Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@kaczadupa Adam , sam zastanawiam się nad tym sprzętem, bo np. taki Eversolo to mnie oszukali. Kupiłem ze względu na duży wyświetlacz , bo miałem do końca roku mieć 30 kanałów TV i ni ma. A poważnie to szczerze Panowie gratuluje , tak na serio po ludzku. Fajnie , że powstają nowe klocki w dobrych cenach.

Napisano (edytowany)
12 minut temu, marcinmarcin napisał:

Nic lepszego niż konkurencja nie wymyślono...

No przecież Chorda nic nie może przebić, szczególnie chińskie wycieraczki podgrzewane lampkami.

Edytowano przez cymes
Napisano
4 minuty temu, marcinmarcin napisał:

ale gdzieś w duchu boli że Europa tak bardzo zaczyna nam się cofać pod każdym jednym względem

Myślę , że to nie problem technologii , a kosztów. Ten DAC wyprodukowany w Europie nie miałby prawa tyle kosztować. Kiedyś tak na próbę kupiłem chiński mały bufor lampowy / 800 zł/. To co mnie zaskoczyło to jakość wykonania obudowy , przycisków. Gruba blacha , zero plastiku , porządne cokoły lamp. Takie obudowy w Europie skończyły się wraz z zeszłym stuleciem. 

Napisano
6 minut temu, tomek4446 napisał:

Myślę , że to nie problem technologii , a kosztów.

Ale to właśnie jest nasz problem. Mamy niezwykle kosztowne centralne zarządzanie unijne . Całą bandę szkodników zajmujących się wyłącznie ideologicznym dojeżdżaniem zwykłych obywateli. Mnóstwo kosztów dodatkowych, Zielony ład, Etsy, niekontrolowaną imigracje, cenzurę, nadregulacje prawne itp itd

Napisano
7 minut temu, marcinmarcin napisał:

Ale to właśnie jest nasz problem. Mamy niezwykle kosztowne centralne zarządzanie unijne . Całą bandę szkodników zajmujących się wyłącznie ideologicznym dojeżdżaniem zwykłych obywateli. Mnóstwo kosztów dodatkowych, Zielony ład, Etsy, niekontrolowaną imigracje, cenzurę, nadregulacje prawne itp itd

Chińczyka zarabiają już więcej od nas Polaków 

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, kaczadupa napisał:

Ogrzewa pokój w zimę? Ogrzewa!

😃👍

3 godziny temu, kaczadupa napisał:

O tym, że w końcu pojawiła się przestrzeń

O tak. To już osiągnęli w K11 r2r. Mam nadzieję że tu będzie tylko lepiej. Sam już nie mogę się nadziwić jaki piekny jest świat (muzyki)

47 minut temu, tomek4446 napisał:

sam zastanawiam się nad tym sprzętem,

Brać i testować. Chociaż u Ciebie Tomek to nie wiem czy będzie lepiej bo sprzęcicho masz już wypasione.

Sam ten RME to górna półka. 👍

Edytowano przez Palmos
Napisano
20 minut temu, Mprezi napisał:

k11 r2r

To takie niepozorne małe pudełeczko, a robi robotę. (Żona dopiero po 2 dniach zauważyła że jest nowy klocek - i to wtedy jak jej go pokazałem) 🙂

Napisano
5 minut temu, Palmos napisał:

To takie niepozorne małe pudełeczko, a robi robotę. (Żona dopiero po 2 dniach zauważyła że jest nowy klocek - i to wtedy jak jej go pokazałem) 🙂

Moja do tej pory go nie zauważyła 

Napisano
Przed chwilą, KrólKiczu napisał:

Skąd te dane? 

Po ostatniej mojej wizycie w Kunshan, w Pekinie i Shanghaiu

1 minutę temu, Mprezi napisał:

Rozmawiałem z inżynierami z branży automotive. 

3 minuty temu, Mprezi napisał:

Rozmawiałem z inżynierami z branży automotive. 

Nie mają niestety emerytury czyli sami muszą zadbać o swoją starość. Nie płacą takich składek. 

Napisano
11 minut temu, Mprezi napisał:

W sumie to tak jakby na podstawie zarobków w Warszawie, wysnuwać wnioski na temat zarobków w Polsce. 

Koniec OT. 

1 minutę temu, mateolo2 napisał:

To co mamy już kilku członków forum z warmerem i jescze kilku, których zainspirowaliśmy do zakupu :) Fajnie! 

Jeżeli napiszesz, że to małe cudo potrafi wygrać z akustyką pokoju - biorę w ciemno.

A konkretnie chodzi mi o to, czy sprzęt ów, potrafi zbić podbicie w okolicach 60 Hz. Chociaż o 5 dB. 

Ale skoro rozciąga bas w dół, może i niesforne górki potrafi powycinać. 

Napisano

Na zachodnich forach ludzie porównują Warmera bezpośrednio do swoich przetworników i wnioski odnośnie basu i przestrzeni są odwrotne do tego co jest u nas na forum.
Albo inna partia i zupełny brak powtarzalności albo audiosłyszenie przy przetwornikach jest tak mocno subiektywne, że każdy może usłyszeć to co akurat chce usłyszeć. 

Napisano
9 minut temu, kaczadupa napisał:

Na zachodnich forach ludzie porównują Warmera bezpośrednio do swoich przetworników i wnioski odnośnie basu i przestrzeni są odwrotne do tego co jest u nas na forum.
Albo inna partia i zupełny brak powtarzalności albo audiosłyszenie przy przetwornikach jest tak mocno subiektywne, że każdy może usłyszeć to co akurat chce usłyszeć. 

Też czytam zachodnie fora i nie widziałem, żeby ktoś pisał o braku przestrzeni i małej ilości basu, o której wspomniał jeden youtuber i nikt się z nim nie zgodzil

20 minut temu, KrólKiczu napisał:

Jeżeli napiszesz, że to małe cudo potrafi wygrać z akustyką pokoju - biorę w ciemno.

A konkretnie chodzi mi o to, czy sprzęt ów, potrafi zbić podbicie w okolicach 60 Hz. Chociaż o 5 dB. 

Ale skoro rozciąga bas w dół, może i niesforne górki potrafi powycinać. 

A powiedz mi jakim cudem dac miałby wygrać z akustyką w pokoju?