audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Piekności. I nie narzekaj bo przynajmniej poczułeś za co zapłaciłeś. Ufff, już się przestraszyłem, ze nie masz przycisku direct. Widze, ze został zamieniony na line straight. No i nie ma plastikowej obudowy jak marantze 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 12 minut temu, audiowit napisał: Piekności. I nie narzekaj bo przynajmniej poczułeś za co zapłaciłeś. Ciężki pierun. Wiesz , jak tak na niego patrzę to on nawet grać nie musi 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Rownie piękny jest wewnątrz. Obfotografuj go w srodku. Miedziane tasmy na kondensatorach, potencjometr ultimate, miedziana klatka, antywibracyjna podstawa. No jest tego trochę. Radiatory, dzieło sztuki. Dla porownania panel czołowy modelu z 89r. 580 jest z 94r. No i okablowanie pcocc ;). Czyli jednak ma znaczenie 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 @tomek4446kosztowal tyle co Żony radio ? 🤗 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Fajne te Luxmany ale nie dla każdego. Gratuluję odwagi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 A co ma wspolnego odwaga z Luxmanem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Np serwis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Nie widzę problemu. Przynajmniej da się naprawić. Jeśli oczywiscie coś się popsuje. Jak widać ten wzmacniacz gra od 94r moj od 89r. Ktory z obecnie produkowanych wzmacniaczy pogra 30 lat? Zreszta tego nie zweryfikujemy teraz. Ale te luxy juz czas zweryfikował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 6 minut temu, audiowit napisał: Obfotografuj go w srodku. Miedziane tasmy na kondensatorach, potencjometr ultimate, miedziana klatka, antywibracyjna podstawa. Widziałem go od spodu. Platforma robi wrażenie , technologia FRP , ceramika wzmocniona włóknem węglowym , i ta miedziana siatka , nóżki antywibracyjne ..... Nie omieszkam go rozkręcić, a tu przedsmak , zdjęcia zrobione przez byłego właściciela. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 (edytowany) Dla mnie odwagi wymaga kupowanie obecnego sprzetu sredniej półki. Porownaj sobie obecny wzmacniacz z przedzialu 10kzł z tymi luxami. Nawet śrubki są miedziane. Folia teflonowa na łączeniu płyt. Na szczegolna uwagę zaslugguje potencjometr, a w zasadzie autenuator Lux mial na tym punkcie swira. W pre C 06 jest 4-6 krotnie wiekszy. To tak na marginesie gdy uslyszymy, ze producent wsadził czarnego alpsa i to ma swiadczyć o jakosci . Edytowano 29 grudnia 2024 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 A jednak ktoś je kupuje i jest zadowolony małe chińskie wzmacniaczyki też mają zbyt. Na każdy towar jest kupiec. Żeby nie było nic nie mam do Luxmana niech służą 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 15 minut temu, RLC2 napisał: Np serwis Zawsze można oddać do serwisu, jeśli wie się gdzie 🙂 U mnie grają starsze i nowe sprzęty i każdy ma swoje zalety😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 13 minut temu, RLC2 napisał: Np serwis Miałem już duuuużo starsze klocki i działają u nowych właścicieli bez zarzutu. Jak się zepsuje to bez problemu są do zrobienia. To mój drapak , 1978 r. Chciałbym by wszystkie łożyska tak były robione. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Inna sprawa to w "staruszkach" jest coś magicznego, zwłaszcza jak uda się przywrócić je do życia i to nie koniecznie siłą własnych rąk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 A co tam ma się popsuć… nie wiele bo i nie ma procków, pamięci i kiepskich elektrolitów…Ustawić tylko raz na 10 lat bias i można grać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Tomek, widzę, że po sprzedaży Alteców szalejesz😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 1 minutę temu, RLC2 napisał: A jednak ktoś je kupuje i jest zadowolony małe chińskie wzmacniaczyki też mają zbyt. Na każdy towar jest kupiec. Żeby nie było nic nie mam do Luxmana niech służą 😉 Przeważnie Ci co nie mają porownania, maja gdzieś, ze produkują śmieci czy zaklinają rzeczywistość. Luxa da się naprawić. Jeśli nawet nie znajdziesz oryginalnej częsci, to są zamienniki. To bardzo rozsądne podejscie. Weźcie pod uwagę rowniez to, ze Tomek kupil z drugiej ręki i nie spowodowalo to zurzycia wody, ropy i innych dupereli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Jeszcze lepiej jak takiego staruszka, się żywego znajdzie. Nie trzeba reanimować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 @elektron6 eee, pisząc o serwisie niechcący podświadomie wywołałem Cię do tablicy. 1 minutę temu, Artur Brol napisał: Jeszcze lepiej jak takiego staruszka, się żywego znajdzie. Nie trzeba reanimować To oczywiste. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 3 minuty temu, Chilli napisał: Inna sprawa to w "staruszkach" jest coś magicznego, zwłaszcza jak uda się przywrócić je do życia i to nie koniecznie siłą własnych rąk. A u mnie liczy się tylko i wyłącznie jakość dźwięku. Jak widać niektóre sprzety, rowniez te starsze grzeją swoje miejsce. Akurat sygnatura dźwiekowa najwyższych integr Luxa mi nie do konca podchodzi ale doceniam klasę tego dźwięku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 (edytowany) 4 minuty temu, audiowit napisał: Przeważnie Ci co nie mają porownania, maja gdzieś, ze produkują śmieci czy zaklinają rzeczywistość. Luxa da się naprawić. Jeśli nawet nie znajdziesz oryginalnej częsci, to są zamienniki. To bardzo rozsądne podejscie. Weźcie pod uwagę rowniez to, ze Tomek kupil z drugiej ręki i nie spowodowalo to zurzycia wody, ropy i innych dupereli. No tak ekologia teraz jest w modzie tylko ile te wasze sprzęty prądu pobierają porównamy do klD 🙃🤭 Edytowano 29 grudnia 2024 przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Wiedzialem, ze padnie ten zarzut. Ten Lux 270W. A wiesz ile wyprodukowanie bylejakiego modulu klD wymaga surowców. To nie moda tylko zdrowy rozsądek. Pozatym energia juz niedlugo w durzym procencie bedzie ze źrudeł odnawialnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 4 minuty temu, RLC2 napisał: ile te wasze sprzęty prądu pobierają porównamy do klD Sorki, ale co chcesz udowodnić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 RLC2 nie daj się nabijać w butelkę. W audio tez są mody. Obecni producenci atakują ceną i niepotrzebnymi bajerami. Kiedyś atakowano jakoscią. Cena miala pokrycie w jakosci. Dziś niekoniecznie. Zresztą co tu dużo gadać. Wiekszość Luxa da sie przetopić i bedzie to opłacalne. Plastikowy Marantz odłozy się w ciele Twoich dzieci czy wnukow ;). Ale to tak na marginesie z ekologią (a może i nie) Warto kupować żadko ale wysokiej jakosci towar. