kaczadupa Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu W domu zdania podzielone. Rodzina zdecydowanie skreśliła Uniti Nova. Syn uważa, że najładniej gra najtańsza Rega, żona woli granie Uniti Star. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 9 minut temu, kaczadupa napisał: W domu zdania podzielone. Rodzina zdecydowanie skreśliła Uniti Nova. Syn uważa, że najładniej gra najtańsza Rega, żona woli granie Uniti Star. Czyli będą 3 wzmacniacze w domu 😉 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu (edytowany) Nova dla mnie na duże pokoje, duży, zdrowy i najbardziej zrównoważony dźwięk. Najwięcej detalu pokazuje, więcej zarówno od Elexa mk4 jak i Star. 1 minutę temu, misiekx napisał: Czyli będą 3 wzmacniacze w domu 😉 O! Edytowano 13 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
misiekx Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Tylko pamiętaj, że przynajmniej 2 są źle skonstruowane, inaczej....... itd😀 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 4 minuty temu, kaczadupa napisał: Nova dla mnie na duże pokoje, duży, zdrowy i najbardziej zrównoważony dźwięk. Najwięcej detalu pokazuje, zarówno od Elexa mk4 jak i Star. Detal ważny jest, przejrzystość … w tą stronę to idzie wraz z ceną, bez wyostrzeń, naturalnie. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, majkel74 napisał: Detal ważny jest, przejrzystość … w tą stronę to idzie wraz z ceną, bez wyostrzeń, naturalnie. Różnie to bywa. Zależy co tam sobie producent wzmaka wymyśli. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Generalnie im więcej słychać tym lepiej. Ważne żeby były zachowane proporcje, barwa i dynamika. A to już nie jest tylko kwestia zamysłu producenta, w sensie może być taki zamysł, gorzej z realizacją. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, majkel74 napisał: były zachowane proporcje No właśnie. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu No ale my tu gadu gadu… napisz jak gra Nova vs Rega. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Zbiorę myśli i może coś więcej skrobnę. Na teraz flirtuję z gwiazdeczką, za „pokazanie całości” w małym pokoju. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu @kaczadupaAdam skąd pomysł na Uniti? Z ciekawości spojrzałem na parametry techniczne i trochę się rozczarowałem. Pomijam jak wzmacniacz daje radę co slyszalem i mi się bardzo podobało, ale czy z każdymi kolumnami i w każdych warunkach akustycznych da radę? Ciekawy jestem jak u Ciebie wypadnie 😎 Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Przed chwilą, MariuszZ napisał: trochę się rozczarowałem. Widziałem, czytałem Stereophile. Po Heglu czy Rotelu już tak się nie jaram pomiarami. Ogólnie lubię troszkę ciepła na średnicy i mocniejszy czy tam bardziej soczysty dół pasma (pewnie wynika to też z posiadania małych monitorków). Naimy i Regi mi to dają. Oczywiście wiem jak one wypadają na tle chociażby Rotela RA6000 no ale jak zawsze coś za coś. Odpisz, cytując
soberowy Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 9 godzin temu, majkel74 napisał: A głowa rodziny co mówi? Uniti Star, przecież wyżej Adam o tym napisał 😉 Edytowano 4 godziny temu przez soberowy Odpisz, cytując
