MIŁY Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Dzień dobry, Trochę ostatnio pooglądałem i poczytałem na temat urządzeń Fosi Audio i chciałbym zapytać,, czy ktoś z Szanownego Grona Forowiczów, ma jakieś doświadczenia z tymi urządzeniami. Zastanawiam się nad sensem zbudowania zestawu z tych relatywnie niedrogich chińskich klocków jako alternatywę dla streamera np. Wiim Ultra wpiętego do integry w granicach 5 tyś zł., np Audiolab 7000a lub podobnego. Źródłem pozostałby Wimm Ultra, z którego wyszedłbym cyfrowo do zewnętrznego przetwornika DAC Fosi Audio ZD3 (ewentualnie Fiio Warmer) a następnie po XLR do preampu Fosi Audio ZP3 a z niego również po XLR do 2 monobloków Fosi Audio V3 mono. Cenowo wyjdzie pewnie podobnie, ale z niektórych informacji w necie wynika, że taki zestaw zagra zdecydowanie lepiej niż klasyczna integra w tym budżecie. Zastanawiam się również, ponieważ w układzie takim mamy 2 preampy wbudowane i jeden zewnętrzny. Jak to podłączyć/przełączyć, aby do monobloków szedł sygnał z preampa zewnętrznego ZP3 a nie z preampów wbudowanych w Wiima i Fosi Audio ZD3 (Fiio Warmer nie ma preampu). PS Nie mam uprzedzeń do klasy D. jak ma zagrać lepiej niż klasa AB integry to jest mi to bez różnicy. Pozdrawiam i proszę o opinie Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Hej Jest sporo osób, które są fanami składania takich klocków z właśnie elektroniki Fosi, czy innych. Sporą część z nich łączy jedno - w końcu wracają do klasy AB Te klocki są bardzo fajne pod kątem technicznego grania. Jest detal, dynamika, względnie równo. Po czasie jednak zaczyna brakować barwy, więcej płynności, czy wygładzenia w brzmieniu. Najlepiej porównać samemu Odpisz, cytując
d00 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 51 minut temu, Q21 napisał: Hej Jest sporo osób, które są fanami składania takich klocków z właśnie elektroniki Fosi, czy innych. Sporą część z nich łączy jedno - w końcu wracają do klasy AB Te klocki są bardzo fajne pod kątem technicznego grania. Jest detal, dynamika, względnie równo. Po czasie jednak zaczyna brakować barwy, więcej płynności, czy wygładzenia w brzmieniu. Najlepiej porównać samemu Hmm, to ciekawe. Ja z kolei znam dużo takich osób, które zeszły z AB i są od kilku lat z systemem opartym o takie właśnie klocki klasy D. Są zadowolone. Edytowano 1 godzinę temu przez d00 Odpisz, cytując
MIŁY Napisano 24 minuty temu Autor Napisano 24 minuty temu 1 godzinę temu, Q21 napisał: Hej Jest sporo osób, które są fanami składania takich klocków z właśnie elektroniki Fosi, czy innych. Sporą część z nich łączy jedno - w końcu wracają do klasy AB Te klocki są bardzo fajne pod kątem technicznego grania. Jest detal, dynamika, względnie równo. Po czasie jednak zaczyna brakować barwy, więcej płynności, czy wygładzenia w brzmieniu. Najlepiej porównać samemu Rozumiem powrót do klasy AB przez niektórych, ale w tym wypadku chodzi o porównanie 2 opcji za podobne pieniądze a nie powrót do klasy AB za 2 razy większy budżet. Rozważam oczywiście obie opcje a Fiio Warmer tak bardzo chwalony przez Was na YT, miałby robić tutaj właśnie barwę i wygładzenie Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 10 minut temu Napisano 10 minut temu Na audio show firma Skala Audio łączy swoje kolumny z elektroniką Fosi. Wg mnie gra to całkiem przyzwoicie i w porównaniu z "klasycznymi" wzmacniaczami wstydu nie ma. Odpisz, cytując
Recommended Posts