Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
12 minut temu, Nowy75 napisał:

żeby nie oceniać książki po okładce tylko poczytać. Tylko tyle

Tak, jutro rozdział pierwszy zatytułowany - pierwszy pocałunek.  
Nie ma na co czekać, za stary już jestem na jakieś chodzenie… ;) 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano

Na fejsbukowej grupie był dziś taki post.

Chcemy zdementować pojawiające się w ostatnich dniach plotki dotyczące zmian w zarządzie Unitry.

Rzeczywiście, z zarządu odchodzą dwie znane osoby a zarazem twarze marki— Daniel Kostrzewa i Adrian Krupowicz.

Jednak mamy dobre wiadomości!

Unitra pozostaje i nie zamyka produkcji.

Diora również kontynuuje swoją działalność.

Właściciel nie porzuca projektu i planuje jego dalszy rozwój.

A co będzie dalej zobaczymy?

image.png.10fe13a00c4d08321f99eff7cdfc1072.png

Napisano

No i ciągle mnie zastanawia radość wielu osób z tej oto przyczyny,że reaktywacja polskiej firmy, produkującej i płacącej podatki w naszym kraju potencjalnie może się nie udać.

Czyli anty-unitrzaki radość Wasza przedwczesna,szampany wracają do piwniczek😁

Napisano
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Chcę wierzyć, że to jest polskie audio.  

Tego nie wie nikt. Jesli na pudle pierwsze cyfry kodu EAN to 590 to to jest produkowane w Polsce w innym wypadku to będzie oszustwo.

1 minutę temu, Nowy75 napisał:

Taga to z Chin jest 😁. Taka różnica.

O! Kolejny hejter :)

Napisano
1 minutę temu, Jacch napisał:

Ja tam słyszałem, ze projektują sami swoje produkty

Tak,zlecili Chińczykom, żeby ci złożyli z własnych komponentów gotowce w określonych budżetach. Nic w tym złego,sam gram na Tadze,ale to tylko model biznesowy a nie żaden polski brand

3 minuty temu, Jacch napisał:

! Kolejny hejter :)

Pomyłka 😁

Napisano (edytowany)
3 minuty temu, Nowy75 napisał:

Tak,zlecili Chińczykom, żeby ci złożyli z własnych komponentów gotowce w określonych budżetach. 

Chyba nawet nie to. Takie same produkty, jak Tagi można kupić też pod innymi nazwami (np. Vincent).

PS Szkoda, że mój temat o rebadgingi zniknął z forum. Były tam przykłady.

3 minuty temu, Nowy75 napisał:

Nic w tym złego,sam gram na Tadze,ale to tylko model biznesowy a nie żaden polski brand

Akurat brand polski. Tylko cała reszta nie;).

Edytowano przez Kraft
Napisano
13 minut temu, Kraft napisał:

Chyba nawet nie to. Takie same produkty, jak Tagi można kupić też pod innymi nazwami (np. Vincent

Też gdzieś czytałem ,że technicznie to klony Vincenta. Ale Vincent dłużej na rynku , więc to Taga zrzyna😁. Nie tylko technicznie ,bo model biznesowy to też kopia  tego co zrobił niemiecki właściciel Vincenta.

Napisano
1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Chcemy zdementować pojawiające się w ostatnich dniach plotki dotyczące zmian w zarządzie Unitry.

Rzeczywiście, z zarządu odchodzą dwie znane osoby a zarazem twarze marki— Daniel Kostrzewa i Adrian Krupowicz.

No i zdementowali plotki 😉

Napisano

Jeśli zaoferowali nowego poloneza (który nie da rady dzisiejszej skodzie) ale za to w cenie mercedesa to chyba dobrze że odchodzą. W ogóle nie sprostali zadaniu, a chcieli by liczyć sobie jak za dobrą markę z wieloletnim doświadczeniem.

Nikt tego nie kupił bo w ogóle się nie opłaca, gdyby dopracowali sprzęt znacznie lepiej i obniżyli cenę 4 razy to można by się zastanowić. W przypadku tak zuchwałego podejścia do marki lubianej przez wielu, Polacy słusznie reagują, sprzeciwiają się temu żądaniu wielkiej sumy za obietnice sentymentu. Moim zdaniem mogą oferować produkt wart 2000zł  za 20 000zł ale niech zostawią tą nazwę. Mogą do niej wrócić gdy zaoferują coś uczciwie. Ponadto nie wiemy nawet czy sprzęt będzie działać latami, bo jeśli będzie awaryjny to wartość po kilku latach będzie mniejsza niż 20 letnia yamaha.