tomek4446 Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu 1 minutę temu, Marek333 napisał: Roonem nie muślałeś żeby skorygować sobie opóźnienia. Tam masz możliwość bardzo precyzyjnie w ms ustawić opóźnienie każdego kanału. Do Roona jeszcze nie doszedłem. Z tego co wiem Roon dotyczy świata cyfrowego , a mnie prócz streamingu z nim nie po drodze. Na razie wykombinowałem sobie takie cóś https://supersound.pl/48663-dbx-pa2-complete-loudspeaker-management-system?gad_source=1&gad_campaignid=23393987443&gbraid=0AAAAADubjdkSV73pRt1kkTaQvfM-dHHWc&gclid=CjwKCAiAjojLBhAlEiwAcjhrDor-eEuohWFz7-myKIl1mvOUClWNrOx3bY2OJkQTI-m1hP3TQuehCBoCVWIQAvD_BwE w poniedziałek zaczynam zabawę 3 Odpisz, cytując
Marek333 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowany) 4 minuty temu, tomek4446 napisał: Do Roona jeszcze nie doszedłem. Z tego co wiem Roon dotyczy świata cyfrowego , a mnie prócz streamingu z nim nie po drodze. Na razie wykombinowałem sobie takie cóś https://supersound.pl/48663-dbx-pa2-complete-loudspeaker-management-system?gad_source=1&gad_campaignid=23393987443&gbraid=0AAAAADubjdkSV73pRt1kkTaQvfM-dHHWc&gclid=CjwKCAiAjojLBhAlEiwAcjhrDor-eEuohWFz7-myKIl1mvOUClWNrOx3bY2OJkQTI-m1hP3TQuehCBoCVWIQAvD_BwE w poniedziałek zaczynam zabawę Powodzenia ! NIedrogo i dobrze ten klocek wygląda, postaraj się o możliwość zwrotu bo może nie usatysfakcjonować Cię. Ja tylko 100% streaming. Tidal, Qobuz Jeszcze wspomnę Ci, że jak używasz obu dostawców streamingu to super-fajnie ! Roon integruje je ze sobą np wybierając lepsze utwory jakościowe (sampling) od każdego z 2 źródeł powiązanych w Roonie. Edytowano 22 godziny temu przez Marek333 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu 14 minut temu, Marek333 napisał: bo można na każdym kanale niezależnie , korygiować krzywą a nie tylko na obu na raz - to ważne ! To samo mogę zrobić w : - MiniDSP 22D Dirac Live - RME Adi 2 Pro Fs R. teraz mam wprowadzone filtry oddzielnie dla L i P - Eversolo DMP 6 - też jest możliwość oddzielnego EQ 1 Odpisz, cytując
Marek333 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu A masz ustawienia opóźnień kanału w ms ? Tak jak tu - wrzucam Ci fotkę jak można np ustawiłem 2 ms Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu 4 minuty temu, Marek333 napisał: A masz ustawienia opóźnień kanału w ms ? Po za praniem ten DBX robi wszystko Oczywiście opóźnienia też są. Według REW mam opóźnienie -4 ms suba względem kolumn. To urządzenie daje mi możliwość zlikwidowania tego opóźnienia bez wysuwania suba 1,3m. Po za tym mogę / i na tym mi najbardziej zależy / mieć kontrolę nad pasmem kolumn i suba. Teraz odcięcie suba robię na słuch , kolumn w ogóle nie mam możliwości. Tyle teoria , zobaczymy co pokaże praktyka. 1 Odpisz, cytując
Marek333 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) To w takim razie w Twoim przypadku może być rzeczywiście świetne rozwiązanie! Powodzenia ! Jeszcze sprawdź czy odpowiadają Ci wejścia i wyjścia w tym sprzęcie , czy są wszystkie takie jakie chcesz i potrzebujesz bo to czasami człowiek może tu coś przegapić. Dobrej nocy, M. Edytowano 21 godzin temu przez Marek333 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu 10 godzin temu, Marek333 napisał: Jeszcze sprawdź czy odpowiadają Ci wejścia i wyjścia w tym sprzęcie , czy są wszystkie takie jakie chcesz i potrzebujesz bo to czasami człowiek może tu coś przegapić. Na razie wszystko się zgadza. Wczoraj musiałem zrobić tylko kabelek do suba , bo wychodzę XLR a wejście do subwoofera mam RCA na niskopoziomowym. Na wzmacniacz już normalnie XLR -ami. 