tomek4446 Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu @Adi777 a serio to zazdroszczę wolnej przestrzeni za kanapą. u mnie nie do ogarnięcia. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) @tomek4446, @MariuszZ A tak serio , myślicie, że taki ustrój mobilny za kanapą ma sens? Ciekawe, jakby dać kolumny na krótszą ścianę, tę z drzwiami tarasowymi. Edytowano 6 godzin temu przez Adi777 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 3 godziny temu, Adi777 napisał: Jeśli chodzi o tył, jedyne, co mi przychodzi do głowy, to jakiś mobilny ustrój. Coś składanego podwieszonego do sufitu ma sens. Coś ala gruba kotara, standardowo w pozycji ściągniętej, na odsłuchy rozciągana. Albo żaluzje ściągane z sufitu. Jak ekran projektora. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 2 godziny temu, majkel74 napisał: Coś składanego podwieszonego do sufitu ma sens. Coś ala gruba kotara, standardowo w pozycji ściągniętej, na odsłuchy rozciągana. Myślałem o czymś takim, ale nie kotara, tylko jakiś panel. Ze zmianą pozycji odsłuchowej się trochę rozpędziłem, zapomniałem o zamówionym narożniku 😏 Nie byłoby miejsca na prawą kolumnę niestety. Edytowano 2 godziny temu przez Adi777 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, majkel74 napisał: Coś składanego podwieszonego do sufitu ma sens. Coś ala gruba kotara, standardowo w pozycji ściągniętej, na odsłuchy rozciągana. Albo żaluzje ściągane z sufitu. Jak ekran projektora. Pytanie tylko czy taki ustrój zmniejszyłby czas pogłosu w zakresie średnich tonów. Moim zdaniem, bardzo wątpliwe. Ja też mam pokój połączony z kuchnią, gdzie łącznie mam około 23-24 m². Ciężko w takim metrażu zejść do takiego czasu pogłosu, jaki mają koledzy w pokojach poniżej 15 metrów. Ale już pogłos w granicach 0,45 - 0,5 s jest wg mnie w takim pomieszczeniu akceptowalny. U mnie głównym "reduktorem" czasu pogłosu jest duży narożnik i drewniane meble. Być może u Adriana zmiana kanapy na narożnik też coś wniesie. Pozdrawiam Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Też mam salon z kuchnią i też nie jest to idealne niestety, gruby dywan, kanapa, pufy, na ścianie trochę „artystycznego”filcu plus meble i to wszystko. pisząc o ustroju ala gruba kotara miałem na myśli takie wiszące panele, które się zsuwają jak kotara. W biurach się czasem takie stosuje do szybkiego podziału przestrzeni. Gdyby były odpowiednio ciężkie to pewnie by coś tam dały. Można też przestrzeń choć trochę podzielić takim oto parawanem, który w razie czego można złożyć i odstawić. 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 17 minut temu, KrólKiczu napisał: U mnie głównym "reduktorem" czasu pogłosu jest duży narożnik i drewniane meble. Być może u Adriana zmiana kanapy na narożnik też coś wniesie. Zobaczymy, dywan zamówiłem, dość duży, gęsty i wysoki, jutro grube zasłony i kurier przywozi narożnik Później ogarniam standy. Pomyślałem też o czymś takim jak IsoAcoustics. Edytowano 1 godzinę temu przez Adi777 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 46 minut temu Autor Napisano 46 minut temu @Adi777 , takie coś https://www.mega-acoustic.pl/oferta/panele-akustyczne-2/panele-wolnostojace/?v=288404204e3d Odpisz, cytując
Recommended Posts