Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Tak sobie myślę, mógłbym komuś użyczyć 2szt lamp Reflector z lat 70tych do testów. Taki gest. 

Oczywiście jakiemuś "pewnemu" forumowiczowi, z forumowym stażem i znanym w naszej społeczności "nazwiskiem". Mi też ludzie pożyczali na testy różne kabelki, dostałem od w sumie "obcych ludzi" na gębę 2 DACi do testów w tym jeden za sporo kasy. Na sąsiednim forum również dostawałem z zaufaniem różne lampy, kondensatory, zasilacze czy cedeka do posłuchania. @tomek4446 Tomkowi do dzisiaj jestem mocno wdzięczny za udostępnienie swojej kolekcji kabelków kilka lat temu. 

Tak więc jak coś to jestem do dyspozycji. 

Napisano

A wygrzane? 😃

Jakbyś napisał to tydzień temu Witek @Wito76 to może byśmy się dogadali (pożyczałem już tu lampy od Romana @Rega i nic nie popsułem 🙂)

Ale teraz: wczoraj mi przyszły te:

https://www.ebay.pl/itm/185852007522?mkevt=1&mkpid=0&emsid=e111011.m144671.l197928&mkcid=7&ch=osgood&euid=f3c3dec4197c4a1d9b625ff0df50f229&bu=45838402502&exe=0&ext=0&osub=-1~1&crd=20260126104600&segname=111011

Co to warte to nie wiem jeszcze.

No i też nie wiem kiedy je włożę tak się ten Warmer "rozgrzał". Mam wrażenie że z każdym tygodniem gra coraz lepiej (albo się przyzwyczajam). Czasem jest tak że "lepsze wrogiem dobrego" 😉

Napisano (edytowany)

Jeśli chciałeś je wypróbować, to trzeba było napisać😋. Myślisz, ze ich nie mam?🙂

PS. To odpowiedniki ECC88 lub 6DJ8 lub E88CC.

Edytowano przez Rega
Napisano
30 minut temu, Rega napisał:

To odpowiedniki ECC88 lub 6DJ8 lub E88CC.

Roman a jakich Ty nie masz...😉

takie właśnie są w tym dac. Gdzieś czytałem (nawet @Wito76) dawał ranking że te ruskie są spoko ale zależy od roku produkcji. 

Napisano
3 godziny temu, Rega napisał:

Jeśli chciałeś je wypróbować, to trzeba było napisać😋. Myślisz, ze ich nie mam?🙂

PS. To odpowiedniki ECC88 lub 6DJ8 lub E88CC.

A ja jestem ciekaw Philips SQ. Masz może/słuchałeś ? Jak oceniasz? Jak na tle innych? 

Napisano
23 minuty temu, mateolo2 napisał:

Słucha się non stop

Patrząc na kolumny tak mi się skojarzyło. Kolega w wątku o lampach kupił wzmacniacz ,gdzie z tyłu była zaślepka i niby miało być pod nią gniazdo USB , a nie było. Zaglądałeś pod tą maskownicę wysokotonowego ? :)

Napisano
2 godziny temu, tomek4446 napisał:

Patrząc na kolumny tak mi się skojarzyło. Kolega w wątku o lampach kupił wzmacniacz ,gdzie z tyłu była zaślepka i niby miało być pod nią gniazdo USB , a nie było. Zaglądałeś pod tą maskownicę wysokotonowego ? :)

Dobrze, że z kobietami nie ma takich niespodzianek 😀🤪

No chyba że na wycieczce do Tajlandii 🤪