Rafal Wdo Napisano Wtorek o 19:42 Napisano Wtorek o 19:42 Witam jutro przymierzam się do zakupu w/w zestawów głośników. Pokój 12m2 może nawet nie . Nie mam możliwości odsłuchu więc chciałbym się zdać na waszą pomoc zależy mi na dźwięku stosunkowo naturalnym ale również żeby były niskie tony . I żeby też wysokie nie kuły no i środek żeby też był. Najbardziej interesują mnie wypowiedzi osób które miały możliwość odsłuchu . Największym minusem w zestawie będzie aiyima a80 pod względem ceny . Na wydajność nikt nie narzeka więc myślę że spokojnie uciągną monitory. Ma w razie czego regulacje niskich i wysokich tonów. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:44 Napisano wczoraj o 06:44 Jak zamieszczasz post w nocy to trzeba trochę poczekać na odpowiedź. Wiesz ludzie śpią. Przeważnie. Nie masz możliwości odsłuchu i wybierasz skrajnie brzmiące kolumny. Jak ? Masz bon do Top HiFi? Ekstra rabat u nich od szefa? Skąd taki wybór. Elac to granie bardziej miesiste, łagodniejsze na górze, cieplejsze na dole. Bowers kompletnie odwrotnie. Jest jasny, szybki, rozdzielczy detaliczny, techniczny. A teraz w tym budżecie masz jeszcze mnóstwo innych propozycji, wiec? Nie wiem czy godzine bym wytrzymał przy Aiyma + Bowers + rock. Jak Bowersy to wzmak do wymiany dosć szybko. Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano wczoraj o 09:16 Autor Napisano wczoraj o 09:16 Sx35b w przyszłości zainstaluje Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 09:32 Napisano wczoraj o 09:32 Cześć, rozważasz tylko te dwie opcje, czy masz też coś innego w głowie? Góra tu i tu może okazać się ostra przez połączenie ze wzmacniaczem, ale bardziej wpasowują się jednak Elaci w Twoje oczekiwania według mnie. Sprawdziłbym KEF Q3 Meta i Dali Oberon 3 jako opcje, które są mniej wymagające od wzmacniacza. Odpisz, cytując
jackov15 Napisano wczoraj o 09:59 Napisano wczoraj o 09:59 Miałem podobny dylemat. U mnie wybór padł na Cariny, głównie z tego samego powodu, co pisał Piotr. Bowersy wydają się bardziej detaliczne, analityczne, jasne. Mi ta droga w ogóle nie odpowiadała, choć np. mojemu tacie spodobało się na tyle, że nie tak dawno pokusił się na serie 700 Cariny to z kolei granie takie pełne, ciepłe i przyjemne. Też mi się wydaje, że Cariny mają więcej basu względem Bowersa. Pozostaje kwestia tego, co bardziej przypadnie Ci do gustu. 1 Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano wczoraj o 15:18 Autor Napisano wczoraj o 15:18 KEF Q Concerto Meta a te? Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 16:30 Napisano wczoraj o 16:30 Jeszcze lepsza opcja, ale droższa od pozostałych opcji. Też lubią raczej fajniejsze wzmacniacze Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano wczoraj o 16:35 Autor Napisano wczoraj o 16:35 Czyli nic nie da rady u mnie? Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano wczoraj o 17:07 Autor Napisano wczoraj o 17:07 AUDIOVECTOR QR1 jeszcze to wchodzi w grę 1 Odpisz, cytując
