Józef Herczek Napisano wczoraj o 06:16 Napisano wczoraj o 06:16 Witajcie, z racji tego że coraz częściej sięgam do streamingu potrzebuję DAC-a do 1000zł (mogę coś dosypać jak będzie warto). Obecnie Wiim Mini podpięty do totalnie budżetowego FiiO D03. Reszta toru to Yaqin MS-30L + MA 500 Silver 6G. Co chcę uzyskać - uporządkować nieco średnicę bo przy wysokim poziomie głośności robi się bałagan, całość się zlewa (rock, nieco metalu itp). Góry nie chcę wyostrzyć bo jest optymalna, bas też jest ok. Miałem na testach FIIO K11 R2R, nie podpasował za bardzo. Basu i wysokich trochę odjął, dźwięk był bardziej uporządkowany ale całość nieco się przyciemniła. Średnica już była fajna ale reszta niestety go zdyskwalifikowała. Moje kolejne typy to Arcam rDac (tylko który i niestety raczej zakup w ciemno) lub Nostromo Wolf 3. Jak macie jakieś pomysły to dajcie propozycje. Nowy, używany - bez znaczenia. Odpisz, cytując
dexter1023 Napisano wczoraj o 08:13 Napisano wczoraj o 08:13 Bałagan przy większych poziomach głośności to chyba raczej kwestia akustyki. Ja ze swojej strony polecam Chorda Mojo 2. Ciut ponad budżet ale odpuściłbym Delta Sigma w tej cenie, ewentualnie do 2k to raczej nie ma większego znaczenia co weźmiesz, bo wszystko zagra raczej podobnie. Testowałem droższe R2R niż K11 i efekt był podobny, czyli przyciemnienie, mniej szczegółów, chociaż scena trochę lepsza. Mojo też ma fajną scenę, ale też świetną dynamikę, detal i świetną barwę średnicy. No i ma wbudowane "bezstratne" EQ i dobry wzmacniacz słuchawkowy w razie czego. 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 08:31 Napisano wczoraj o 08:31 Cześć Z mojej strony na pewno zasugeruję odsłuch iFi Zen Blue 3, czyli w teorii odbiornika/nadajnika BT, ale z wejściem cyfrowym i bardzo dobrym przetwornikiem C/A. Średnica naturalna, uniwersalna, jednocześnie płynna i detaliczna. Dobrze bedzie posłuchać też Toppinga E50, który stawia mocniej na detal, ale dalej ma lekko ocieplone zabarwienie 1 Odpisz, cytując
jaknb Napisano wczoraj o 10:14 Napisano wczoraj o 10:14 Ja bym polecił Toppinga E70 Velvet. Trochę ponad budżet, bo na amazonie jest za 1500 https://www.amazon.pl/Topping-AK4499EX-Bluetooth-pilotem-srebrny/dp/B0BPPFZNTH/ Polskie sklepy chcą jeszcze kilka stów więcej. Urządzenie ma dużo recenzji, więc możesz sobie sprawdzić. Kość AKM daje uporządkowany i gładki przekaz. Trochę nudne granie, ale jak masz wzmacniacz lampowy, to Ci elegancko dosmaczy myślę. 2 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano wczoraj o 10:24 Napisano wczoraj o 10:24 (edytowany) 10 minut temu, jaknb napisał: Ja bym polecił Toppinga E70 Velvet. Trochę ponad budżet, bo na amazonie jest za 1500 https://www.amazon.pl/Topping-AK4499EX-Bluetooth-pilotem-srebrny/dp/B0BPPFZNTH/ Polskie sklepy chcą jeszcze kilka stów więcej. Urządzenie ma dużo recenzji, więc możesz sobie sprawdzić. Kość AKM daje uporządkowany i gładki przekaz. Trochę nudne granie, ale jak masz wzmacniacz lampowy, to Ci elegancko dosmaczy myślę. Na HiFiGo jest taniej za 1275zł, a podejrzewam, że jak zaczekać do promocji listopadowych to będzie jeszcze 100-150zł taniej .W zeszłym roku na promocji był w okolicy 1150zł. https://hifigo.com/products/topping-e70-velvet?variant=44374819766511 To jest cena ostateczna, za wysyłkę i cło nic się nie płaci.Sklep pewny ,dostawa ok 7 dni max 10 dni. Edytowano wczoraj o 10:25 przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 10:38 Napisano wczoraj o 10:38 4 godziny temu, Józef Herczek napisał: Nostromo Wolf 3. Miałem na testach wersję limitowaną Wolf 2 z liniowym zasilaczem i dla mnie był to dość ciemny dźwięk. Ładny, gładki, ale ciemny. Odpisz, cytując
Józef Herczek Napisano wczoraj o 10:54 Autor Napisano wczoraj o 10:54 13 minut temu, Rafał S napisał: Miałem na testach wersję limitowaną Wolf 2 z liniowym zasilaczem i dla mnie był to dość ciemny dźwięk. Ładny, gładki, ale ciemny. Patrząc na inne opinie tego też się obawiam. Chyba że 3-ka jest nieco inna ale domyślam się że sygnatura będzie podobna. Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano wczoraj o 17:42 Napisano wczoraj o 17:42 Tak, zgadzam się z Tomkiem, czekać warto do BF. Będzie sporo promocji. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 17 godzin temu, Józef Herczek napisał: potrzebuję DAC-a do 1000zł W tej cenie to spróbuj coś od SMSL - wybierz sobie takie kości, jakie Ci najbardziej pasują. Chyba do tysiaka jest kilka propozycji. Oczywiście wszystkie delta-sigma będą niestety. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Chyba ten jest sensowny w założonym budżecie. https://hifigo.com/products/smsl-do100-pro 1 Odpisz, cytując
Józef Herczek Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu (edytowany) Dzięki za propozycje. Rzeczywiście lepiej poczekać do BF. Na razie przemawia do mnie Chord i E70. A co myślicie o wiekowym Arcamie rDac z zasilaczem liniowym? Edytowano 13 godzin temu przez Józef Herczek Odpisz, cytując
młodymeloman Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Dnia 23.10.2025 o 08:16, Józef Herczek napisał: Miałem na testach FIIO K11 R2R, nie podpasował za bardzo. Basu i wysokich trochę odjął, dźwięk był bardziej uporządkowany ale całość nieco się przyciemniła. Średnica już była fajna ale reszta niestety go zdyskwalifikowała. A słuchałeś w trybie OS czy NOS? W trybie OS powinno się go używać dla najlepszej jakości dźwięku. Wtedy ten dac się bardziej otwiera, jest więcej góry i powietrza. Odpisz, cytując
Józef Herczek Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, młodymeloman napisał: A słuchałeś w trybie OS czy NOS? W trybie OS powinno się go używać dla najlepszej jakości dźwięku. Wtedy ten dac się bardziej otwiera, jest więcej góry i powietrza. Oba tryby testowałem po parę godzin. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts