tomek4446 Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 1 minutę temu, Marek333 napisał: Roonem nie muślałeś żeby skorygować sobie opóźnienia. Tam masz możliwość bardzo precyzyjnie w ms ustawić opóźnienie każdego kanału. Do Roona jeszcze nie doszedłem. Z tego co wiem Roon dotyczy świata cyfrowego , a mnie prócz streamingu z nim nie po drodze. Na razie wykombinowałem sobie takie cóś https://supersound.pl/48663-dbx-pa2-complete-loudspeaker-management-system?gad_source=1&gad_campaignid=23393987443&gbraid=0AAAAADubjdkSV73pRt1kkTaQvfM-dHHWc&gclid=CjwKCAiAjojLBhAlEiwAcjhrDor-eEuohWFz7-myKIl1mvOUClWNrOx3bY2OJkQTI-m1hP3TQuehCBoCVWIQAvD_BwE w poniedziałek zaczynam zabawę 3 Odpisz, cytując
Marek333 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) 4 minuty temu, tomek4446 napisał: Do Roona jeszcze nie doszedłem. Z tego co wiem Roon dotyczy świata cyfrowego , a mnie prócz streamingu z nim nie po drodze. Na razie wykombinowałem sobie takie cóś https://supersound.pl/48663-dbx-pa2-complete-loudspeaker-management-system?gad_source=1&gad_campaignid=23393987443&gbraid=0AAAAADubjdkSV73pRt1kkTaQvfM-dHHWc&gclid=CjwKCAiAjojLBhAlEiwAcjhrDor-eEuohWFz7-myKIl1mvOUClWNrOx3bY2OJkQTI-m1hP3TQuehCBoCVWIQAvD_BwE w poniedziałek zaczynam zabawę Powodzenia ! NIedrogo i dobrze ten klocek wygląda, postaraj się o możliwość zwrotu bo może nie usatysfakcjonować Cię. Ja tylko 100% streaming. Tidal, Qobuz Jeszcze wspomnę Ci, że jak używasz obu dostawców streamingu to super-fajnie ! Roon integruje je ze sobą np wybierając lepsze utwory jakościowe (sampling) od każdego z 2 źródeł powiązanych w Roonie. Edytowano 18 godzin temu przez Marek333 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 14 minut temu, Marek333 napisał: bo można na każdym kanale niezależnie , korygiować krzywą a nie tylko na obu na raz - to ważne ! To samo mogę zrobić w : - MiniDSP 22D Dirac Live - RME Adi 2 Pro Fs R. teraz mam wprowadzone filtry oddzielnie dla L i P - Eversolo DMP 6 - też jest możliwość oddzielnego EQ 1 Odpisz, cytując
Marek333 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu A masz ustawienia opóźnień kanału w ms ? Tak jak tu - wrzucam Ci fotkę jak można np ustawiłem 2 ms Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 4 minuty temu, Marek333 napisał: A masz ustawienia opóźnień kanału w ms ? Po za praniem ten DBX robi wszystko Oczywiście opóźnienia też są. Według REW mam opóźnienie -4 ms suba względem kolumn. To urządzenie daje mi możliwość zlikwidowania tego opóźnienia bez wysuwania suba 1,3m. Po za tym mogę / i na tym mi najbardziej zależy / mieć kontrolę nad pasmem kolumn i suba. Teraz odcięcie suba robię na słuch , kolumn w ogóle nie mam możliwości. Tyle teoria , zobaczymy co pokaże praktyka. 1 Odpisz, cytując
Marek333 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) To w takim razie w Twoim przypadku może być rzeczywiście świetne rozwiązanie! Powodzenia ! Jeszcze sprawdź czy odpowiadają Ci wejścia i wyjścia w tym sprzęcie , czy są wszystkie takie jakie chcesz i potrzebujesz bo to czasami człowiek może tu coś przegapić. Dobrej nocy, M. Edytowano 18 godzin temu przez Marek333 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu 10 godzin temu, Marek333 napisał: Jeszcze sprawdź czy odpowiadają Ci wejścia i wyjścia w tym sprzęcie , czy są wszystkie takie jakie chcesz i potrzebujesz bo to czasami człowiek może tu coś przegapić. Na razie wszystko się zgadza. Wczoraj musiałem zrobić tylko kabelek do suba , bo wychodzę XLR a wejście do subwoofera mam RCA na niskopoziomowym. Na wzmacniacz już normalnie XLR -ami. 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Na razie wszystko się zgadza. Wczoraj musiałem zrobić tylko kabelek do suba , bo wychodzę XLR a wejście do subwoofera mam RCA na niskopoziomowym. Na wzmacniacz już normalnie XLR -ami. A czemu nie połączenie Rela. Tak Rel gral mi najlepiej Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, marcinmarcin napisał: A czemu nie połączenie Rela. Tak Rel gral mi najlepiej Na wysokopoziomowym to mogę dać głośność max. na trzy kliknięcia od zera. Dalej jest już źle , sub zaczyna dominować i to niezależnie od crossovera. Zamierzam w poniedziałek wprowadzić do systemu zwrotnicę zewnętrzną , a tam mamy wyjścia sygnałowe XLR. Ze zwrotnicy sygnał pójdzie na wzmacniacz suba , więc wysokopoziomowe odpada. 1 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 12 godzin temu, tomek4446 napisał: Według REW mam opóźnienie -4 ms suba względem kolumn. Przy wprowadzaniu opóźnienia do zestawu pamiętaj, że w tym przypadku trzeba opóźnić kolumny o te 4ms względem suba. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, MariuszZ napisał: że w tym przypadku trzeba opóźnić kolumny o te 4ms względem suba. A co ja powiedziałem ? Zacznę i tak od automatu DBX wg. instrukcji powinien to opóźnienie wyłapać. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 22 minuty temu, tomek4446 napisał: Na wysokopoziomowym to mogę dać głośność max. na trzy kliknięcia od zera U mnie w 17m pasowal T5, można było ewentualnie o 2 pomyśleć. Miałem przez chwile Quadrala 10 i podobny efekt co u Ciebie, zawsze dominował... Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, tomek4446 napisał: A co ja powiedziałem ? To samo? Ponieważ nie da się czasu przesuwać w przyszłość (ujemne opóźnienie) ośmieliłem się wtrącić i nadpisać ten przekaz żeby nie było niedomówień 😉 Sam mam czasami problemy żeby to zrozumieć 🤣 38 minut temu, tomek4446 napisał: Zamierzam w poniedziałek wprowadzić do systemu zwrotnicę zewnętrzną Zachęcam do przeanalizowania nowego tutoriala mojego ulubionego speca od filtrów. Najważniejsze z tego tuto to dopasowanievSPL, jakie nachylenie filtrów na f podzialu, jakie typy filtrów żeby się uzupełniły i określenie opóźnienia na f podziału. Tutorial jest długi i łatwo się zniechęcić, ale nie ma innej drogi jeżeli chcesz manualnie, nie z automatu to poskładać. Pozdrawiam. M 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @tomek4446 - w jaki sposób używasz Qobuza na Eversolo? Mówił mi Wojtek, że w Polsce niedostępny. Odpisz, cytując
Recommended Posts