rajdek Napisano 28 września Napisano 28 września 31 minut temu, tomek4446 napisał: Co to jest Sugden ? Dobry interes dla producenta i pośredników.Takie bogactwo za 20 koła. 2 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 28 września Napisano 28 września 36 minut temu, rajdek napisał: Takie bogactwo za 20 koła. Strach pomyśleć ile by kosztował jak by wyjęli trafo Odpisz, cytując
Patryk Szulc Napisano 28 września Napisano 28 września 7 godzin temu, rafalmm napisał: Dziękuje za Twoje porady, są one bardzo odkrywcze i sadze ze pójdę w tym kierunku. A Nie idź w tym kierunku, bo za 2-3 miesiące będziesz w punkcie wyjścia. Chyba, ze chcesz takiego, bezdusznego grania. Do tych głośników pomyśl o używanym Musical Fidelity A3, albo A300 czy A3.2 i będzie miał fajną barwę, styl i pod dostatkiem mocy. Ta Yamaha czy Rotel to będzie podobnie jak z tym chińczykiem - zwykle granie, z MF będziesz czuł muzykę. Ale to Twój wybór. Oczywiście są inne wzmaki, nie gorsze of MF ale mi ten styl grania akurat odpowiada. 1 Odpisz, cytując
rafalmm Napisano 28 września Autor Napisano 28 września 2 godziny temu, Patryk Szulc napisał: Nie idź w tym kierunku, bo za 2-3 miesiące będziesz w punkcie wyjścia. Chyba, ze chcesz takiego, bezdusznego grania. Do tych głośników pomyśl o używanym Musical Fidelity A3, albo A300 czy A3.2 i będzie miał fajną barwę, styl i pod dostatkiem mocy. Ta Yamaha czy Rotel to będzie podobnie jak z tym chińczykiem - zwykle granie, z MF będziesz czuł muzykę. Ale to Twój wybór. Oczywiście są inne wzmaki, nie gorsze of MF ale mi ten styl grania akurat odpowiada. Yamaszka sie przyda. Za 300 zł to w cenie złomu praktycznie. Najwyzej pojdzie na siłownie i bedzie napedzać jakieć krzykacze Odpisz, cytując
stach_s Napisano 28 września Napisano 28 września @rafalmm z Bowersami świetnie zgrywał się poczciwy Denon Pma 980r, kupisz taki za kilka stówek, kolejne kilka na ewentualny serwis i masz sprzęt za grosze na lata. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 29 września Napisano 29 września Dnia 27.09.2025 o 16:58, rafalmm napisał: Witam drogich forumowiczów !!! Mam pytanko o dobry wzmacniacz. Mam kolumny B&W 603 S2, leżą sobie już kilka lat. Dzieciaki podrosły a wiec można budować stereo. Sprawdzałem je na starym ampli tunerze Pioneer VSX D 711 i padaka totalna. Dzisiaj podpiąłem do YAMAHA RX-750 i zupełnie inaczej. Mega dużo basu, dzwięk z mega walnięciem, duzo basu itp. Phil Collins i Metallica również spoko. Widać że wzmak ma dużo prądu i potrafi je napędzić. Co polecacie altrernatywnego? Pamiętam że słuchałem ich wiele lat temu na jakimś wzmacniaczu Harman Kardon i również dobrze grały. Nie zależy mi na kinie domowym. Budżet raczej też bezproblemowy ale wole wydać 800 zł lub 1600 zł za używkę Harmana z 1998 roku (kiedy to jeszcze nie byłą firma padaka) niż 7k za nowego Denona lub Arcama Lubię dźwięk raczej ciepły, słuchałem ARCAM z drogimi kolumnami i tak se. Może na to jeszcze przyjdzie czas (moje "uszy" dorosną). Do funkcji sieciowych i wej cyfrowych/ HDMI planuje drugie urządzenie. To faktycznie starsze Harmany, Pioneer albo Marantz Z przywołanego Harmana spokojnie trafisz model HK 680. A może i nawet HK690. ale ten wystepuje na rynku rzadko i jest przez to dużo drozszy. Pioneer będzie bardziej dostepny na przykład model 676. Z Marantza model PM80? niektórzy uważają że mulący. Ale do Bowersów pasuje. