il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Tak wygląda aktualna oferta Regi: czego tu nie ma! 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 29 minut temu, il Dottore napisał: OK - kilka podstawowych zasad. Początkującym się przyda. 1/ Aby stworzyć system wysokiej klasy: głośniki kupujemy od firmy produkującej głośniki a wzmacniacze - od firmy produkującej wzmacniacze. Przyczyny są oczywiste i nie wymagają wyjaśnień. Nie kupiłbym wzmacniacza od Sonus Faber (a były takie) ani głośników od Sugdena (a były takie). Co robi Rega? Rega robi WSZYSTKO! Jak Samsung czy LG. Albo kiedyś Sony. Tylko, że nie jest to potężny czebol z dziesiątkami tysięcy pracowników R&D i z czterdziestoma międzynarodowymi patentami dziennie, żeby robić wszystko dobrze (a i czebolom to nie wychodzi). 2/ staramy się, aby poszczególne komponenty systemu były z tej samej półki cenowej. Czyli do tej Regi spokojnie wystarczą głośniki tak do 3000€. Droższe to tylko kwiatek do kożucha. Czy będą grały, gdy się je podłączy? Będą, ale zastosowany wzmacniacz nie pokaże pełni ich możliwości, więc nie ma sensu topić kasy w głośnikach, których potencjału się nie wykorzysta. Moja rada. Nie stosuj tych zasad, bo są błędne. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 35 minut temu, il Dottore napisał: 2/ staramy się, aby poszczególne komponenty systemu były z tej samej półki cenowej. Jak ma się cena Sugdena do ceny P3ESR? Odpisz, cytując
Redakcja AUDIO Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu @DiBatonio wydawało mi się, że @MariuszZ jasno zakomunikował, żeby nie trollować tematu, ten zaś nie jest poświecony osobistym relacjom między forumowiczami. Nie wniosłeś w zasadzie nic oprócz zamieszania i proszę, abyś udzielał się merytorycznie, a nie wkraczał cały na biało z briefem o działalności @kaczadupa. Odpisz, cytując
mariol Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu 10 godzin temu, DiBatonio napisał: Mam nadzieję, że masz na myśli stolarkę, a nie brzmienie 😉 Moim zdaniem stolarka w spendorach jest, że tak powiem mało porywająca. Prostota z lat 80 zbliżona do tonsila. Paczki o połowę tańsze wyglądają estetyczniej. To tylko moje zdanie małego żuczka. W każdym bądź razie setki brzmią ładniej niż wyglądają.😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts