kaczadupa Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu NAD M10v2 absolutnie nie gubi detalu i nie ujednolica ciepłem, nadmuchaniem itp. Rotel nie pokaże więcej detalu na tle NADa, nic nie zyskasz na takiej zamianie. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu No to po prostu zostaw 705-tki skoro lepiej u Ciebie grają? Wątpię żebyś jakimś wzmacniaczem istotnie zmienił brzmienie 702. Odpisz, cytując
sebastian79 Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu (edytowany) Akustyka u mnie jest ok..to wina wzmacniacza. Nie rotel? To moze rotel michi ?:))) po co mi dwie nerki;)) Rotel jest klasy a/b nad to wynalazek klasy D Edytowano 12 godzin temu przez sebastian79 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Tyle że z 705 jest wszystko ok jeśli chodzi o szczegóły, więc wzmacniacz je ma, tylko 702 nie pokazują u Ciebie w Twoim pomieszczeniu. Jest zawsze szansa, że z uwagi na trudną impedancję 702, Nad jednak ich nie jest w stanie wysterować, ale to najpierw bym pożyczył jakiś mocny piec i podłączył - jak sytuacja się zmieni, to wtedy dopiero bym szukał czegoś nowego. Odpisz, cytując
Marlin Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Dnia 27.10.2025 o 10:15, sebastian79 napisał: Juz slucham kilka godzin 702 i w porownaniu z np leonard cohen i ogolnie z muzyka gdzie bas nie jest az tak wazny ..bo go specjalnie nie ma No nie wiem, na "You Want It Darker" to właśnie bas tworzy klimat tego albumu i np. u siebie na 703S3 to słyszę doskonale. 40 minut temu, sebastian79 napisał: Juz dwa dni slucham 702 z nadem m10 v2 i musze powiedziec , ze to kombo nie daje rady:) 705 z nadem gra lepiej.wiecej szczegolow. Pytanie czy kombo nie daje rady, czy to raczej kwestia nie dawania rady w danych warunkach akustycznych. Przecież 705 i 702 nie mogą zagrać tak samo w tym samym pomieszczeniu. Skoro 702 mają wielkość jaką mają i liczbę niskotonowych taką, a nie inną to wiadomo, że 705 będą przy nich brzmiały bardziej detalicznie w takich samych warunkach. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Moim zdaniem "winna" jest inna równowaga tonalna większych kolumn. Podłogówki w porównaniu do monitorów wydają się mieć pozornie mniej detalu na górze, bo jest więcej basu. Więc cały balans tonalny jest przesunięty nieco w stronę basu. Ale posłuchaj na spokojnie, to wymaga nieco czasu i przyzwyczajenia słuchu. 1 Odpisz, cytując
sebastian79 Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Moze macie racje. Moze inny typ kolumn poprostu. Moze przedadzam:) moze powinienem im dac jeszcze szanse. Chociaz logicznie myslac 705 to mniej wymagajace kolumny. Odpisz, cytując
Recommended Posts