S Komp Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Rega napisał: No i to zagoniłeś się w ślepy róg w swojej zaciętości. Porównaj jakość materiału staroci i nowości. Popieram Twoją wypowiedź w 100% - byle jaki plastik nie dorówna jakością i wytrzymałością dobrej jakości metalowi, czy drewnu. Masz całkowitą rację - fizyki i chemii nie oszukasz. Zupełnie nie zrozumiałeś co napisałem. Gdybyś ze zrozumieniem przeczytał moje wpisy, to byś pewnie zrozumiał - nie pisałem ani o plastikach, ani drewnie czy metalu, choć i tu nowe gramofony w niczym nie odstają od staruszków, wręcz przeciwnie, jakość elementów z tworzyw sztucznych i metalu jest dziś znacznie wyższa, udział prawdziwego drewna w zarówno starych jak i nowych sprzętach można pominąć. Odpisz, cytując
Palmos Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @RoRo @RoRo Edytowano 1 godzinę temu przez Palmos Odpisz, cytując
RoRo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 25 minut temu, S Komp napisał: Przeczytaj jeszcze raz, uważniej, co ostatnio napisałem, już jaśniej naprawdę się nie da. ... To wszystko tłumaczy. Kup, albo pożycz od kogoś nowy, przyzwoity, niekoniecznie super drogi sprzęt, a usłyszysz jak dobrze może brzmieć muzyka. 😁 Jakbyś TROCHĘ dłużej był na Forum AUDIO i przeczytał więcej wpisów Kolegi Misiekx to byś wiedział, że słuchał u siebie m.in. kilku świeżych wzmacniaczy Accuphase i porównywał je z kilkudziesięcioletnimi wzmacniaczami Sansui (modele Alpha -prawidłowo ustawione przez specjalistów w tej dziedzinie) i Sansui zostało, bo bardziej Jemu pasowało. Więc Twój przytyk by sobie posłuchał czegoś świeżego jest trafny w stopniu podobnym co Twoje teorie o nic nie wartych starociach. Dla ułatwienia dodam, że podobnie było ze świeżymi odtwarzaczami CD, a i sporo kolumn też przeszło przez Jego ręce. Więc Misiekx (podobnie jak kilka wypowiadających się tu osób -osłuchanych również ze starym, prawidłowo ustawionym i konserwowanym sprzętem) świetnie wie jak dobrze może brzmieć muzyka! Zaś co do Twojej "rady" z początku zacytowanego przeze mnie fragmentu-to dotyczy się również Ciebie. Więc jeżeli nadal chcesz pisać w tym stylu-to może być różnie... Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @S KompA, przepraszam - porównania jakieś robiłeś? Na jakiej podstawie to piszesz. Na podstawie wiadomości zasłyszanych na bazarku? Konkretnie - porównanie , co z czym, jaki model z jakim, kiedy, ile słuchałeś. Jesli nie masz możliwości opisu , to całe Twoje gadanie, nie warte funta kłaków. Śmierdzi to antycypacją , tylko aby komuś na złość zrobić i za wszelką cenę przeforsować swoje własne zdanie, pomimo, że nie poparte żadnym doświadczeniem. Tym razem , to już ostatni mój post w tym temacie . Na pewno. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
RoRo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Rega napisał: Koledzy, bardzo zalatuje Dzikiem. Zainteresowani pamiętają. Już przerabialiśmy ten temat. Szkoda czasu i atłasu. Skoro chce, to niech używa nowych. Przecież nikt nie zabrania. Rega, Pewnie liczy że w przypływie desperacji wyrzucisz swoje lampy NOS (zgodnie z Jego argumentacją-stare i nic nie warte) oraz kolumny (mimo że wszyscy z jednym wyjątkiem wiedzą, że doprowadziłeś je do pełnej sprawności np. wymieniając zawieszenie oraz robiąc renowacje innych elementów) a może i jakiś wzmacniacz lampowy pójdzie na złom? Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
Palmos Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Gościu już dostał przynajmniej dwa ostrzeżenia i nic się nauczył. Czy tym razem skończy się na usuwaniu postów czy usuwaniu gościa? Liczę na Ciebie @RoRo Kto mnie popiera niech da "serduszko" w górę. 2 Odpisz, cytując
