Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Oj tak. Fajny ocieplony , ale nie spowolniony dźwięk. Góra z dużą ilością szczegółów ale nigdy agresywna czy nieprzyjemna. Średnica fajnie dociążona w niektórych utworach mam wrażenie , że głosy wokalistów wydobywają się z ich gardeł z pominięciem mikrofonu. Bas schodzi bardzo nisko i ma super energię. 

Ale muszę się pochwalić   że miałem okazję krótko posłuchać UR Performance. To już F1

Napisano

27 minut temu, tomek4446 napisał:

Hurtem w serwisie jest taniej :) 

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. To było silniejsze .... :) 

Leci trzeci bezproblemowy rok z Unisonem, po tym krakaniu mam nadzieję, że nie ostatni 😀 

Napisano
4 minuty temu, Rega napisał:

Nooo, Koledzy - coraz więcej na forum zafascynowanych lampami. 👍. Czyżby przypadek?

Kto raz posmakuje lampy....ten na tranzystor wiecej nawet nie spojrzy......😉

Napisano
Przed chwilą, Raf_raf napisał:

Aż taka frajda? 🙂

Nie dla kazdego.Mój brat akurat lubi pierdolniecie basem.Więc lamp nie lubi.Ale jesli ktos nie choruje na wywalanie flaków niskimi tonami to moze sie zakochać w dzwięku lamp.

Napisano
9 minut temu, T Z6 napisał:

ten na tranzystor wiecej nawet nie spojrzy.

Coś w tym jest. Ja jednak, na wszelki wypadek, mam jeszcze trzy tranzystory😛. Nie wszystkie są takie złe. Zależy od okoliczności.

1 minutę temu, T Z6 napisał:

pierdolniecie basem.

Niektóre lampy też to potrafią. Więcej zależy od tego, jakich kolumn się używa. 

Napisano
2 minuty temu, Raf_raf napisał:

Ale takie lampy to już chyba droższa zabawa, co nie? To znaczy wzmacniacze i lampy.

Dobry wzmacniacz zawsze troche kosztuje.Lampy to zalezy czego chcesz.Najlepsze z dawnych lat bywają drogie.

Napisano
1 minutę temu, Rega napisał:

Czy droższa zabawa? Bo ja wiem? To rzecz względna. Np same lampy w jednym z moich wzmacniaczy to koszt ok 6 tys. Dużo? Mało? A np u Tomka czy Witka to o wiele więcej

Powiedziałbym, że to relatywnie wysoki próg wejścia 🙂 oczywiście w zależności od tego jakim kto budżetem rozporządza. 

Napisano (edytowany)
14 minut temu, Raf_raf napisał:

relatywnie wysoki próg wejścia

Nikt nikogo nie zmusza do startu z wysokiego pułapu. Można taniej i ..... niewiele gorzej.

Są lampy duuuuużo droższe niż 300B. A tak ogólnie 300B nie należa do drogich. No i wiele jeszcze zależy od tego co to za lampy. Są 300B i 300B:)

Np. małe lampki CCa I(New Old Stcking) dobrane w parę lub kwadrę, parametrami oraz serią to cena przekraczająca moje możliwości finansowe. A to zwyczajny odpowiednik ECC88. Moimi najdroższymi są TFK E188 CC. Obecnie ich cena dochodzi do 1500-1800 $ za dobrą parę. Wszystko zależy od stanu , serii i daty produkcji.

https://www.ebay.pl/itm/267260355971?_skw=Telefunken+E188CC&itmmeta=01KG8727BAWTA2804JZ66YEH97&hash=item3e39f56583:g:1bkAAeSwf21oML8O&itmprp=enc%3AAQALAAAA0O7PUuNWmJ%2B%2BUShgI9tQz%2Fp1c8a%2FWJShObtfPAQVkn80Yq%2Bd1fqtndWAj0QHXZcroW8PWADv%2BAoQd89fqZmelkVw%2FdFSXKW4eUEiSSTfLkAwZZ2rddztTk3J%2BM3iwz8LGuA%2BNPM7IJ2%2BERfQ3hkXQfnmb8tH16bN9EIpuIfjbwsxhidC4wmEWQZxnb0JY4ov93zyMPkI6dJawikLTqbPgem%2BIeBNGEvAyn4U2UH3U25zn5ONG7tVoP7sGv1NJQlGSrIFHKsbDXykuCVF9X07wjY%3D|tkp%3ABk9SR-b1iIeCZw

Edytowano przez Rega