Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć;

Krótko i na temat - wzmacniacz zintegrowany brytyjskiego producenta Avid model Accent. 

Producent dumnie pisze na swojej stronie, iż jego jedynym celem jest zapewnienie prawdziwej wierności, niczego więcej, niczego mniej. 
Ciekawe stwierdzenie jak na specjalistę od analogu. 
Zapraszam do dyskusji. 

A tak prezentuje się przedmiotowy wzmacniacz.

IMG_7689.jpeg

IMG_7694.jpeg

IMG_7693.jpeg

Edytowano przez kaczadupa
Napisano (edytowany)
7 minut temu, DiBatonio napisał:

Mnie się podoba wizualnie.

Też uważam, że jest OK. Ani więcej, ani mniej a OK. 

2 minuty temu, DiBatonio napisał:

Zauważyłem od pewnego czasu, że masz bardzo seksistowskie podejście do audio.

Poczekaj na finał. ;) 

Napisano

Fajnie, coś nowego. Niszowy piecyk.

Standardowo - jak kultura pracy? Potencjometr (balans kanałów przy cichym graniu), szumy, brum z trafa?

Jakieś wstępne skojarzenia z tym, co już wcześniej słuchałeś?

Napisano (edytowany)

Producent raczej mało popularny w naszym kraju więc link dla chętnych zerknąć co takiego ma do zaoferowania. 

https://www.avidhifi.com/ 

9 minut temu, lpomis napisał:

jak kultura pracy

Dziękuję za pytanie.
Za tydzień Wojtek, jak teraz wszystko napiszę, to co mi zostanie na podsumowanie. 
Napisać, że drut ze wzmocnieniem? ;) 
Będzie prawda i tylko prawda. Chcę być uczciwy wobec innych producentów wzmacniaczy. 

Napisano
11 minut temu, kaczadupa napisał:

Będzie prawda i tylko prawda. Chcę być uczciwy wobec innych producentów wzmacniaczy. 

Twoja prawda, czyli subiektywna ocena brzmienia, jak ze wszystkim w audio.

Jest trochę recenzji na zachodzie tak jak pisałem, więc coś tam zaczerpniesz ...😉

Napisano

Mam wrażenie, że na siłę chcesz się… ;) 

Słuchaj, co do kultury pracy nie trzeba posiadać złotego ucha. I o tym pisałem. 

A co do brzmienia - masz napisane - moje wrażenia. Możesz mieć zupełnie inne - nie będziemy o tym pisali tysięczny raz. 

Napisano
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Producent dumnie pisze na swojej stronie, iż jego jedynym celem jest zapewnienie prawdziwej wierności, niczego więcej, niczego mniej. 

Czyli jeden z poprawnie skonstruowanych. Super!

Napisano (edytowany)

@kaczadupa

Zbyt osobiście znów przyjmujesz to co piszę...

Ale...

Nie wierze, że tak sobie wpadłeś na pomysł znalezienia tego wzmaka, bo "jeszcze nikt nie miał" - obok w wątku wczoraj pisałeś, że nie ma też recenzji.

A ja na dzień dobry znalazłem wczoraj z 3 zachodnie recenzje.

Blagujesz trochę na ten temat, poza tym Avid może nie jest znaną marką na tym forum, ale w Polsce już tak, na innych forach też.

Jest kilka salonów, które mają w ofercie produkty Avid.

Ale grzej i słuchaj, zobaczymy co tam Ci wyjdzie, konkluzja testu może być tylko jedna 🤭

Edytowano przez DiBatonio
Napisano (edytowany)
18 minut temu, DiBatonio napisał:

konkluzja testu może być tylko jedna 🤭

Widzisz, to tak jak u Ciebie z audiovoodoo  ale pisz sobie o tych bezpiecznikach itd., konkluzja i tak może być tylko jedna. 🤭

11 minut temu, Al3x napisał:

Świetny wzmacniacz, miałem okazję trochę go poznać. Napędzał ATC SCM40. Bad I dynamika zrobiła na mnie niesamowite wrażenie.

Ponosisz odpowiedzialność za to, że wzmacniacz trafił w moje ręce. :) 

U mnie z ATC SCM 7 nie poznam pełni jego możliwości ale i małe monitory zasługują na dobre wzmacniacze. Sprawdzę też z Dynaudio.

