Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Może kogoś to zainteresuje. Od jakiegoś czasu szukałem kolumn, które w końcu pozwolą mi zakończyć pogoń za króliczkiem.

Co postawię - czegoś mi brakowało. Ale w końcu trafiłem. Kolumny Audiovector QR7 - używane od roku, z olx za 14.000,- .

Bałem się, czy mój arcam avr5 je "pociągnie" i już nawet szukałem końcówki mocy, żeby od razu podłączyć. Sztuczna inteligencja podpowiedziała mi

do nich musical fidelity m6x 250-4/2 (drugą opcją była nad c298).  Ale że sobota i do tego Audio Show -nie znalazłem, więc 

nie było innego wyjścia, tylko testować bez końcówki. I chyba całe szczęście, bo wygląda na to, że jest po prostu niepotrzebna.

Jestem zachwycony tym, co ten zestaw potrafi. Rewelacja. Są takie "energetyczne". Bas głęboki, dający to delikatne pchnięcie nawet 

przy niewielkiej głośności. Scena szeroka. Arcam ma "tylko" 60 wat na kanał, a one mają takie pierdolnięcie w razie potrzeby, 

ze można by je Ukraińcom jako militarne wsparcie wysyłać 😄.  

Napisano

AudioVectory - nie miałem, a lubie je bardzo :) : )  Fajne kolumny robią, seria R jest świetna. Ale QR też są niczego sobie. 

4 godziny temu, voytekvoytek napisał:

Arcam ma "tylko" 60 wat na kanał, a one mają takie pierdolnięcie w razie potrzeby, 

ze można by je Ukraińcom jako militarne wsparcie wysyłać 😄.  

Póki co Ukraińcy i "nasi" pro-ukraińscy politycy chcą wysyłać Polaków (zamiast Ukraińców) na nie naszą wojnę!

Wracając do AudioVectorów - chyba masz spory metraż, gadałem kiedyś z gościem który zamieniał większe AudioVectory na mniejsze, właśnie ze względu na to że pomieszczenie było za małe. Mnie się bardzo podobają AudioVector R1 Arreté ze wstęgą. Super, ale mam za mały pokój.

Napisano
58 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Póki co Ukraińcy i "nasi" pro-ukraińscy politycy chcą wysyłać Polaków (zamiast Ukraińców) na nie naszą wojnę!

Wracając do AudioVectorów - chyba masz spory metraż, gadałem kiedyś z gościem który zamieniał większe AudioVectory na mniejsze, właśnie ze względu na to że pomieszczenie było za małe. Mnie się bardzo podobają AudioVector R1 Arreté ze wstęgą. Super, ale mam za mały pokój.

To niestety jest też nasza wojna, ale Polscy żołnierze tam nie pojadą. 

Pokój 20 m2. Na pewno już znajdą się głosy, że za mały, ale na moim przykładzie widać, że teoria nie zawsze zgadza się z praktyką. No i oczywiście najważniejsze są indywidualne preferencje. A ja jestem zachwycony. 

Napisano

1. Nie nasza. 2. Skąd ta pewność?

Co do 20 m.kw. to na QR7 może być za mało, bo najmniejsze QR1 dobrze sobie radzą na 15-20 :) Facet który zmieniał kolumny na mniejsze miał chyba 35 metrów.

Ale najważniejsze, ze jesteś zadowolony. Nie trzeba otwierać na fulla ;) Z odpowiednim wzmacniaczem myślę, że można mieć "za duże" (oczywiście nie przesadnie za duże) kolumny w niemal każdym pomieszczeniu.

Wysokotonowy z QR7 to jest to samo co w małych QR1 ??

Napisano
1 godzinę temu, Tweeter2016 napisał:

@MariuszZ, @RoRo. Czy takie wpisy wnoszą cokolwiek do wątków traktujących o audio? To już któryś temat, w którym pojawiają tego typu teksty. 

Napisano
Przed chwilą, KrólKiczu napisał:

@MariuszZ, @RoRo. Czy takie wpisy wnoszą cokolwiek do wątków traktujących o audio? To już któryś temat, w którym pojawiają tego typu teksty. 

Polityka jest bardzo bardzo ważna i trochę jej, w umiarze nie zaszkodzi. Ważne, żeby odpowiednie proporcje zostały zachowane.

Napisano
Przed chwilą, Tweeter2016 napisał:

Polityka jest bardzo bardzo ważna i trochę jej, w umiarze nie zaszkodzi. Ważne, żeby odpowiednie proporcje zostały zachowane.

Jak taka bardzo ważna to idź na fora zajmujące się polityką. A najwięcej głosują na ten temat ci co na się chcą nam wciskać kit o jakimś Braunie.