Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Ja też zrobiłem sam coś takiego, ale na trafo. Dotykając lamp możesz się poparzyć, a dotykając trafo możesz przywitać się ze św. Piotrem:)

IMG_20220407_162605.jpg

IMG_20220407_162618.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano
11 minut temu, tomek4446 napisał:

@BlaBla znalazłem w czeluściach łóżka / moje królestwo kablowo -  gadżetowe / takie dwie osłony na lampy. Mogę Ci je sprezentować. U mnie nie przeszły weryfikacji przez żonę :) 

IMG_7583.JPG

IMG_7584.JPG

Wielkie dzięki ale te dwie małe i tak są u mnie w cieniu tej trzeciej dużej 😁,  więc to i tak niewiele pomoże. Skorzystam z pomysłu z alu siatko-kratką 👏. A żonie podziękuj tym razem 😂

Napisano (edytowany)
21 minut temu, tomek4446 napisał:

w czeluściach łóżka / moje królestwo kablowo -  gadżetowe

Tomek wygrzewa kable w łóżku😅. A co jest lepsze - kołdra czy pierzyna?

Edytowano przez Rega
Napisano

Na forum trioda troche podpytuje i to i tamto.Tam jest sporo osób typu serwisanci i ludzie dobrze znający sie na technice lampowej.Okazuje się ze dzisiejsze lampiaki z racji konstrukcji mogą wywoływać sporo usterek podczas pracy w dosc wysokich temperaturach.Podobno starsze konstrukcje te typu montazowego PTP są duzo mniej narazone na awarie od obecnych budowanych na plytkach elektronicznych.Wszystko opiera sie o temperature pracy takich urzadzeń gdzie w środku jest naprawde gorąco.