Napisano (edytowany)
30 minut temu, kaczadupa napisał:

Widzisz, to tak jak u Ciebie z audiovoodoo  ale pisz sobie o tych bezpiecznikach itd., konkluzja i tak może być tylko jedna

Nie widzę żadnego związku, kompletnie żadnego.

O bezpiecznikach ? Jprdl 😁

Napisano (edytowany)

Moja propozycja, Ty dodajesz mnie do zablokowanych a ja Ciebie, i to zaraz. To jak? Kończymy jak mężczyźni czy będziemy ciągnąć to g…o w nieskończoność? Czekam na odpowiedź. 

Napisano (edytowany)
16 minut temu, kaczadupa napisał:

Moja propozycja, Ty dodajesz mnie do zablokowanych a ja Ciebie, i to zaraz. To jak? Kończyny jak mężczyźni czy będziemy ciągnąć to g…o w nieskończoność? Czekam na odpowiedź. 

A mówiłem, że jesteś przewrażliwiony na swoim tle?

Napisałem tylko jak to widzę, a że nie pierwszy raz w takich sytuacjach blagujesz, żeby zabłysnąć, jak z tym wzmacniaczem, że nikt nie widział w Polsce itd.

To wiesz...

Widzę to tak, trafiłeś na recenzje zachodnie, poczytałeś itd. no to co, to trza poszukać pożyczyć, żeby później móc pisać, że w Polsce jeszcze nie znają firmy itp.

Odnoszę wrażenie, że się tym dowartościowujesz.

Od lat Twoich ATC 7 nic nie pobiło i teraz od lat nic nie może pobić twojej Regi 😁

Albo sobie coś wmawiasz na siłę, albo chcesz powiedzieć, że jest najlepsze, bo Ty jesteś w ich posiadaniu.

Miałem tego nie robić, ale co mi tam.

Odnośnie twojej stopki, miałeś już wiele lepszych monitorów, ale wolisz się oszukiwać.

16 minut temu, kaczadupa napisał:

Ty dodajesz mnie do zablokowanych a ja Ciebie, i to zaraz. To jak? Kończyny jak mężczyźni

Prawdziwy mężczyzna ma jaja i nie musi blokować kogoś z kim mu nie po drodze.

Tym się różnimy Adam.

Chcesz to mnie blokuj, ja nie muszę nikogo blokować, tym bardziej Ciebie.

Działaj jak chcesz i grzej wzmacniacz, tak czy owak jestem ciekawy Twojej oceny tego pieca.

Pozdro

Idę słuchać muzyki słuchawkowo.

Napisano (edytowany)

Zaproponowałem bardzo dobre rozwiązanie. To nie jest forum „największy troll.pl” a „Forum Audio”.
Przestań mnie chłopie zaczepiać i wygłaszać swoje urojenia na mój temat, w tym wycieczki personalne, bo od tego nie jest to forum!. Co to za brednie na temat tego co to ja sobie umyśliłem i zaplanowałem? To jest chore co Ty tu wyprawiasz.

Możesz tu pisać na tematy związane z audio. 
A to najlepsze podsumowanie Twojej twórczości:

54 minuty temu, DiBatonio napisał:

Odnośnie twojej stopki, miałeś już wiele lepszych monitorów, ale wolisz się oszukiwać

2 godziny temu, DiBatonio napisał:

Twoja prawda, czyli subiektywna ocena brzmienia, jak ze wszystkim w audio.

A tak,  Ty może się wypowiadać, który głośnik czy inny sprzęt audio jest lepszy a który gorszy, inni już nie bo wszystko w audio jest subiektywne. 

54 minuty temu, DiBatonio napisał:

Idę słuchać muzyki słuchawkowo.

W końcu, uff…

@Redakcja AUDIO bardzo proszę o usunięcie zaczepek, wycieczek personalnych oraz teorii o tym co to sobie zaplanowałem i całej reszty tego bełkotu kierowanego przez @DiBatonio pod moim adresem. Przez pół roku był spokój na forum. Proszę o reakcję na zaczepki. Nie mają one nic wspólnego z tematyką audio. 

Napisano

Dwa dni słuchania za mną, „obawiałem się”, że moje wrażenia zawrę w jednym zdaniu a tu notatki rosną do rozmiarów maturalnego wypracowania. Trzeba będzie to jakoś „skompresować”. Taka sytuacja. :) 

Napisano (edytowany)
7 minut temu, Kraft napisał:

Czyli nakłamali w deklaracji?