S Komp Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, RoRo napisał: Jakbyś TROCHĘ dłużej był na Forum AUDIO i przeczytał więcej wpisów Kolegi Misiekx to byś wiedział, że słuchał u siebie m.in. kilku świeżych wzmacniaczy Accuphase i porównywał je z kilkudziesięcioletnimi wzmacniaczami Sansui (modele Alpha -prawidłowo ustawione przez specjalistów w tej dziedzinie) i Sansui zostało, bo bardziej Jemu pasowało. Więc Twój przytyk by sobie posłuchał czegoś świeżego jest trafny w stopniu podobnym co Twoje teorie o nic nie wartych starociach. Dla ułatwienia dodam, że podobnie było ze świeżymi odtwarzaczami CD, a i sporo kolumn też przeszło przez Jego ręce. Więc Misiekx (podobnie jak kilka wypowiadających się tu osób -osłuchanych również ze starym, prawidłowo ustawionym i konserwowanym sprzętem) świetnie wie jak dobrze może brzmieć muzyka! Zaś co do Twojej "rady" z początku zacytowanego przeze mnie fragmentu-to dotyczy się również Ciebie. Pozdrawiam Moje wpisy i argument w nich wynikają z wykształcenia i wieloletniego doświadczenia inżyniera, nie z opinii domorosłych fachowców. To, ze komuś pasuje kilkudziesięcioletni sprzęt o niczym nie świadczy... Żeby był on w pełni funkcjonalny i należycie sprawny to trzeba byłoby w nim w zasadzie wymienić wszystkie elementy elektroniczne i mechaniczne, tylko co to ma wtedy wspólnego ze starym sprzętem - obudowę. 1 minutę temu, RoRo napisał: Rega, Pewnie liczy że w przypływie desperacji wyrzucisz swoje lampy NOS (zgodnie z Jego argumentacją-stare i nic nie warte) oraz kolumny (mimo że wszyscy z jednym wyjątkiem wiedzą, że doprowadziłeś je do pełnej sprawności np. wymieniając zawieszenie oraz robiąc renowacje innych elementów) a może i jakiś wzmacniacz lampowy pójdzie na złom? Pozdrawiam Nic bardziej mylnego, nic mi do tego ze ktoś lubi starocie, jego sprawa. Jaki jest sens, jak piszesz, doprowadzania czegoś do pełnej sprawności, wymieniając niemal wszystko? Odpisz, cytując
RoRo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A kto napisał o wymianie niemal wszystkiego? Pozdrawiam Odpisz, cytując
S Komp Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, RoRo napisał: A kto napisał o wymianie niemal wszystkiego? Pozdrawiam Inaczej nie przywróci się pełnej sprawności 50 letniego używanego sprzętu, "pudrowanie" w elektronice się nie udaje. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 39 minut temu, S Komp napisał: Kup, albo pożycz od kogoś nowy, przyzwoity, niekoniecznie super drogi sprzęt, a usłyszysz jak dobrze może brzmieć muzyka. Przeca napisałem że nie słucham tylko oglądam, nawet do prundu nie podłączam. Na co mi słuchać jak tak ładnie wygląda. 10 minut temu, S Komp napisał: inżyniera Takich trochę przyjechało, przypłynęło do Europy - fakt. 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 13 minut temu Napisano 13 minut temu Tak się zastanawiam jak INZYNIER nie moze pojąć, ze np mój juz prawie 50 letni wzmacniacz po serwisie w/g serwisowki wg nastawień fabrycznych gra tak samo jak wtedy, kiedy wyszedl z fabryki. Nie twierdze, ze nic nie wymagało wymiany ( bardzo niewiele i groszowe sprawy) ale przez te 50 lat wg mojej wiedzy, nigdy nie zawiodł. Co wiecej. Bedzie mozna go naprawić pewnie za nastepne 20 lat. A kto naprawi wzmacniacz w klD za 10 lat czy nawet za 5 gdzie prawie caly uklad jest zintegrowany. Kazda firma co jakies 2 lata wchodzi z nowym "lepszym" ukladem i poprzednie ida w zapomnienie, a klient w razie awarii po jakichs 5 latach, zostaje z ladnym opakowaniem i z reką w nocniku. Odpisz, cytując
S Komp Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu 1 minutę temu, audiowit napisał: Tak się zastanawiam jak INZYNIER nie moze pojąć, ze np mój juz prawie 50 letni wzmacniacz po serwisie w/g serwisowki wg nastawień fabrycznych gra tak samo jak wtedy, kiedy wyszedl z fabryki. Nie twierdze, ze nic nie wymagało wymiany ( bardzo niewiele i groszowe sprawy) ale przez te 50 lat wg mojej wiedzy, nigdy nie zawiodł. Co wiecej. Bedzie mozna go naprawić pewnie za nastepne 20 lat. Żebyś nie pisał nie stworzonych rzeczy, to może boys się nie zastanawiał. Tak na marginesie - co oznacza ów "serwis w/g serwisówki"? 😁 Różnica pomiędzy inżynierem, a domorosłym fachowcem polega na tym, że inżynier opiera się tylko na rzetelnej wiedzy i fachowości, nie na "wierzeniach" i "zabobonach". Odpisz, cytując
Recommended Posts