Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, Nowy75 napisał:

nawet ładna tabliczka znamionowa na markowej kolumnie miło łechcą serce😁

Właśnie. Ja jedną z kolumn obróciłem na stałe, aby łechtała moje serce i próżność ta urodziwa tabliczka znamionowa. Przy takim ustawieniu znaczących zmian w brzmieniu nie stwierdziłem :) 

13 minut temu, Kraft napisał:

Ja też myślę o wymianie kabelków. Moje Bowersy mają tak śliczne terminale, że wprost domagają się wpięcia w nie czegoś efektownego.  

O tak, Bowersom należą się. Ja szukałem takich aby trudno  było pomylić biegunowość :) 

G5a.jpg

Napisano
8 minut temu, MMarek napisał:

Przy takim ustawieniu znaczących zmian w brzmieniu nie stwierdziłem

A przy przepięciu kabelków w inne zaciski, zamiast H+ i H-.

Czyli podajesz najpierw na wysokie sygnał, czy dobrze rozkminiam te oznaczenie? 

1 godzinę temu, Nowy75 napisał:

ładna tabliczka znamionowa na markowej kolumnie miło łechcą serce

Chyba oczy 🤭

Napisano
1 godzinę temu, Amarok napisał:

Czy nie jest tak, że z jednej strony jesteśmy też gadżeciarzami, którzy dla frajdy ciągle zmieniają sprzęt, a z drugiej — poszukiwaczami własnego złotego Graala w brzmieniu? Przy okazji pogłębiamy swoją wiedzę, nawiązujemy nowe kontakty, a na forum zawsze jest o czym napisać i co poczytać.

Dokladnie ja uwielbiam ciekawe gadżety. :)

Napisano
4 minuty temu, DiBatonio napisał:

A wracając do ustrojów, to na ściany, czy sufit pojdą?

Sufit 6 narazie potem jeszcze 2-3 dołożę jak bedzie potrzeba 4 na tylną ścianę nad skyline. 

Ale zobacze czy nie wykastruje dźwięku w razie w cześć moge dac do salonu bo tam deko goło:)

Napisano
19 godzin temu, MariuszZ napisał:

Wykorzystują techniczne uchybienia żeby nie być bezbarwnym studyjnym narzędziem

Dobre 👍

Cały czas na tym (swojego czasu, dotowanym sowicie przez brytyjski rząd) polimerze na membrany Radial™ - czyli głównie wokal 🫤

Napisano (edytowany)
21 minut temu, Wing0 napisał:

Sufit 6 narazie potem jeszcze 2-3 dołożę jak bedzie potrzeba 4 na tylną ścianę nad skyline. 

Ale zobacze czy nie wykastruje dźwięku w razie w cześć moge dac do salonu bo tam deko goło:)

Zanim na stałe je przytwierdzisz najpierw sprawdź i ułóż je w tzw. falę z odstępami (na suficie), a poźniej tak by krawędziami się stykały. 

Nie wiem, czy masz takie możliwości, ale warto spróbować. 

penup_20260209_130341.jpg

Edytowano przez DiBatonio
Napisano

@DiBatonioraczej ciężko bedzie kurde. Bede je kleil chyba na pianokleju zeby do malowania łatwo je odczepić. 

Zastanawiam sie jakie odstępy między nimi robic 5-10 cm? Sufit 4.2 szeroki, panele 60  2 rzędy po 3 narazie chce zrobić tylko 180 cm czy dac odstępy po 10 miedyz poszczególnymi.