tomek4446 Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, Marek333 napisał: Roonem nie muślałeś żeby skorygować sobie opóźnienia. Tam masz możliwość bardzo precyzyjnie w ms ustawić opóźnienie każdego kanału. Do Roona jeszcze nie doszedłem. Z tego co wiem Roon dotyczy świata cyfrowego , a mnie prócz streamingu z nim nie po drodze. Na razie wykombinowałem sobie takie cóś https://supersound.pl/48663-dbx-pa2-complete-loudspeaker-management-system?gad_source=1&gad_campaignid=23393987443&gbraid=0AAAAADubjdkSV73pRt1kkTaQvfM-dHHWc&gclid=CjwKCAiAjojLBhAlEiwAcjhrDor-eEuohWFz7-myKIl1mvOUClWNrOx3bY2OJkQTI-m1hP3TQuehCBoCVWIQAvD_BwE w poniedziałek zaczynam zabawę 1 Odpisz, cytując
Marek333 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) 4 minuty temu, tomek4446 napisał: Do Roona jeszcze nie doszedłem. Z tego co wiem Roon dotyczy świata cyfrowego , a mnie prócz streamingu z nim nie po drodze. Na razie wykombinowałem sobie takie cóś https://supersound.pl/48663-dbx-pa2-complete-loudspeaker-management-system?gad_source=1&gad_campaignid=23393987443&gbraid=0AAAAADubjdkSV73pRt1kkTaQvfM-dHHWc&gclid=CjwKCAiAjojLBhAlEiwAcjhrDor-eEuohWFz7-myKIl1mvOUClWNrOx3bY2OJkQTI-m1hP3TQuehCBoCVWIQAvD_BwE w poniedziałek zaczynam zabawę Powodzenia ! NIedrogo i dobrze ten klocek wygląda, postaraj się o możliwość zwrotu bo może nie usatysfakcjonować Cię. Ja tylko 100% streaming. Tidal, Qobuz Jeszcze wspomnę Ci, że jak używasz obu dostawców streamingu to super-fajnie ! Roon integruje je ze sobą np wybierając lepsze utwory jakościowe (sampling) od każdego z 2 źródeł powiązanych w Roonie. Edytowano 10 godzin temu przez Marek333 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu 14 minut temu, Marek333 napisał: bo można na każdym kanale niezależnie , korygiować krzywą a nie tylko na obu na raz - to ważne ! To samo mogę zrobić w : - MiniDSP 22D Dirac Live - RME Adi 2 Pro Fs R. teraz mam wprowadzone filtry oddzielnie dla L i P - Eversolo DMP 6 - też jest możliwość oddzielnego EQ 1 Odpisz, cytując
Marek333 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu A masz ustawienia opóźnień kanału w ms ? Tak jak tu - wrzucam Ci fotkę jak można np ustawiłem 2 ms Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu 4 minuty temu, Marek333 napisał: A masz ustawienia opóźnień kanału w ms ? Po za praniem ten DBX robi wszystko Oczywiście opóźnienia też są. Według REW mam opóźnienie -4 ms suba względem kolumn. To urządzenie daje mi możliwość zlikwidowania tego opóźnienia bez wysuwania suba 1,3m. Po za tym mogę / i na tym mi najbardziej zależy / mieć kontrolę nad pasmem kolumn i suba. Teraz odcięcie suba robię na słuch , kolumn w ogóle nie mam możliwości. Tyle teoria , zobaczymy co pokaże praktyka. 1 Odpisz, cytując
Marek333 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) To w takim razie w Twoim przypadku może być rzeczywiście świetne rozwiązanie! Powodzenia ! Jeszcze sprawdź czy odpowiadają Ci wejścia i wyjścia w tym sprzęcie , czy są wszystkie takie jakie chcesz i potrzebujesz bo to czasami człowiek może tu coś przegapić. Dobrej nocy, M. Edytowano 10 godzin temu przez Marek333 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 minut temu Autor Napisano 10 minut temu 10 godzin temu, Marek333 napisał: Jeszcze sprawdź czy odpowiadają Ci wejścia i wyjścia w tym sprzęcie , czy są wszystkie takie jakie chcesz i potrzebujesz bo to czasami człowiek może tu coś przegapić. Na razie wszystko się zgadza. Wczoraj musiałem zrobić tylko kabelek do suba , bo wychodzę XLR a wejście do subwoofera mam RCA na niskopoziomowym. Na wzmacniacz już normalnie XLR -ami. Odpisz, cytując
Recommended Posts