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Poniedziałek o 07:10 Napisano Poniedziałek o 07:10 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: To faktycznie starsze Harmany, Pioneer albo Marantz Z przywołanego Harmana spokojnie trafisz model HK 680. A może i nawet HK690. ale ten wystepuje na rynku rzadko i jest przez to dużo drozszy. Pioneer będzie bardziej dostepny na przykład model 676. Z Marantza model PM80? niektórzy uważają że mulący. Ale do Bowersów pasuje. Ze starych Harmanów również dobrze grał HK970 z niebieskim podświetleniem gałki 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 05:12 Napisano Wtorek o 05:12 Dokładnie, ma mulić. 22 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Ze starych Harmanów również dobrze grał HK970 z niebieskim podświetleniem gałki Tak. Pod kątem brzmienia był bardzo fajny. Miał wady konstrukcyjne w przedwzmacniaczu ale brzmieniowo był na prawdę modelem udanym. Odpisz, cytując
rafalmm Napisano Środa o 19:16 Autor Napisano Środa o 19:16 Dnia 30.09.2025 o 07:12, Piotr Sonido napisał: Dokładnie, ma mulić. Tak. Pod kątem brzmienia był bardzo fajny. Miał wady konstrukcyjne w przedwzmacniaczu ale brzmieniowo był na prawdę modelem udanym. Czyli jak? Palił sie? Lepsza Yamaha RX-750 czy ten HK970? Jak dzwiek? Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Czwartek o 23:42 Napisano Czwartek o 23:42 Dnia 28.09.2025 o 13:53, rajdek napisał: Takie bogactwo za 20 koła. Ja miałem w domu Sugdena Masterclass IA-4, kolega przytargał. Chyba jakieś 40 koła, jak się nie mylę. Bebechy wyglądają tak: Jezu! Ale to gra! 😍 Nazwa "Masterclass" jest tu absolutnie na miejscu! Kultura grania tak powalająca, że nie do opisania. Każdy dźwięk dopieszczony do granic. Majestat. Ale mój A21 choć skromniutki w porównaniu gra... przyjemniej. Zamiast wszechobecnej żelaznej kontroli mamy luzik i ciepełko. Nie wiem, czy w życiu słyszałem cokolwiek lepszego niż IA-4. A słuchałem systemów i po 100 tys €. Nie miały startu. Chyba tylko jeszcze Pass tak mnie zachwycił, ale nie porównywałem bezpośrednio. A IA-4 mogłem posłuchać we własnym systemie dobre kilka godzin. Dnia 28.09.2025 o 13:53, rajdek napisał: Dobry interes dla producenta Zarąbisty! Firma nie wyrabia z produkcją i w 2024 czas oczekiwania od zamówienia do realizacji był 6 miesięcy. PS: Zasilacz GaN do Fosi dziś przyjechał! Niestety - ze względu na natłok nawału nie byłem w stanie sprawdzić jego wpływu na ZA-3. Dam znać wkrótce, czy warto. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Piątek o 00:22 Napisano Piątek o 00:22 Dnia 28.09.2025 o 13:20, tomek4446 napisał: Co to jest Sugden ? Producent najlepszych wzmacniaczy na świecie. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Piątek o 01:23 Napisano Piątek o 01:23 1 godzinę temu, il Dottore napisał: Firma nie wyrabia z produkcją i w 2024 czas oczekiwania od zamówienia do realizacji był 6 miesięcy. No ja się nie dziwię 😝 1 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Piątek o 04:43 Napisano Piątek o 04:43 3 godziny temu, pairtick napisał: No ja się nie dziwię Jak bym sprzedawał 4 kondensatory , niebieskiego Alpsa , jedno trafo za 40 tysi też bym się śmiał 3 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Piątek o 04:56 Napisano Piątek o 04:56 (edytowany) 13 minut temu, tomek4446 napisał: Jak bym sprzedawał 4 kondensatory , niebieskiego Alpsa , jedno trafo za 40 tysi też bym się śmiał I miał na ten elektrośmietnik zamówień na pół roku naprzód... Są powody by się cieszyć. ☺️👍 Pań tam jest dlatego tyle na foci, że na produkcji płytek i końcowym montażu zatrudniane są wyłącznie kobiety. Ponoć są dokładniejsze. A że idzie im trochę powoli... cóż. Ta firma nie ma klientów, tylko wyznawców. Poczekają... Edytowano Piątek o 04:57 przez il Dottore 1 Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano Piątek o 05:19 Napisano Piątek o 05:19 Oj tam. Oj tam. Na olx wyznawca chce zamienić Sudgena na Lebena: Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Piątek o 05:49 Napisano Piątek o 05:49 22 minuty temu, Jaerk P napisał: chce zamienić Sudgena na Lebena: Trochę drogo. Ja za A21 Signature nówka sztuka nieśmigana w nieotwartym fabrycznym pudełku z rachunkami i gwarancją dałem 8500 w przeliczeniu na cebuliony. Mój kolega chciał być cwany i zamówił 2 szt. - każda u innego dealera. Bo może któryś ma lepsze układy w firmie i wzmak przyjdzie szybciej? Nie przyszedł. Przyszły jednocześnie. I został z dwoma Sugdenami jak Himilsbach z angielskim. A musiał je odebrać bo nie chciał tracić z dealerami dobrych układów i rabatów. I tak kupiłem A21 Signature w dobrych pieniądzach, choć wcale nie planowałem zakupu wzmacniacza. Stary trzydziestoletni A21 zupełnie mi wystarczał do szczęścia. Odpisz, cytując
Sipo Napisano Piątek o 06:21 Napisano Piątek o 06:21 4 godziny temu, pairtick napisał: No ja się nie dziwię 😝 3 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Piątek o 06:22 Napisano Piątek o 06:22 31 minut temu, il Dottore napisał: I tak kupiłem A21 Signature w dobrych pieniądzach, choć wcale nie planowałem zakupu wzmacniacza. Stary trzydziestoletni A21 zupełnie mi wystarczał do szczęścia. I jak, duże różnice w dźwięku: 30-letni vs. nowy? Odpisz, cytując
Rega Napisano Piątek o 06:47 Napisano Piątek o 06:47 @SipoTwoje zdjęcia są nieadekwatne, bo na nich różnica 60 lat😛. Choć np lampy 60 letnie to niedoscigniony wzór jakości bezmienia, dla obecnej produkcji. Ja, przynajmniej, gustuje właśnie w takich szescdziesieciolatkach. 🤣 Odpisz, cytując
Sipo Napisano Piątek o 07:21 Napisano Piątek o 07:21 31 minut temu, Rega napisał: zdjęcia są nieadekwatne Może nieadekwatne, szkoda tylko że moda na mini-spódniczki przeminęła. Odpisz, cytując
Rega Napisano Piątek o 07:28 Napisano Piątek o 07:28 No i tu się zgadzam. Te mini spódniczki były prawie tak dobre jak najlepsze lampy z tamtych czasow😉. Przynajmniej było na czym oko powiesić. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Piątek o 07:47 Napisano Piątek o 07:47 (edytowany) 1 godzinę temu, Rafał S napisał: I jak, duże różnice w dźwięku: 30-letni vs. nowy? Na początku wydawało mi się, że grają identycznie, bez żadnej różnicy. Ale po jakimś miesiącu grania Signature się otworzył - lepszy detal, przestrzeń, scena. Jakby więcej powietrza. Barwa taka sama. Czyli wygląda na to, że te zmiany do wersji Signature to nie tylko marketing. Edytowano Piątek o 07:48 przez il Dottore 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano Piątek o 07:59 Napisano Piątek o 07:59 9 minut temu, il Dottore napisał: Na początku wydawało mi się, że grają identycznie, bez żadnej różnicy. Ale po jakimś miesiącu grania Signature się otworzył - lepszy detal, przestrzeń, scena. Jakby więcej powietrza. Barwa taka sama. Po tym miesiącu porównywałeś je jeszcze bezpośrednio, przełączając się między wzmacniaczami? Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Piątek o 08:05 Napisano Piątek o 08:05 (edytowany) Cały czas miałem 2 wzmacniacze w domu i mogłem porównywać. Dopiero niedawno trzydziestolatek pojechał do Polski i gra teraz u mojego analogowego kolegi w pięknym zestawie vintage wyłącznie z kaset. Bo kolega tak lubi i już. Edytowano Piątek o 08:10 przez il Dottore Odpisz, cytując
Recommended Posts