to referencja. Spendor 1/2 czy 100?. Edytowano 1 godzinę temu przez Sipo Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Sprawdziłem i faktycznie to jest chyba jakieś tworzywo sztuczne w dotyku przypominające gumę? Nic nie jest odklejone. Jakość wykonania jest obłędna. Nie ma się do czego przyczepić. To drugi brytyjski producent po Harbeth ( M30.3 XD2 ), którego głośniki przyjemnie się ogląda. Bez przesady - wykonanie to mistrzostwo świata. Nie to abym się czepiał... 😉 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 17 minut temu, elektron6 napisał: Spendorki monitorki po 37kg sztuka Słuszna waga🙂 w porównaniu z np 4-5 kg.😉 1 Odpisz, cytując
mariol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 11 minut temu, kaczadupa napisał: U mnie pierwszy dzień to jednak zwycięstwo Harbetha. Mam na myśli średnicę i wokal. No ale zobaczymy jak to się dalej rozwinie. Spróbuj posłuchać z założoną maskownicą. Osobiście mam odczucie, że jest piękniej właśnie na średnicy👍 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, kaczadupa napisał: U mnie pierwszy dzień to jednak zwycięstwo Harbetha. Mam na myśli średnicę i wokal. No ale zobaczymy jak to się dalej rozwinie. No to można powiedzieć że pozamiatane. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, mariol napisał: Spróbuj posłuchać z założoną maskownicą. Osobiście mam odczucie, że jest piękniej właśnie na średnicy👍 Już dawno założone. Do zdjęć je rozebrałem. Czyżby szczęśliwy posiadacz 3/1? 1 minutę temu, majkel74 napisał: No to można powiedzieć że pozamiatane. Pierwszy dzień. Co ja tam posłuchał… Harbeth z pamięci cieplejszy a zarazem bardziej otwarty. Głębsze barwy. Odpisz, cytując
mariol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Czyżby szczęśliwy posiadacz 3/1? klasycznie na 100% 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, mariol napisał: klasycznie na 100% Mam nadzieję, że porozmawiamy. Gratki! 1 Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, pairtick napisał: Nie to abym się czepiał... 😉 Anglicy w latach 60 tych opracowali membrany z Bextrenu czyli gumowy polistyren. Technologie opracowała firma Kef a zaraz potem własne patenty wypuścił Spendor, Rogers i Herbeth. Materiał po różnych modyfikacjach jest używany w obecnych konstrukcjach. Fakt w dotyku materiał przypomina plastik z gumą. 20 minut temu, Sipo napisał: Spendor 1/2 czy 100?. SP100 Historycznie BC3-S100-SP100-SP100R2- obecnie 100 Classic. 2 Odpisz, cytując
mariol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 22 minuty temu, kaczadupa napisał: Harbeth z pamięci cieplejszy a zarazem bardziej otwarty. Głębsze barwy. Eeee tam, za kilka dni zmienisz zdanie😀 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 14 minut temu, mariol napisał: Eeee tam, za kilka dni zmienisz zdanie😀 Harbeth M30.3 XD2 nie wchodzi mi na basie w pokoik. Nic tu już nie zrobię… A Spendor na basie wchodzi bardzo ładnie tj. zgrabnie. Wiem wiem, znaczy słyszę jak pięknie niektóre „instrumenta” potrafią wręcz załkać na 3/1. Dobre paki! Zapowiada się piękny weekend. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa 2 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts