kaczadupa Napisano wczoraj o 13:08 Napisano wczoraj o 13:08 To i ja coś zaproponuję. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano wczoraj o 19:05 Napisano wczoraj o 19:05 Nie wiem co to za model, ale jeśli następca tych, które mają Majkel i Sebastian, to ocznie wybieram poprzednią wersję. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 19:12 Napisano wczoraj o 19:12 Następca, model Prophecy 1. Dla mnie ocznie zdecydowanie wygrywają nowe. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano wczoraj o 19:38 Napisano wczoraj o 19:38 6 godzin temu, kaczadupa napisał: To i ja coś zaproponuję. Rozmawiałem z wystawcą na AVS w tym roku (o czym chyba już pisałem). PODOBNO delikatniejsza góra, bardziej namacalna średnica i mocniejszy bas. A może coś pokręciłem 🤔. 2 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano wczoraj o 19:40 Napisano wczoraj o 19:40 1 minutę temu, KrólKiczu napisał: . A może coś pokręciłem 🤔. Na bank nie oni zawsze ten sam tekst walą o wszystkich nowych kolumnach, no i jeszcze że scena szersza 3 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 19:49 Napisano wczoraj o 19:49 Trochę do tych JMR podobne: 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 20:32 Napisano wczoraj o 20:32 (edytowany) Wracając po długiej podróży przez wiele fajnych propozycji niewielkich monitorów dodam tylko, że na moje ucho średnica ATC SCM 7 ma w sobie z jednej strony troszkę więcej ciepła, wokale są bardziej dociążone a z drugiej kontruje to większą ekspresją, dynamiką jak w trochę „uśpionej” na tle ATC średnicy KEF LS50 Meta. Mówię cały czas o średnicy bo oczywiście siła przebicia i dynamika niskich tonów dla KEFa bez żadnej dyskusji. I chyba kolejny raz środek ATC zatrzyma mnie przy nich. Edytowano wczoraj o 20:34 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: Rozmawiałem z wystawcą na AVS w tym roku (o czym chyba już pisałem). PODOBNO delikatniejsza góra, bardziej namacalna średnica i mocniejszy bas. Dla mnie ten opis brzmi b. zachęcająco. Adam - bierz w ciemno! 7 godzin temu, kaczadupa napisał: To i ja coś zaproponuję. Twoja propozycja trafi na forumowe głosowanie. Chłopaki - zgadzamy się, żeby Adam je wypożyczył i przetestował, czy damy mu inne zlecenie? Edytowano 23 godziny temu przez Rafał S 4 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 1 minutę temu, Rafał S napisał: Dla mnie ten opis brzmi b. zachęcająco. Adam - bierz w ciemno! W ciemno to mogę kupić tylko białe SCM7. Przykro mi. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Możesz jeszcze kupić nową wersję. Tylko, co ile lat je modernizują? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) Nie ma żadnego schematu czasowego u ATC. Może być tak, że przez najbliższe 10 lat nic nie odświeżą. Jedynie przy dużych zamówieniach przez dystrybutorów potrafią wypuścić jakieś nowe wykończenia. Obecne ATC SCM 11 klepią bez zmian od 2013 roku. Siódemki v3 to samo. A jeszcze ostatnio ATC przeżywa renesans u Angoli więc wątpię , żeby im się opłacało coś zmieniać. Edytowano 21 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 10 godzin temu, kaczadupa napisał: Nie ma żadnego schematu czasowego u ATC. Może być tak, że przez najbliższe 10 lat nic nie odświeżą. Mnie to krzepi. Miło że są firmy ignorujące konkurencję, która wypuszcza co kilka lat nowe modele. (Postęp jest oczywiście wskazany, ale pod warunkiem, że to faktycznie postęp technologiczny, a nie wynik pracy speców od marketingu.) 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu KEF też się nie śpieszy. Dwa wypusty LS-ów w ciągu 12-13 lat. Obecne pewnie jeszcze pociągną. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Wypuszczenie „nowej” serii to okazja do podwyższenia ceny, o czym dobrze wie np. Harbeth sprzedając coraz to doskonalsze „anniversary”, „xd” itd. Każda droższa od poprzedniej, a postępu żadnego nie widać, te same głośniki w tych samych skrzynkach od 30 lat. Zdecydowanie wolę podejście ATC - w kolejnych scm 7 był ten sam wooferek (myślę, że trudno go poprawić), ale inne gwizdki i obudowy. I nowe wypusty nie były co rok, tylko co dziesięć lat. W rezultacie obecne P3 ESR są dwa razy droższe od obecnych SCM7, choć kiedyś startowały niemal z tego samego poziomu cenowego. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) Na tle ATC cena kosmos za małego Harbetha ale PMC Prophecy 1 są jeszcze droższe. Jednak wydaje mi się, że wykonanie skrzyneczki i wykończenie w przypadku małego Harbeth czy małych PMC to wyraźnie wyższy koszt jak w przypadku skrzynki i wykończenia małych ATC. Czy uzasadnia to ponad dwukrotnie wyższą cenę? W przypadku PMC trzeba jeszcze w środku obudowy trochę więcej pokleić. Harbeth ma za to prześliczne forniry. Czarne bardzo mi się podobają. Oczywiście mamy wybór, ATC czy KEF za 6kzł lub Harbeth i PMC w okolicy 15kzł. Edytowano 9 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Kraft Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu A skąd w ogóle myśl, że jakaś firma zrobi lepszy mały monitor niż ATC czy KEF? Jakim cudem ktoś miałby się znać lepiej od nich na tej robocie? Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Skąd myśl, że nikt nie jest w stanie zrobić nic lepszego? 55 minut temu, kaczadupa napisał: Oczywiście mamy wybór, ATC czy KEF za 6kzł lub Harbeth i PMC w okolicy 15kzł. Miałem te „w orzechu” i to były najładniejsze głośniki jakie u mnie stały. Szkoda, że ATC nie wypuściło nigdy takiego monitora: 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Co tu jeszcze „usłyszeć”, żeby nie było żal tej niepowtarzalnej przeźroczystości średnicy i góry KEFa. Mam już brak ekspresji wokali na tle ATC ( tego mi faktycznie brakuje i dla mnie jest wadą brzmienia KEFa) ale KEF kontratakuje wybitną do swojego rozmiaru dynamiką na basie. Na czuja ( znając inne małe PMC) tylko PMC Prophecy 1 mogą tu namieszać, dojdzie zdecydowanie więcej blasku i powietrza na górze pasma, pewnie też więcej ekspresji na wokalach jak w KEF LS50 Meta. No właśnie, dojdzie czy tylko chcę by doszło. Za brakiem ekspresji wokali idzie brak ekspresji wszystkiego co na średnicy, tak dla łatwiejszego zobrazowania charakteru małego KEFa. Trochę za bardzo kołyszemy się i przysypiamy na średnicy KEFa. Czy tylko ja to słyszę lub tak odbieram ? Chociaż co to zmieni… Nie było pytania. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Recommended Posts