T Z6 Napisano wczoraj o 20:24 Autor Napisano wczoraj o 20:24 2 minuty temu, Slawko69 napisał: Sinfonia Pewnie tez fajny. Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano wczoraj o 20:40 Napisano wczoraj o 20:40 Oj tak. Fajny ocieplony , ale nie spowolniony dźwięk. Góra z dużą ilością szczegółów ale nigdy agresywna czy nieprzyjemna. Średnica fajnie dociążona w niektórych utworach mam wrażenie , że głosy wokalistów wydobywają się z ich gardeł z pominięciem mikrofonu. Bas schodzi bardzo nisko i ma super energię. Ale muszę się pochwalić że miałem okazję krótko posłuchać UR Performance. To już F1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowany) . Edytowano 15 godzin temu przez audiowit 1 1 Odpisz, cytując
PoJohnDny Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 18 godzin temu, Slawko69 napisał: Gratuluję wzmacniacza . I witam w mini klubie UR. Jest nas już dwóch😄 Ja też, ja też! Melduje się z Triode 25 🫡 Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 56 minut temu, PoJohnDny napisał: Ja też, ja też! Melduje się z Triode 25 🫡 Mamy trio...😉 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Jest nas trzech. To bardzo ekskluzywny klub😃 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 7 minut temu, Slawko69 napisał: Jest nas trzech. To bardzo ekskluzywny klub Hurtem w serwisie jest taniej Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. To było silniejsze .... Odpisz, cytując
PoJohnDny Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 27 minut temu, tomek4446 napisał: Hurtem w serwisie jest taniej Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. To było silniejsze .... Leci trzeci bezproblemowy rok z Unisonem, po tym krakaniu mam nadzieję, że nie ostatni 😀 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, PoJohnDny napisał: po tym krakaniu mam nadzieję, że nie ostatni 😀 To dobry sprzęt , to było na szczęście Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 😃 To Unison nie Alfa Romeo 1 Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, PoJohnDny napisał: Ja też, ja też! Melduje się z Triode 25 🫡 Nowy?Jakie lampki? Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Nooo, Koledzy - coraz więcej na forum zafascynowanych lampami. 👍. Czyżby przypadek? Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Rega napisał: Nooo, Koledzy - coraz więcej na forum zafascynowanych lampami. 👍. Czyżby przypadek? Kto raz posmakuje lampy....ten na tranzystor wiecej nawet nie spojrzy......😉 1 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, T Z6 napisał: Kto raz posmakuje lampy....ten na tranzystor wiecej nawet nie spojrzy......😉 Aż taka frajda? 🙂 Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Raf_raf napisał: Aż taka frajda? 🙂 Nie dla kazdego.Mój brat akurat lubi pierdolniecie basem.Więc lamp nie lubi.Ale jesli ktos nie choruje na wywalanie flaków niskimi tonami to moze sie zakochać w dzwięku lamp. Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, T Z6 napisał: ten na tranzystor wiecej nawet nie spojrzy. Coś w tym jest. Ja jednak, na wszelki wypadek, mam jeszcze trzy tranzystory😛. Nie wszystkie są takie złe. Zależy od okoliczności. 1 minutę temu, T Z6 napisał: pierdolniecie basem. Niektóre lampy też to potrafią. Więcej zależy od tego, jakich kolumn się używa. Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Też mam jeszcze Denona 1600.Reszte sprzedałem.Denon został bo jako jedyny tranzystor gra troszke jak lampa.Ale podkreślam- troszke😉. Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ale takie lampy to już chyba droższa zabawa, co nie? To znaczy wzmacniacze i lampy. Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Raf_raf napisał: Ale takie lampy to już chyba droższa zabawa, co nie? To znaczy wzmacniacze i lampy. Dobry wzmacniacz zawsze troche kosztuje.Lampy to zalezy czego chcesz.Najlepsze z dawnych lat bywają drogie. Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Czy droższa zabawa? Bo ja wiem? To rzecz względna. Np same lampy w jednym z moich wzmacniaczy to koszt ok 6 tys. Dużo? Mało? A np u Tomka czy Witka to o wiele więcej Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Tranzystory tez mozna kupic bardzo drogie. Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Rega napisał: Czy droższa zabawa? Bo ja wiem? To rzecz względna. Np same lampy w jednym z moich wzmacniaczy to koszt ok 6 tys. Dużo? Mało? A np u Tomka czy Witka to o wiele więcej Powiedziałbym, że to relatywnie wysoki próg wejścia 🙂 oczywiście w zależności od tego jakim kto budżetem rozporządza. Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Najdrozsze bywaja lampy tak zwane NOS.I chyba tez lampy 300B. Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 14 minut temu, Raf_raf napisał: relatywnie wysoki próg wejścia Nikt nikogo nie zmusza do startu z wysokiego pułapu. Można taniej i ..... niewiele gorzej. Są lampy duuuuużo droższe niż 300B. A tak ogólnie 300B nie należa do drogich. No i wiele jeszcze zależy od tego co to za lampy. Są 300B i 300B:) Np. małe lampki CCa I(New Old Stcking) dobrane w parę lub kwadrę, parametrami oraz serią to cena przekraczająca moje możliwości finansowe. A to zwyczajny odpowiednik ECC88. Moimi najdroższymi są TFK E188 CC. Obecnie ich cena dochodzi do 1500-1800 $ za dobrą parę. Wszystko zależy od stanu , serii i daty produkcji. https://www.ebay.pl/itm/267260355971?_skw=Telefunken+E188CC&itmmeta=01KG8727BAWTA2804JZ66YEH97&hash=item3e39f56583:g:1bkAAeSwf21oML8O&itmprp=enc%3AAQALAAAA0O7PUuNWmJ%2B%2BUShgI9tQz%2Fp1c8a%2FWJShObtfPAQVkn80Yq%2Bd1fqtndWAj0QHXZcroW8PWADv%2BAoQd89fqZmelkVw%2FdFSXKW4eUEiSSTfLkAwZZ2rddztTk3J%2BM3iwz8LGuA%2BNPM7IJ2%2BERfQ3hkXQfnmb8tH16bN9EIpuIfjbwsxhidC4wmEWQZxnb0JY4ov93zyMPkI6dJawikLTqbPgem%2BIeBNGEvAyn4U2UH3U25zn5ONG7tVoP7sGv1NJQlGSrIFHKsbDXykuCVF9X07wjY%3D|tkp%3ABk9SR-b1iIeCZw Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
Recommended Posts