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Na razie wszystko się zgadza. Wczoraj musiałem zrobić tylko kabelek do suba , bo wychodzę XLR a wejście do subwoofera mam RCA na niskopoziomowym. Na wzmacniacz już normalnie XLR -ami. A czemu nie połączenie Rela. Tak Rel gral mi najlepiej Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, marcinmarcin napisał: A czemu nie połączenie Rela. Tak Rel gral mi najlepiej Na wysokopoziomowym to mogę dać głośność max. na trzy kliknięcia od zera. Dalej jest już źle , sub zaczyna dominować i to niezależnie od crossovera. Zamierzam w poniedziałek wprowadzić do systemu zwrotnicę zewnętrzną , a tam mamy wyjścia sygnałowe XLR. Ze zwrotnicy sygnał pójdzie na wzmacniacz suba , więc wysokopoziomowe odpada. 1 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 12 godzin temu, tomek4446 napisał: Według REW mam opóźnienie -4 ms suba względem kolumn. Przy wprowadzaniu opóźnienia do zestawu pamiętaj, że w tym przypadku trzeba opóźnić kolumny o te 4ms względem suba. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, MariuszZ napisał: że w tym przypadku trzeba opóźnić kolumny o te 4ms względem suba. A co ja powiedziałem ? Zacznę i tak od automatu DBX wg. instrukcji powinien to opóźnienie wyłapać. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 22 minuty temu, tomek4446 napisał: Na wysokopoziomowym to mogę dać głośność max. na trzy kliknięcia od zera U mnie w 17m pasowal T5, można było ewentualnie o 2 pomyśleć. Miałem przez chwile Quadrala 10 i podobny efekt co u Ciebie, zawsze dominował... Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, tomek4446 napisał: A co ja powiedziałem ? To samo? Ponieważ nie da się czasu przesuwać w przyszłość (ujemne opóźnienie) ośmieliłem się wtrącić i nadpisać ten przekaz żeby nie było niedomówień 😉 Sam mam czasami problemy żeby to zrozumieć 🤣 38 minut temu, tomek4446 napisał: Zamierzam w poniedziałek wprowadzić do systemu zwrotnicę zewnętrzną Zachęcam do przeanalizowania nowego tutoriala mojego ulubionego speca od filtrów. Najważniejsze z tego tuto to dopasowanievSPL, jakie nachylenie filtrów na f podzialu, jakie typy filtrów żeby się uzupełniły i określenie opóźnienia na f podziału. Tutorial jest długi i łatwo się zniechęcić, ale nie ma innej drogi jeżeli chcesz manualnie, nie z automatu to poskładać. Pozdrawiam. M 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu @tomek4446 - w jaki sposób używasz Qobuza na Eversolo? Mówił mi Wojtek, że w Polsce niedostępny. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 4 godziny temu, Rega napisał: w jaki sposób używasz Qobuza na Eversolo? Co to jest Qobuz ? Roman jadę na Tidalu , nie mam Qobuza. Choć ostatnio to właściwie gramofon na przemian z CD. 5 godzin temu, MariuszZ napisał: Tutorial jest długi i łatwo się zniechęcić, ale nie ma innej drogi jeżeli chcesz manualnie, nie z automatu to poskładać. Mariusz obejrzałem i nie powiem będę próbował. Ale nie jestem jeszcze na tym poziomie , za dużo w tym filmie jest słów " prawdopodobnie " , ' wydaje mi się" , nie wiem z czego wynikają zmiany krzywej , dostosowanie spadków . Z czego wynika , że nie 12 a 24 na oktawę , prowadzący tego nie tłumaczy a robi to ..... no właśnie dlaczego ? To samo z krzywą , podając " to moja ulubiona " mnie laikowi nic to nie mówi. Ale obiecuję , że będę drążył temat. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 55 minut temu Napisano 55 minut temu @tomek4446 - przepraszam, wziąłem post Marka333 za Twój. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts