Skocz do zawartości

Wasze systemy...

npl

Recommended Posts

1 minutę temu, RLC2 napisał:

Już chyba wystarczy tego OT ten wątek jest o czymś innym prawda jak twoja sygnaturka!!

Otóż to.

Wreszcie... Nie moja wina, że od 3 stron wciąż ktoś o sygnaturkach pisze 🤭

1 minutę temu, soberowy napisał:

I tu byś się zdziwił. Są tacy użytkownicy tylko się nie udzielają. Pewnie nie mają z kim "pogadać" o audio. :)

Ale się przyglądają?  😉

Znam kilku, którzy w ogóle nie wchodzą na fora i nawet się nigdy nie zarejestrowali .

3 minuty temu, Grzesiek202 napisał:

Moim zdaniem gra fajnie. Zwłaszcza ten Mgnat jest niedoceniany.

Myślę,, że pokutują tu uprzedzenia, sam mam takie między innymi do tej marki. Kojarzę ja bardziej sprzed lat w car audio.

Do niedawna miałem podobnie z Yamahą, stare naleciałości z minionej epoki, ale obecne modele Yamahy AS2100, czy AS3000 grają naprawdę zacnie w odpowiedniej konfiguracji.

Słuchaj. 

Nie raz dałeś mi do zrozumienia ze się nie znam na czymś bo jesteś ekspertem, całkiem możliwe 🤷‍♂️

Bieda system to Twoje okreslenie na moje graty .👍

Ale wiem kiedy ktoś pierdoli a Ty to robisz 🙂

Ps uprzedzam pytanie ,jestem absolutnie trzeźwy. 

Edytowano przez Dedal

8 minut temu, Dedal napisał:

Słuchaj. 

Nie raz dałeś mi do zrozumienia ze się nie znam na czymś bo jesteś ekspertem, całkiem możliwe 🤷‍♂️

Bieda system to Twoje okreslenie na moje graty .👍

Ale wiem kiedy ktoś pierdoli a Ty to robisz 🙂

Ps uprzedzam pytanie ,jestem absolutnie trzeźwy. 

Hmmmmm...

Jakieś przykłady by się przydały. 

A bieda system to nie mój wymysł akurat, ale O.K.

Marek, nie wiem kto pierdoli bardziej, efekt jaki moja sygnatura przyniosła na tym forum byl dla mnie do przewidzenia i nawet zrozumiały,  takie to nasze polskie....

Nie wiem skąd to uprzedzam pytanie, nigdy nie napisałem, ani nie powiedziałem, że jesteś pod wpływem kiedy piszesz takie teksty.

Może kawa za mocna wyszła?  😁

Edytowano przez DiBatonio

4 minuty temu, Grzesiek202 napisał:

Też tak mam w stosunku do wielu marek, samochody, agd, audio. Ale Panie Kolego! Ty akurat powinieneś już wiedzieć, że logo nie do końca gra. A ten MA 1000 to super wzmacniacz.

Oczywiście, że logo nie gra, pieniądze też niekoniecznie, ale wtedy musimy ruszyć temat akustyki niestety.

A nie każdemu to pasuje.

A naprawdę niedrogie audiosytstemy w fajnej akustyce mogą zawstydzić te drogie, zwłaszcza kiedy te maj tylko wyglądać. 

Teraz patrz, świeża sprawa, mój kolega z pracy sprawił sobie pod choinkę prezent w postaci B&W pochwalił się przed gwiazdką na mesku.

Jak myślisz, gra to jak trzeba w tych ścianach i z tym betonem za kolumnami?

Messenger_creation_E18407BA-50A5-4EA5-8B58-438127FD3CEC.jpg

12 minut temu, DiBatonio napisał:

na mesku.

Na czym?

Sorry. Ja już pod czterdziestkę podchodzę. Nie ogarniam tik toków, czy innych twarzoksiążek.

12 minut temu, DiBatonio napisał:

Jak myślisz, gra to jak trzeba w tych ścianach i z tym betonem za kolumnami?

To jest beton, te panele? Kurdę przecież wizualnie tak samo wyglądałaby gąbka akustyczna. U mnie w pokoiku na poddaszu kolumny mają dużo więcej miejsca. Ale przesłanie rozumiem - ma wyglądać. Szkoda.

Edytowano przez Grzesiek202

27 minut temu, DiBatonio napisał:

Myślę,, że pokutują tu uprzedzenia, sam mam takie między innymi do tej marki. Kojarzę ja bardziej sprzed lat w car audio.

Do niedawna miałem podobnie z Yamahą, stare naleciałości z minionej epoki, ale obecne modele Yamahy AS2100, czy AS3000 grają naprawdę zacnie w odpowiedniej konfiguracji.

Tak, Yamaha jak wszyscy, poszła wtedy w kino domowe... Ale powróciła w stereo. 

2007 - A-S2000
2008 - A-S1000

2010 - NP-S2000

2013 - A-S3000
2014 - A-S2100
2015 - A-S1100

2017 - NP-S303

2018 - C/M-5000

2020 - A-S1200/2200/3200

2022 - R-N2000A

1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał:

tak serio, to stopki są OK, jeśli ktoś ma chęć napisać. Nie trzeba  pytać "z czym ci to gra".

to tez jeden z powodow. 

"Som tu takie kolegi" co ida w zaparte z tym czy innym, a w golym pokoju system za cale 5000zl.... 

No i kabli nie slysza, transporty, wzmacniacze i daci tez im "nie grajom".... 

1 godzinę temu, no_i_fajnie napisał:

Przeciez nie trzeba miec swojego sprzetu w domu, zeby byc doswiadczonym graczem, albo chociaz zblizonym do Was, Panowie, przynajmniej niektorzy. Jest na to przykladow sporo.

Że, what?

1 godzinę temu, soberowy napisał:

Są tacy użytkownicy tylko się nie udzielają

To zależy co dla Ciebie stanowi "bogol system".

Dla mnie, znaczy to system kloegi z tego drugiego forum i jeszcze jednego zamknietego. Ale on juz jest w krainie wiecznych łowów. 

Kolega Jacek wie o kogo chodzi... 

5 minut temu, marcinmarcin napisał:

Sly miał nie tylko kasę ale i klasę... warto ważyć słowa

Nie, zawsze ważył z tego co pamietam. Nie idealizujmy go zbyt mocno. Na pewno byl spoko gosciem. Z dużą wiedzą i dzielił sie nia z tymi ktorzy chcieli tej wiedzy troche łyknac.

7 minut temu, no_i_fajnie napisał:

Ze nic. Sprzedawca, w jakims salonie (przykladowo Mercedesa, czy innego Porsche), moze lepiej znac auto klienta, ktory je kupi. Taka analogia.

Taki sprzedawca sprzetu hifi i hiend ma na sklepie setki różnych komponentow i tego jedynego ktory Cie interesuje slucha moze raz w miesiacu. A taki "ja" mam system wlaczony kazdego dnia. Tak wiec ten przyklad z doopy wziety. 

Tak poza tym, czesto sie ostatnio wszystkiemy dziwisz,  moze pomysl o zmianie nicka. "Zdziwiona Jola" będzie w sam raz, no i bedzie fajnie.