Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Ja właśnie słucham sobie Warmera i powtarzam na głos „przestań się nim jarać, on gra jak każdy poprzedni przetwornik, nie słyszysz tej przestrzeni, nie słyszysz tej miękkości, to tylko złudzenie”

Edytowano przez mateolo2
Napisano (edytowany)

Ale jednego Wojtkowi trzeba pozazdrościć. Każdy chciałby chyba napisać recenzję i wzbudzić nią takie zainteresowanie i generalnie zrobić taki hot temat do dyskusji. Czasem człowiek coś napisze, coś opisze, pojawią 4 lajki a tutaj dyskusja na całego.

Edytowano przez Wito76
Napisano
2 minuty temu, Wito76 napisał:

Każdy chciałby chyba napisać recenzję i wzbudzić nią takie zainteresowanie

Olać Fiio , dyskusja się toczy czy Wojtek słyszy czy nie , a to zawsze budzi emocje i zainteresowanie. Zaraz podam numer konta do zakładów :) 

Napisano
13 minut temu, mateolo2 napisał:

powtarzam na głos „przestań się nim jarać,

Ja mam tak samo z k11.

Już ze trzeci raz przeleciałem swoją playlistę i ciągle odkrywam coś nowego w utworach. Super to jest.

Napisano
12 minut temu, Wito76 napisał:

Ale jednego Wojtkowi trzeba pozazdrościć. Każdy chciałby chyba napisać recenzję i wzbudzić nią takie zainteresowanie i generalnie zrobić taki hot temat do dyskusji. Czasem człowiek coś napisze, coś opisze, pojawią 4 lajki a tutaj dyskusja na całego.

A ja się czuje dumny, że po raz kolejny stworzyłem jeden z najbardziej hot wątków na tym forum pod kątem ilości wypowiedzi :) W kolekcji mam już wątek o pierwszym „wiim mini” a potem „kef r3”

Napisano (edytowany)

@tomek4446 zobacz na zdjęcia na dole. Oba wygenerowane przez AI. Można się rozejść. ;) 

16 minut temu, Wito76 napisał:

Każdy chciałby chyba napisać recenzję i wzbudzić nią takie zainteresowanie i generalnie zrobić taki hot temat do dyskusji.

Łatwizna - wystarczy zapowiedź testu sprzętu od Unitry. W ciągu 3 dni masz gwarantowane 20 stron treści jak brzmi sprzęt Unitry i to nawet bez jej słuchania. :) 

IMG_7119.jpeg

IMG_7118.jpeg

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
8 minut temu, mateolo2 napisał:

A ja się czuje dumny, że po raz kolejny stworzyłem jeden z najbardziej hot wątków na tym forum pod kątem ilości wypowiedzi

A mam utworzyć wątek " Słyszę kable i zatyczki " ?

7 minut temu, kaczadupa napisał:

Oba wygenerowane przez AI.

A masz telefon do tej brunetki z AI ? :) 

8 minut temu, Palmos napisał:

Mój Warmer już na lotnisku w Polsce)

Wraca ? :) 

Napisano
15 minut temu, Wito76 napisał:

Jak wjedzie nowy lepszy model

Pamiętam jak zamawiałem kiedyś do odsłuchu DAC/AMP słuchawkowy SMSL M500. Pracownik salonu zaproponował, abym wstrzymał się kilka dni, bo lada moment pojawi się u nich poprawiona wersja MK2 i do odsłuchu będzie egzemplarz demonstracyjny. Poczekałem i faktycznie taki dostałem. Finalnie nie zdecydowałem się na zakup i zwróciłem SMSLa. W momencie, kiedy go odsyłałem, producent ogłosił wprowadzenie wersji MK3. Szybko poszło.

29 minut temu, kaczadupa napisał:

zobacz na zdjęcia na dole. Oba wygenerowane przez AI. Można się rozejść. ;) 

O wypraszam sobie. Zrobienie tego zdjęcia zajęło mi chyba więcej czasu niż odsłuchy w ślepym teście. To jeszcze jedno na dokładkę, żeby pozostać jednak w temacie Warmera :)

fiio8.jpg.496a97233e19ff4daeb9937f59c5899c.jpg

Napisano

Witam,

(to mój pierwszy post na forum)

Używam Warmera od 3 dni, wcześniej parę miesięcy K11 r2r, i mam takie spostrzeżenia, i zarazem pytanie:

- utwory udostępnione w wysokiej jakości (na Amazonie music to Ultra HD) nie ma wielkich różnic, przestrzeń podobna, szczegółowość i separacja różnice pomijalne

- utwory "średniej" jakości (samo HD) za to brzmią duuużo lepiej na warmerze niż na K11 r2r, wreszcie da się ich słuchać z przyjemnością

Czy ktoś to jeszcze zauważył, czy tylko mi się tak zdaje?

Napisano
2 godziny temu, lpomis napisał:

Widziałem już wcześniej wpis z pomiarami do którego się odnosisz. Myślę, że sporo może wytłumaczyć ten film - https://ww w.youtube.com/watch?v=2YqWCX5WcVg

Dzięki za komentarz i link , widziałem ten film, dotyczy impedancji wyjściowej wzmacniacza, a w naszym przypadku chodzi raczej o impedancję wejściową na wejściu liniowym wzmacniacza . Ale  teraz  nie rozwiążemy tego problemu.Szczególnie ,że FIIO tez nie podaje impedancji wyjściowej Warmera .  Niestety w dzisiejszych czasach producenci rzucą 3-4 cyferki w tzw. specyfikacjach i to wszystko.

Napisano
24 minuty temu, Ramiro napisał:

Używam Warmera od 3 dni, wcześniej parę miesięcy K11 r2r, i mam takie spostrzeżenia, i zarazem pytanie:

Witaj. 

A czy zauważyłeś może różnice typu gdzieś basu/sopranu więcej/mniej? Obawiam że warmer będzie grał ciepłej, a tego bym nie chciał.

Napisano

Na zdjęciach przykład Amazon music.

Co do basu to warmer ma zauważalnie więcej (aczkolwiek w bloku nie mogę się "rozkręcić"). Soprany niewiele się różnią, może więcej powiem jak protestuje na 1 utworze zmianę).

IMG_20260102_191819.jpg

IMG_20260102_191754.jpg