Maciej H Napisano wczoraj o 17:33 Napisano wczoraj o 17:33 Kolego miałem różne kolumny. Półka przeważnie do 3000 zł. Przez ostatni rok grałem na Kef LS50. Wysokie tony i średnie są fantastyczne , ale miałem problem z basem. Z czasem robił się kapryśny. Kupiłem w ciemno Elac Cariny 243.4 i już ze mną zostały. Kefy pojechały do Koszalina do nowego właściciela. Bowersów nie słuchałem. Elacom proponuję dać szansę i sprawdzić w domu jak grają. 1 Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano wczoraj o 17:42 Autor Napisano wczoraj o 17:42 Może faktycznie pierwsza myśl najlepsza tylko wiesz że ja będę miał aiyima a80 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano wczoraj o 18:23 Napisano wczoraj o 18:23 Ja chyba napiszę tylko tyle, że kolega już tak wiele głośników wziął pod uwagę, że bez wizyty w salonie to się nie obejdzie :):) 1 Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu martin logan motion foundation b2 te mają dobrą skuteczność ale za drogie Carina nadal jest w pierwszej 2 Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu AUDIOVECTOR QR1 jak dostanę Albo ten elac carina Więcej nie będę wymyśleć różnica jest w wielkości głośnika niskotonowego różnica 0.75 w stronę audiovector i on ma wysokotonowe Amt i 1-2 więcej decybeli a elac na przetwornik Jet Myślałem jeszcze o kef w concerta meta ale ale z tego co widzę to są chyba nijakie chyba że jest dobre zasilanie Odpisz, cytując
Kraft Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 12 minut temu, Rafal Wdo napisał: audiovector i on ma wysokotonowe Amt i 1-2 więcej decybeli a elac na przetwornik Jet AMT i JET to to samo. Nazwa marketingowa. Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu Są 2 nowe propozycje Wharfedale EVO 5.2 DYNAVOICE DM-6II Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 15 godzin temu, Rafal Wdo napisał: KEF Q Concerto Meta a te? to wolał bym starsze R3 bez Meta Albo polowac na używane Gold 100 9 godzin temu, Rafal Wdo napisał: Są 2 nowe propozycje Wharfedale EVO 5.2 DYNAVOICE DM-6II Skąd Ty bierzesz te propozycję? Kiedy idziesz na odsłuch i gdzie? Odpisz, cytując
Maciej H Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 14 godzin temu, maciek72 napisał: Fajna psina 👍👍👍 Dzięki dla mnie najlepsza rasa psów, niestety ma raka. Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: to wolał bym starsze R3 bez Meta Albo polowac na używane Gold 100 Skąd Ty bierzesz te propozycję? Kiedy idziesz na odsłuch i gdzie? Wolę nowe bo i tak na raty. Szukałem czegoś co ma więcej db żeby łatwiej wysterować . Wgl mam pytanie czy aiyima a80 może działać jako dac coś w tym stylu no może Cambridge cxa60 potem bym kupił Czy jak przedwzmacniacz Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Rafal Wdo napisał: Szukałem czegoś co ma więcej db żeby łatwiej wysterować. W 12m2 nie przejmowałbym się skutecznością kolumn. Ewentualnie impedancją (zależnie od wzmacniacza). Jeśli chodzi o CXA60, to może on zagrać nawet lepiej z kolumnami o trochę mniejszej skuteczności. Wprawdzie przy oddawaniu większej mocy będzie miał mniejszy zapas (pod kątem dynamiki), ale też i mniejszy THD+N - czyli zagra czystszym dźwiękiem. Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu To teraz jeszcze mi szybko doradz czy kef q concerta meta czy wharfedale evo 5.2 dziś chcę zamówić . Obie konstrukcje są dobre . Muzykę słucham rzadko. Muzyka raczej typu składanka eska. Czasami jakiś rok Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 14 minut temu, Rafal Wdo napisał: To teraz jeszcze mi szybko doradz czy kef q concerta meta czy wharfedale evo 5.2 Jeśli to pytanie do mnie, to niestety nie znam żadnego z tych 2 modeli. @Q21? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu KEF dużo szersza scena, bardziej poukładana, granie neutralno-ocieplone, z fajną dynamiką, ale bez koncertowego stylu. Bardzo dobry wokal. Wharfedale mają łagodniejszą górę, grają większym dźwiękiem, grubszym. Odpisz, cytując
Recommended Posts