MMarek Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 10 godzin temu, kaczadupa napisał: Nova dla mnie na duże pokoje, duży, zdrowy i najbardziej zrównoważony dźwięk. Najwięcej detalu pokazuje, więcej zarówno od Elexa mk4 jak i Star. U mnie 25 m2 - ufff, a więc nie jest tak całkiem tragicznie 9 godzin temu, MariuszZ napisał: Pomijam jak wzmacniacz daje radę co slyszałem i mi się bardzo podobało O, i to jest miód na moje uszy Dalszych wpisów na temat Uniti Nova, szczególnie @kaczadupanie powinienem już czytać, ponieważ grozi stanem depresyjnym, co jest niebezpieczne w okresie jesienno-zimowym Oczywiście żartowałem, pisz Adamie wszystko, źle czy dobrze, aby po imieniu 2 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) A jeszcze recenzja LS-ów. Adam szykuje nam na święta krwawą łaźnię;) Edytowano 1 godzinę temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Całe szczęście, że co on słyszy, to ja już nie Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 minut temu Autor Napisano 6 minut temu 22 minuty temu, MMarek napisał: Całe szczęście, że co on słyszy, to ja już nie W piątek późno w nocy włączyłem Nove na godzinkę, może dwie , potem już dłużej pograło w sobotę i owszem - słyszę od strzała więcej wypełnienia - zwłaszcza na średnicy (ta jest bardziej otwarta jak w Star albo może inaczej - lepiej zszyta z górą) ale i góra w Nova bardziej soczysta i zdecydowanie bardziej przyjazna! w odbiorze jak w Star bo jakby mniej ostra ? Z pewnością góra w Nova, jak już pisałem, - jest lepiej zintegrowana ze średnicą. W Star czasem mam wrażenie, że góra jest trochę oderwana od średnicy i wzmocniona, żeby równać bardzo mocne, troszkę poluzowane niskie zejścia basu w Star. Star na tle! Novy gra dla mnie trochę bardziej skrajami pasma i nie ma takiej płynności w całym paśmie oraz na średnicę narzucony jest lekki „kocyk analogowości”. Troszkę czyściej na środku pasma gra Nova. Wszystko wydaje się lepsze w Nova, czuć wyraźnie większy power, bas bardziej kształtny a nie gdzieś na samym dole troszkę poluzowany jak w Star na zasadzie - uwaga ! suba z kina domowego czy soundbaru. Nawet tutaj suby dotarły, to ewidentnie ich czas. Całe brzmienie z Novy wyraźnie większe, więcej wypełnienia. I mimo tych obiektywnych zalet Novy (to lepsze granie jak Star - tu mój Kolega @Rafał S bez żadnego „ale” wybiera dla siebie Nove ) coś mnie ciągnie do Star. Ta większa kanciastość Star, czy też mniej płynności (taki bardziej nieokrzesany charakter a nie ulizany, przesadnie audiofilsko nadmuchany, audiofilsko upłynniony, silny ale zawsze taki dojrzały, przesadnie opanowany dźwięk Novy). A może też a zwłaszcza! to, że w małym pokoiku jestem w stanie „objąć całość muzyki” (mam trochę dystansu do niej) a nie jetem przez nią przytłoczony jej wielkością, obfitością. Do tego wydaje mi się, że przez to nadmuchanie dźwięku przez Nove straciła trochę w oddaniu drobnych zmian w artykulacji wokali i pokazania, że muzyka to coś więcej niż tyko duży, ogromniasty pierwszy plan. Podsumowanie: Tak jednym zdaniem Nova jest lepsza a nawet gorsza od Star. @MariuszZ Mariusz, gdy znowu uznasz, że Cię czymś wkur.. proszę nie cytuj tego podsumowania, ja sam się z tego śmieję. Wolę Star, przykro mi. A w bonusie na pokładzie Star jest jeszcze ubogie bo ubogie ale jednak działające CD Nova kojarzy mi się z niedzielą a Star z piątkiem. Uwielbiam piątek. Nie lubię niedzieli. Ps. Marek @MMarek, każdy słyszy trochę inaczej a nawet jak podobnie to inaczej to interpretuje, czegoś innego szuka, słucha innej muzyki, jest przyzwyczajony do innego charakteru grania. Obiektywnie masz najlepsze Uniti do słuchania muzyki ( a podobno o to właśnie w tym hobby chodzi). Ze Star trzeba się nagimnastykować, żeby wyciągnąć z niej to co ma wyjątkowego. Na wszelkie dodatkowe pytania nie będę odpowiadał. Przykro mi. Dziękuję za uwagę. Ps. Jarek, ATC poskarżyły mi się, że nie ugościłeś ich odpowiednio. Wezmę to pod uwagę przy LS50 Meta i… nie będzie mi przykro. Odpisz, cytując
Recommended Posts