Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, Nowy75 napisał:

To może gramofon...?

3 godziny temu, Nowy75 napisał:

Myślę,że sfinansuję ten ekspres do kawy. Taka inwestycja w system audio, choć nie bezpośrednia

Gramofon powiadasz ? Znaczy że ma być , skomplikowanie i drogo :) Ten Rogoz w porównaniu z gramofonem ,jawi się jako przemyślana i jedna z mądrzejszych decyzji. Kup chłopie dodatkowo do tego ekspresu Termomix, czy innego Air Fryera zamiast drapaka i gwarantuje , że w dalszej perspektywie oszczędzisz mnóstwo kasy. Bo gramofon chłonie ją jak gąbka :)

Ale oczywiście nie odradzam zakupu :)

Napisano
2 godziny temu, tomek4446 napisał:

dalszej perspektywie oszczędzisz mnóstwo kasy. Bo gramofon chłonie ją jak gąbka

Zgadzam się ale nie do końca 😉. Kupiłem starego JVC kilka lat temu, oddałem @Audio Autonomy żeby go obejrzał okiem fachowca. Od tamtej pory gram sobie i nic nie wkładam do niego. Jestem bardzo zadowolony i nawet nie myślę o czymś innym. Czarnych krążków też nie dużo, może z 50szt. Ale oczywiście piszę to z perspektywy kogoś, kto słucha sobie drapaka od święta, dla klimatu 😉

Napisano
12 minut temu, misiekx napisał:

Zgadzam się ale nie do końca 😉. Kupiłem starego JVC kilka lat temu, oddałem @Audio Autonomy żeby go obejrzał okiem fachowca. Od tamtej pory gram sobie i nic nie wkładam do niego. Jestem bardzo zadowolony i nawet nie myślę o czymś innym. Czarnych krążków też nie dużo, może z 50szt. Ale oczywiście piszę to z perspektywy kogoś, kto słucha sobie drapaka od święta, dla klimatu 😉

Mam podobnie, ale jeszcze dla świętego spokoju kupiłem nówkę (ale konstrukcja dojrzała i solidna).

Napisano
11 godzin temu, Arek83 napisał:

jednak chyba będę szukał jakiegoś lepszej klasy amplitunera jak X6800 czy X8500 plus ewentualna końcówka mocy na fronty, chyba jednak na razie nie zdecyduję się na all in one w tym wydaniu.

Jako że raczej luźno śledzę wątek, to przepraszam jeżeli już było. Ale widzę że budżet pozwala.

Yamaha R-N2000A

https://www.whathifi.com/reviews/yamaha-r-n2000a  

Napisano
13 minut temu, Chmarski napisał:

Domyślam się, że UE to all in one, a poszczególne państwa wchodzące w jej skład to oddzielne klocki. 

I to nie gra. :) 

Żartuję... Steve Huff mówi, że jedno All in One fajnie gra: 

Napisano

Była polityka i nie ma polityki. Wracajcie na audiofilskie tory Koledzy ;)

Dnia 14.10.2025 o 11:30, Arek83 napisał:

Cześć, mam pytanie. czy warto myśleć o urządzeniach all in one ypu WIIM czy Eversolo czy jednak jakość wzmacniacz znacznie odbiega od tradycyjnych wzmacniaczy zintegrowanych? 

Wzmacniacz zintegrowany też może być "all in one" ;)

Mam Hegla H120, teraz wyszedł nowy H150 z jeszcze lepszym modułem sieciowym. DAC na poziomie, streamer co prawda tylko jako DMR (Digital Media Renderer) i tylko po kablu, ale daje radę po UPNP. 

Pozdrawiam. M