Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
18 godzin temu, Rafał S napisał:

Dynaudio Excite 14 Tomka mają oficjalnie skuteczność 86dB, a do tego nagłaśniają 25m2

Dynaudio X18😉

Ale miałem i X14, tylko jeszcze na starej chacie. X32 i X34 też były.

18 godzin temu, Rafał S napisał:

Dynaudio Excite 14 Tomka mają oficjalnie skuteczność 86dB, a do tego nagłaśniają 25m2

Dynaudio X18😉

Ale miałem i X14, tylko jeszcze na starej chacie. X32 i X34 też były.

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, tomasz1w napisał:

Dynaudio X18😉

Oczywiście. Przepraszam, pisałem w pośpiechu. X14 miał chyba kiedyś Sebastian. Ale skuteczność odczytałem dla dobrego modelu (14-tki mają o 1dB mniej).

Edytowano przez Rafał S
Napisano (edytowany)
13 godzin temu, Slawko69 napisał:

Słyszałeś może integrę?

Nie , ale to co prezentuje na stronie WBA to przykładowe modele. Ten sprzęt może ulegać modyfikacji. Na Twoim miejscu zadzwoniłbym , podał na czym Ci zależy i określił budżet. Będziesz wiedział na czym stoisz.

Edytowano przez tomek4446
Napisano (edytowany)
8 godzin temu, Rafał S napisał:

Oczywiście. Przepraszam, pisałem w pośpiechu. X14 miał chyba kiedyś Sebastian. Ale skuteczność odczytałem dla dobrego modelu (14-tki mają o 1dB mniej).

I wciąż ma Kaczadupa 🙂.

A propos lamp i skuteczności kolumn. Na jednym ze zlotów - o czym już pisałem kilkukrotnie - grały moje PMC właśnie z Tomka WBA i mimo naprawdę małej mocy, grało to wg mnie naprawdę fajnie. 

Edytowano przez KrólKiczu
Napisano
20 minut temu, Slawko69 napisał:

Wznak przywieźliśmy do mnie i.....został

Już na dobre? Można oficjalnie gratulować?

Kurczę, pięknie to razem wygląda. D2R w moim ulubiony kolorze, standy też ładne i solidne, paczki świetnie się komponują z meblami. Słuchawki gustowne i pod kolor. I teraz jeszcze lampa! Nawet przy świetle dziennym ma to swój klimat, ale może pstryknij jeszcze fotkę wieczorem i wrzuć, żebyśmy się mogli nacieszyć światełkami. :) 

Ale przede wszystkim - czekamy na relację! :) 

Napisano

Relacja będzie ale najwcześniej jutro wieczorem. Tetaz trochę domowych obowiązków , po południu przychodzą znajomi na odsłuch i szklaneczkę mniam  mniam. Jutro żużel.

Pierwsze różnice:

1- Scena uległa poszerzeniu i pogłębieniu.  Z Denonem wszystko działo się między kolumnami teraz dźwięk wychodzi poza szeroka bazy.

2- Średnica uległa ocieplenie,  wokale stały się bardziej namacalne i tego brakowało mi z Denkiem

3- Dźwięk jest teraz bardziej dociążony bardziej go można poczuć ( nie wiem jak to inaczej wyrazić) . W muzyce jest więcej emocji.

4- Wysokie tony . Tutaj chyba różnica jest najmniejsza. Były super z Denonem I nadal są takie.

Ponowne podłączenie Denona po odsłuchu z UR pokazało że został zdjęty z kolumn kolejny kocyk ( no może firanka).

I dwie uwagi na koniec . Kolega, od którego kupiłem Sinfonie kupił UR Performance. Gra to u niego z JM LAB 926. I to było dopiero granie.

I muszę się pochwalić. 

Gdy przyjechaliśmy do mnie i odpaliłem ProAc koledze   który jest muzykiem ( nie zawodowo) gra w zespole rockowym opadła szczęka   że monitory mogą tak zagrać . Coś mi się zdaje , że JM LAB zostanie zamieniony na ProAc

Napisano
8 minut temu, Slawko69 napisał:

Ponowne podłączenie Denona po odsłuchu z UR pokazało że został zdjęty z kolumn kolejny kocyk ( no może firanka).

Ale rozumiem, że ten kocyk na wierzchu to z Denonem, a nie z UR? (Lepiej nie odpowiadaj w przestrzeni publicznej, jeśli Denon ma iść na sprzedaż ;)). 

Napisano
1 godzinę temu, Slawko69 napisał:

Nie wziąłem kolumn. Wznak przywieźliśmy do mnie i.....został

20250927_115939.jpg

Bardzo mi się podoba aranżacja. Fajnie dobrany kolor ścian, a co najważniejsze, dobrze się komponuje z systemem. Zazdraszczam🙂.

PS. Komu jutro kibicujesz?

Napisano

Nie trzeba dużej mocy , większość domowych kolumn i tak nie zastąpi subwoofera , a wiadomo że niższe tony najwięcej potrzebują mocy co by podbić te 20-30dB względem reszty pasma co by dobrze to było słyszalne. 

Także nie wykluczaj niczego , SE na triodzie polecam , jest wielu producentów wba , sinusaudio , fezz z uwagi na dystrybucję (marże) nie będzie mieć podejścia cena/jakość do wcześniejszych 2 

Napisano
52 minuty temu, Vectorinni napisał:

Bardzo mi się podoba aranżacja. Fajnie dobrany kolor ścian, a co najważniejsze, dobrze się komponuje z systemem. Zazdraszczam🙂.

PS. Komu jutro kibicujesz?

Dzięki za dobre słowo. Kibicuję Polonii Bydgoszcz choć wiem ze wygrana w dwumeczu będzie wielką niespodzianką

Napisano

Wymieniając Denona na Unisona pozbyłem się wzmacniacza słuchawkowego. Pytanie co kupić? Nie potrzebuję super wzmaka. Moje słuchawki to Meze 99 classic i oczekuję podobnej klasy wzmacniacza. Słuchawki dla mnie to tylko dodatek. I kolejny temat gdzie taki wzmacniacz podłączyć. Do Unisona chyba nie da rady. W Eversolo zostały mi wolne wyjścia XLR i coaxialne. 

Napisano

Miałem napisać wcześniej ale praca, praca.

Cóż więcej ponad to co napisałem wcześniej?

Pojawiło się dużo więcej szczegółów , te które kryły się na 2 planie są teraz bardziej słyszalne. 

Teraz wyraźniej słychać wszelkie pogłosy pomieszczenia   fajnie brzmią nagrania realizowane np. w kościele. 

Słyszeliście "Na zakręcie" Marka Dyjaka? Z Sinfonia mam wrażenie że wokalista siedzi przedemną a jego głos wydobywa się bezpośrednio z gardła , bez pośrednictwa mikrofonu.

Wrócę jeszcze na chwilę do niskich tonów. W cenie wzmacniacza dostałem suba. I wiecie co? Jest potrzebny tylko w ostrym rocku typu AC/DC , Metallica itp. W każdym innym gatunku muzycznym jest zbędny.

Czy jest na forum jakiś posiadacz tego wzmaka?