Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
7 godzin temu, rafalmm napisał:

Dziękuje za Twoje porady, są one bardzo odkrywcze i sadze ze pójdę w tym kierunku. A

Nie idź w tym kierunku, bo za 2-3 miesiące będziesz w punkcie wyjścia. Chyba, ze chcesz takiego, bezdusznego grania. Do tych głośników pomyśl o używanym Musical Fidelity A3, albo A300 czy A3.2 i będzie miał fajną barwę, styl i pod dostatkiem mocy. Ta Yamaha czy Rotel to będzie podobnie jak z tym chińczykiem - zwykle granie, z MF będziesz czuł muzykę. Ale to Twój wybór. Oczywiście są inne wzmaki, nie gorsze of MF ale mi ten styl grania akurat odpowiada.

Napisano
2 godziny temu, Patryk Szulc napisał:

Nie idź w tym kierunku, bo za 2-3 miesiące będziesz w punkcie wyjścia. Chyba, ze chcesz takiego, bezdusznego grania. Do tych głośników pomyśl o używanym Musical Fidelity A3, albo A300 czy A3.2 i będzie miał fajną barwę, styl i pod dostatkiem mocy. Ta Yamaha czy Rotel to będzie podobnie jak z tym chińczykiem - zwykle granie, z MF będziesz czuł muzykę. Ale to Twój wybór. Oczywiście są inne wzmaki, nie gorsze of MF ale mi ten styl grania akurat odpowiada.

Yamaszka sie przyda. Za 300 zł to w cenie złomu praktycznie. Najwyzej pojdzie na siłownie i bedzie napedzać jakieć krzykacze :)

Napisano
4 godziny temu, soberowy napisał:

Ja na Twoim miejscu to bym zaczął od odsłuchów na środku bazy stereo, bokiem to sobie można kwieciste opisy na forum wrzucać. ;) 

Ja na Twoim miejscu to bym zaczął od zaprzestania popychania farmazonów.  

Napisano (edytowany)

Czekaj, zarzucasz mi kłamstwo, a na filmach, które wrzucasz do sieci siedzisz bokiem do systemu stereo. Jeśli da się usiąść na środku bazy stereo to czemu nagrywasz w ten sposób?

Edycja.

Odwiedziłem teraz Twój kanał na rumble i faktycznie, czasami siedzisz przy stole, a czasami leżysz na łóżku. Wybacz, że nie oglądam Twoich filmików jak słuchasz muzyki, także cofam swoją poprzednią wypowiedź.

https://rumble.com/v6jm8ym-silky-smooth-sound.html?e9s=src_v1_cbl%2Csrc_v1_upp_a

https://rumble.com/v6uugkj-chantal-again-.html?e9s=src_v1_cbl%2Csrc_v1_upp_a

😎

Edytowano przez soberowy
Napisano
Dnia 27.09.2025 o 16:58, rafalmm napisał:

Witam drogich forumowiczów !!!

Mam pytanko o dobry wzmacniacz.

Mam kolumny B&W 603 S2, leżą sobie już kilka lat. Dzieciaki podrosły a wiec można budować stereo.

Sprawdzałem je na starym ampli tunerze Pioneer VSX D 711 i padaka totalna.

Dzisiaj podpiąłem do YAMAHA RX-750 i zupełnie inaczej. Mega dużo basu, dzwięk z mega walnięciem, duzo basu itp. 

Phil Collins i Metallica również spoko. Widać że wzmak ma dużo prądu i potrafi je napędzić.

Co polecacie altrernatywnego? Pamiętam że słuchałem ich wiele lat temu na jakimś wzmacniaczu Harman Kardon i również dobrze grały.

Nie zależy mi na kinie domowym.

Budżet raczej też bezproblemowy ale wole wydać 800 zł lub 1600 zł za używkę Harmana z 1998 roku (kiedy to jeszcze nie byłą firma padaka) niż 7k za nowego Denona lub Arcama :)

Lubię dźwięk raczej ciepły, słuchałem ARCAM z drogimi kolumnami i tak se. Może na to jeszcze przyjdzie czas (moje "uszy" dorosną).

Do funkcji sieciowych i wej cyfrowych/ HDMI planuje drugie urządzenie.

To faktycznie starsze Harmany, Pioneer albo Marantz

Z przywołanego Harmana spokojnie trafisz model HK 680. A może i nawet HK690. ale ten wystepuje na rynku rzadko i jest przez to dużo drozszy. 

Pioneer będzie bardziej dostepny na przykład model 676. Z Marantza model PM80? niektórzy uważają że mulący. Ale do Bowersów pasuje. 

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

To faktycznie starsze Harmany, Pioneer albo Marantz

Z przywołanego Harmana spokojnie trafisz model HK 680. A może i nawet HK690. ale ten wystepuje na rynku rzadko i jest przez to dużo drozszy. 

Pioneer będzie bardziej dostepny na przykład model 676. Z Marantza model PM80? niektórzy uważają że mulący. Ale do Bowersów pasuje. 

Ze starych Harmanów również dobrze grał HK970 z niebieskim podświetleniem gałki :)

Napisano

Dokładnie, ma mulić. 

22 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Ze starych Harmanów również dobrze grał HK970 z niebieskim podświetleniem gałki :)

Tak. Pod kątem brzmienia był bardzo fajny. Miał wady konstrukcyjne w przedwzmacniaczu ale brzmieniowo był na prawdę modelem udanym.

Napisano
Dnia 30.09.2025 o 07:12, Piotr Sonido napisał:

Dokładnie, ma mulić. 

Tak. Pod kątem brzmienia był bardzo fajny. Miał wady konstrukcyjne w przedwzmacniaczu ale brzmieniowo był na prawdę modelem udanym.

Czyli jak? Palił sie? Lepsza Yamaha RX-750 czy ten HK970? Jak dzwiek?