Nie mogę się doczekać, żeby już wyrzucić z siebie moje wrażenia (również odniesienie do Regi Elex mk4 będzie konieczne) ale pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł. 
ps. W tekście jw ukryłem odpowiedź. :)

Napisano
13 godzin temu, DiBatonio napisał:

Od lat Twoich ATC 7 nic nie pobiło i teraz od lat nic nie może pobić twojej Regi 😁

Poczytaj dokładnie, niejedne monitory i wzmacniacze zagrały całościowo i obiektywnie lepiej ale jednak gorzej...

Napisano
1 godzinę temu, cymes napisał:

Poczytaj dokładnie, niejedne monitory i wzmacniacze zagrały całościowo i obiektywnie lepiej ale jednak gorzej...

Dziękuję za Twoją cenną porcję informacji o wzmacniaczu Avid. :) 

Tak tylko przypomnę, że wątek o moich ATC jest już na Forum (ATC SCM7 - Kraftest).
Możesz się też zwrócić do dystrybutora ATC o wypożyczenie wersji demo, żeby sprawdzić czemu ten Adam tak bardzo ceni sobie brzmienie ATC. Posłuchasz i będziesz mógł się krytycznie lub pozytywnie wypowiedzieć a ja z przyjemnością to przeczytam. 

Napisano (edytowany)
15 godzin temu, kaczadupa napisał:

bardzo proszę o usunięcie zaczepek, wycieczek personalnych oraz teorii o tym co to sobie zaplanowałem i całej reszty tego bełkotu kierowanego przez @DiBatonio pod moim adresem. Przez pół roku był spokój na forum. Proszę o reakcję na zaczepki. Nie mają one nic wspólnego z tematyką audio. 

To nie są zaczepki, tylko moja ocena jak to widzę. 

Mówiłem, że jesteś przewrażliwiony na swoim tle,  nie potrafisz przyjąć do wiadomości innego punktu widzenia jak Twój. 

Wyjeżdżasz z tekstem o zachowanie się jak mężczyźni,  a lecisz na skargę jak rozwydrzony dzieciak, albo baba.

Tym się różnimy właśnie,  nie masz jaj przyjąć na klatę zdania innych i tyle.

Mnie twoje ataki z bezpiecznikami i audiovoodooo śmieszą i spływają po mnie, a ty jak zwykle tupiesz nóżkami bo baton napisal jak jest, albo jak to widzi.

Mam swoje zdanie, bo mogę i klepać ciebie po plecach nie bedę.

Gdzie tu jest atak personalny, poza wyrażeniem własnego zdania. Jak ja to widzę obserwujac twoje poczynania,  naucz sie odróżniać jedno od drugiego, co tu jest obraźliwego, co?

Terapia by się przydała, psycholog nauczy jak popracować nad sobą, żeby nie mieć problemów narcystycznych na swoim tle.

16 godzin temu, DiBatonio napisał:

A mówiłem, że jesteś przewrażliwiony na swoim tle?

Napisałem tylko jak to widzę, a że nie pierwszy raz w takich sytuacjach blagujesz, żeby zabłysnąć, jak z tym wzmacniaczem, że nikt nie widział w Polsce itd.

To wiesz...

Widzę to tak, trafiłeś na recenzje zachodnie, poczytałeś itd. no to co, to trza poszukać pożyczyć, żeby później móc pisać, że w Polsce jeszcze nie znają firmy itp.

Odnoszę wrażenie, że się tym dowartościowujesz.

Albo sobie coś wmawiasz na siłę, albo chcesz powiedzieć, że jest najlepsze, bo Ty jesteś w ich posiadaniu.

Miałem tego nie robić, ale co mi tam.

Odnośnie twojej stopki, miałeś już wiele lepszych monitorów, ale wolisz się oszukiwać.

Napisano (edytowany)
15 godzin temu, kaczadupa napisał:

Przez pół roku był spokój na forum.

Po co kłamiesz, nie bylo spokoju. Czytalem co tu sie działo, nawet bez mojego udzialu.

Oczywiście ty również byłeś bohaterem tych przepychanek podczas mojej nieobecności, widzialem jak musial reagować Mariusz i chyba RoRo.

Zatem jak zwykle próbujesz obarczać mnie za cale zło. 

Nieładnie Adam, nieladnie.