Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Na sąsiednim forum, pewien kolega -wyrobiony audiofil, który sporo klocków już przerzucił,  tak napisał o ATC SCM 7:

Nic dziwnego, że z ATC SCM11 był niedosyt basu skoro wypełnić dźwiękiem to miało wówczas 32m²... Miałem SCM7 i basu z tego było co kot napłakał poza tym nie rozumiem fenomenu tej marki. Średnica brudna taka jakaś nerwowa i "chropowata", basu zero, a wysokie też jakieś takie bez życia. Zupełnie nie moje granie to już ProAc D1 jest o lata świetlne przed tymi ATC, a i tańsze Usher S520 kulturą je wciągały.

Dodam, że słucha w małym pokoiku 10m2, a obecnie do odsłuchu służy mu Naim Supernait 2, Xavian Giulietta i Denafrips Enyo 15th.

Wniosek z tego taki , że prawie każdy z nas inaczej słyszy i lubi inny sposób prezentacji dzwięku.

Niech zgadnę. Pisał to Tal, kupiec moich ATC, który zanim je kupił miał strasznie dużo do powiedzenia o marce. A kiedy mu je pożyczyłem to po jednym dniu dzwonił, żebym mu je sprzedał, bo taki był nimi zafascynowany. A już po tygodniu fascynacja przeszła. Zresztą biorąc pod uwagę częstotliwość, z jaką ten człowiek zmienia kolumny i jakie poematy o nich smaruje, trudno brać go na poważnie. I pisanie o nim "wyrobiony audiofil" to jakby o mnie napisać "świetny kick-boxer" 😜. Fascynujące to audio 😁

Pozdrawiam 

Napisano

Ja też dziękuję - obydwu Panom. :) 

Adam - gratuluję odwagi - zarówno, jeśli chodzi o transport, jak i poddanie paczek ocenie zewnętrznej. 

5 minut temu, KrólKiczu napisał:

trudno brać go na poważnie. 

Skrajne opinie w audio świadczą na ogół o specyficznym guście, temperamencie mówiącego lub nietypowych warunkach odsłuchu.