Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Faktycznie jest się czym pochwalić.
Imponująca i sensowna konstrukcja dual mono.
Osobiście wolę transformatory toroidalne.
Mają mniejsze spadki napięć pod obciążeniem i są sprawniejsze.

Ja zamiast kupować jakieś elementy pośrednie kątowe do podłączenia wzmacniacza odsunął bym szafkę od ściany i zrobił jakąś podstawę do niego, jeśli wystawał by wtedy nogami poza obrys szafki z tyłu.
Napisano
Przeprasza za wtręt i offtop,ale żadne BeeMWe,żaden Saab czy Volvo nawet z turbo. Mitsubishi Evo X (chociaż fani evo mówią,że to krowa)- zapraszam na przejażdżkę z emocjami icon_smile.gif .
I już więcej się nie wcinam icon_biggrin.gif
Napisano
Rafał te DXy w Twoich 905-tkach wyglądają mi na jakieś skrzyżowanie z Scan Speak Revelator D2904-710002 1k/szt
Jakie można spotkać w kolumnach np. Hansen Audio. Tam jest spory magnes neodymowy po zewnętrznej stronie cewki.
Napisano
Kazdy ma swoje widzimisie. Ja jak bym mial siano to na codzien tylko M5, zadne tam Evo czy inne Imprezy.

Cytat

Rafał te DXy w Twoich 905-tkach wyglądają mi na jakieś skrzyżowanie z Scan Speak Revelator D2904-710002 1k/szt
Jakie można spotkać w kolumnach np. Hansen Audio. Tam jest spory magnes neodymowy po zewnętrznej stronie cewki.

Ja nie wiem. Mam taki zapasowy glosnik w szufladzie.
Napisano
Po prostu wygląda na to że to jest jednak lepszy głośnik od standardowego DXa .
Bywa i tak że wersje dla jakiegoś producenta głośników różnią się np. tym że mają nieznacznie inną impedancją (np. 20%)
To sprawia że jest już inny. Ani lepszy, ani gorszy.

A ich fronty są z tworzywa czy z metalu ?
Napisano
Dzięki temu wzmacniaczowi docenisz chyba bardziej jakość głośników wysokotonowych w swoich Magnatach. A bliżej im do Scanspeaków jakie można znaleźć np. w kolumnach Hansen Audio niż do zwykłych DX-ów. Założyciel firmy Hansen Audio uważa Skanspeaki których uzywa za najlepsze głośniki wysokotonowe na świecie icon_smile.gif
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam.
Mój wzmacniacz to ONKYO A 8850, który napędza MAGNATY QUANTUM 655.
Do tego CD DX-6850 i ONKYO T-4970.
Słuchamy po trochu wszystkiego.
Gra mi to w pokoku z aneksem ok.29m2.
To mój w sumie mowy nabytek i jestem nim oszołomiony, bo wcześniej było tragicznie.
Technics SU-V500 i ALTUS 140 do tego jakieś nędzne DVD. Różnica w jakości tych dwuch zestawów to przepaść, moim zdaniem.
Napisano
Cytat

To mój w sumie mowy nabytek i jestem nim oszołomiony, bo wcześniej było tragicznie.
Technics SU-V500 i ALTUS 140

Altusy ponoć są najlepsze na świecie ( w każdej kategorii cenowej), a tu taki wniosek i tekst icon_wink.gif icon_eek.gif Może dopisz z dwa zdania, dla zagubionych owieczek, co się poprawiło ?