Tomasz Stemporowski Napisano Czwartek o 13:32 Napisano Czwartek o 13:32 Cześć, kompletnie zielony ludek szuka wieży, myślę że używanej, gdyż budżet 1,5k. Dobrze by było głośniki też do tego znaleźć. Chciałbym też podłączyć je pod TV. Pomieszczenie 20m2 o planie kwadratu, muzyka której słucham bardzo różna, sporo jednak elektroniki. Rozglądałem się za jakimiś wieżami technicsa, unitry, lecz nie mam pojęcia co robię i po omacku szukam co mi się bardziej wizualnie podoba, a co nie. Chyba nie tędy droga. Jeśli jest ktoś na bierząco z olxem i chciałby coś podesłać to byłbym wdzięczny. Dzięki! Pozdrawiam Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano Czwartek o 13:56 Napisano Czwartek o 13:56 gramofon, cd i kaseta 🤔 Zapytam tylko, naprawdę masz kolekcję plyt i kaset by iść w "tą stronę"? Z tego co mi wiadomo, to raczej nie ma już takich sprzętów - wieża. A te stare z przed dekad to moim zdaniem bez wiekszego znaczenia który zakupisz. W tym przypadku kluczowe jest (jeśli już musisz podążać tą drogą) by "to" wogóle jakoś działało Pozdr. 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano Czwartek o 14:58 Napisano Czwartek o 14:58 https://allegro.pl/produkt/wieza-stereo-technics-sa-eh750-d3b1b3e1-8cd4-4c45-b68d-196471db1fe3?offerId=17964303095 Będziesz miał od razu mozliwość zrobienia KD, bo to jest 5.1, a gramofon sobie dokupisz i jeszcze zostanie Ci kasy. 1 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Czwartek o 18:54 Napisano Czwartek o 18:54 4 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: gramofon, cd i kaseta Najwyraźniej mamy tu podróżnika w czasie! Za 1500 ciężko będzie zebrać taki zestaw. I jak wspomniano wyżej: jeśli działa - to już jest sukces! Natomiast w tej cenie dostaniesz dobry głośnik BT. My tu w XXIw. głównie cyfrowo już słuchamy. Odpisz, cytując
misiekx Napisano Czwartek o 19:07 Napisano Czwartek o 19:07 To ja w średniowieczu jeszcze. CD i gramofon, a cyfrowo to w telefonie 🤣 2 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Czwartek o 20:05 Napisano Czwartek o 20:05 (edytowany) Mój kolega - tylko z kaset. Mój wujek - tylko winyle. Moja córka - głównie winyl. Także sporo niedobitków po XXw jeszcze się uchowało! Sam jestem posiadaczem pięknego (i w pełni sprawnego) egzemplarza Bambino. Mój wujek jak urządza imprezy to tak to wygląda! https://rumble.com/v5g5d0t-bambino-gramophone.html?e9s=src_v1_cbl%2Csrc_v1_upp_a Edytowano Czwartek o 20:05 przez il Dottore Odpisz, cytując
Eltanianin Napisano Czwartek o 21:31 Napisano Czwartek o 21:31 (edytowany) Bekę, sobie można toczyć. Jednak, jak ktoś ma do wydania 1500 zł, na stereo, to tylko wintage. Współczesne wynalazki w takim budżecie, to "jednorazowy" szmelc, w sumie nawet, jakby chcieć cały współczesny zestaw nawet za 3K, to nadal, to będzie gorsze od przyzwoitego vintage. No i się natentychmiast zepsuje, bo, tak ma być. Grzyby autor miał powiedzmy 10.000+,to inna rozmowa. Trochę, tu źle trafił, bo tu jest raczej skręt w kierunku audiofili, a nie jakiegoś grania. inna rzecz, że te 1500 to i na vintage troszkę mało. Bo kupić to się jeszcze da, ale koszt serwisu "na dzień dobry", który i tak jest niezbędny, to często dużo więcej, niż cena za urządzenie na aukcjach. ps. 1 godzinę temu, il Dottore napisał: Mój wujek jak urządza imprezy to tak to wygląda! Śmiechy chichy, ale taki sprzęt"wujka", to potrafi kosztować niemałe pieniądze. Ludziska za Radmory 5102, wołają od 1500, do 6000zł. 😛 A całe zestaswy Radmor 55XXB, potrafią kosztować 9000 do 12000zł. 😛 Amplitunery Sansui sięgają cen rzędu 35-40 000zł. - starocie z przełomu 70-80.. 😛 Szpulowce, po "wujku", też widziałem za 30.000+ zł 😛 Edytowano Czwartek o 21:37 przez Eltanianin 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Czwartek o 22:18 Napisano Czwartek o 22:18 8 godzin temu, Tomasz Stemporowski napisał: Rozglądałem się za jakimiś wieżami technicsa, unitry, lecz nie mam pojęcia co robię i po omacku szukam co mi się bardziej wizualnie podoba, a co nie. Chyba nie tędy droga. Cześć Patrzenie przez pryzmat konkretnych marek tylko utrudni Ci poszukiwania. W tym budżecie,tylko vintage. Podaję sklep z Olsztyna-Audioroom- tylko jako przykład,bo nie wiemy, z której części Polski jesteś. Trzeba szukać czegoś podobnego w swojej okolicy. Niestety,wiele będzie zależało od rzetelności właściciela sklepu,to samo dotyczy wszelkich portali aukcyjnych. Szanse są ,ale to jak z kupnem taniego używanego samochodu- albo jeździsz i się śmiejesz,albo dopiero zaczynasz wydawać. Tak jak wspomniano w postach wyżej, należy się liczyć z serwisem zakupionego sprzętu ,nawet jeśli w momencie zakupu wszystko gra. Owocnych poszukiwań 1 Odpisz, cytując
TAtomicus Napisano Czwartek o 23:11 Napisano Czwartek o 23:11 8 godzin temu, Rega napisał: https://allegro.pl/produkt/wieza-stereo-technics-sa-eh750-d3b1b3e1-8cd4-4c45-b68d-196471db1fe3?offerId=17964303095 Będziesz miał od razu mozliwość zrobienia KD, bo to jest 5.1, a gramofon sobie dokupisz i jeszcze zostanie Ci kasy. Ojej. Ale to paskudne jest 😞 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Piątek o 06:26 Napisano Piątek o 06:26 To jeszcze Tuner FM. A nei sorki jest, amplituner A tak na poważnie to zgadzam się z przedmówcami. Masz mały budżet na te klicki biorąc pod uwagę że chcesz jeszcze kupić kolumny. Weź wzmacniacz używany, tani DAc fioo do TV albo Wiim PRO który da Ci funckje sieciowe + DAC no i CD ewentualnie. Same kolumny no fajnie tak z tysiaka przeznaczyc. Wiec na reszte masz pińset słotych. Uwierz to bardzo mało. Odpisz, cytując
TAtomicus Napisano Sobota o 01:06 Napisano Sobota o 01:06 (edytowany) A może po prostu coś takiego: https://www.olx.pl/d/oferta/wieza-stereo-sony-cmt-cpx11-CID99-ID16mAmP.html Zostanie na gramofon, którego tu nie ma w zestawie. Albo, jeśli ma być coś nowoczesnego, to: https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-stereo-taga-harmony-htr-1000cd-CID99-ID106Hs3.html Tylko tutaj brakuje i kasetowca. Ciekawe, jak ma się dźwiękowo Taga Harmony HTR 10000CD do tej miniwieży Sony? Koncepcja podobna. Edytowano Sobota o 01:21 przez TAtomicus Odpisz, cytując
Recommended Posts