KrólKiczu Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 3 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: Na sąsiednim forum, pewien kolega -wyrobiony audiofil, który sporo klocków już przerzucił, tak napisał o ATC SCM 7: Nic dziwnego, że z ATC SCM11 był niedosyt basu skoro wypełnić dźwiękiem to miało wówczas 32m²... Miałem SCM7 i basu z tego było co kot napłakał poza tym nie rozumiem fenomenu tej marki. Średnica brudna taka jakaś nerwowa i "chropowata", basu zero, a wysokie też jakieś takie bez życia. Zupełnie nie moje granie to już ProAc D1 jest o lata świetlne przed tymi ATC, a i tańsze Usher S520 kulturą je wciągały. Dodam, że słucha w małym pokoiku 10m2, a obecnie do odsłuchu służy mu Naim Supernait 2, Xavian Giulietta i Denafrips Enyo 15th. Wniosek z tego taki , że prawie każdy z nas inaczej słyszy i lubi inny sposób prezentacji dzwięku. Niech zgadnę. Pisał to Tal, kupiec moich ATC, który zanim je kupił miał strasznie dużo do powiedzenia o marce. A kiedy mu je pożyczyłem to po jednym dniu dzwonił, żebym mu je sprzedał, bo taki był nimi zafascynowany. A już po tygodniu fascynacja przeszła. Zresztą biorąc pod uwagę częstotliwość, z jaką ten człowiek zmienia kolumny i jakie poematy o nich smaruje, trudno brać go na poważnie. I pisanie o nim "wyrobiony audiofil" to jakby o mnie napisać "świetny kick-boxer" 😜. Fascynujące to audio 😁. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Ja też dziękuję - obydwu Panom. Adam - gratuluję odwagi - zarówno, jeśli chodzi o transport, jak i poddanie paczek ocenie zewnętrznej. 5 minut temu, KrólKiczu napisał: trudno brać go na poważnie. Skrajne opinie w audio świadczą na ogół o specyficznym guście, temperamencie mówiącego lub nietypowych warunkach odsłuchu. 2 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Dzięki Panowie: @Kraft za bardzo zwięzłe i obrazowe opisy różnic miedzy monitorami, @kaczadupa za udostępnienie swoich ukochanych siódemek i przyjmowanie z godnością wyników testu 4 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Powrót Smoka. Matko i córko ale był łomot. Ps. Jarek, dziękuję za prezent/argument by podziałać nad drugim potomkiem. Wieczorem podejmę próbę ale mogę skończyć jak ATC. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) Atmosfera siadła, więc może warto coś dopowiedzieć. Według mnie ATC SCM7 to bardzo dobre kolumny. Dają to, czego oczekuję. Namacalny, szczegółowy, dynamiczny i niepodbarwiony dźwięk o dobrej stereofonii. Dają to, o co chodzi w Hi-FI. Jedyny ich "problem" jest taki, że to samo oferuje wiele innych monitorów dostępnych za ok. 6000 zł. Być może przewaga SCM7 nad nimi ujawniłaby się (np. w zakresie basu) w mniejszym niż moje pomieszczeniu. Nie zdążyłem tego już niestety sprawdzić. Czyli co? Mamy dobrze grające, uczciwie wycenione kolumny*. Czy nie o to właśnie chodzi? *wcale nie dopłacamy za znaczek Edytowano 2 godziny temu przez Kraft 3 Odpisz, cytując
Recommended Posts