Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
9 minut temu, kaczadupa napisał:

W domu zdania podzielone. :)

Rodzina zdecydowanie skreśliła Uniti Nova. Syn uważa, że najładniej gra najtańsza Rega, żona woli granie Uniti Star. 

Czyli będą 3 wzmacniacze w domu 😉

Napisano (edytowany)

:)  Nova dla mnie na duże pokoje, duży, zdrowy i najbardziej zrównoważony dźwięk. Najwięcej detalu pokazuje, więcej zarówno od Elexa mk4 jak i Star. 

1 minutę temu, misiekx napisał:

Czyli będą 3 wzmacniacze w domu 😉

O! :) 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
4 minuty temu, kaczadupa napisał:

:)  Nova dla mnie na duże pokoje, duży, zdrowy i najbardziej zrównoważony dźwięk. Najwięcej detalu pokazuje, zarówno od Elexa mk4 jak i Star. 

Detal ważny jest, przejrzystość … w tą stronę to idzie wraz z ceną, bez wyostrzeń, naturalnie. 

Napisano

Generalnie im więcej słychać tym lepiej.  Ważne żeby były zachowane proporcje, barwa i dynamika. A to już nie jest tylko kwestia zamysłu producenta, w sensie może być taki zamysł, gorzej z realizacją.

Napisano
Przed chwilą, MariuszZ napisał:

trochę się rozczarowałem. 

Widziałem, czytałem Stereophile. Po Heglu czy Rotelu już tak się nie jaram pomiarami. Ogólnie lubię troszkę  ciepła na średnicy i mocniejszy czy tam bardziej soczysty dół pasma (pewnie wynika to też z posiadania małych monitorków). Naimy i Regi mi to dają. Oczywiście wiem jak one wypadają na tle chociażby Rotela RA6000 no ale jak zawsze coś za coś.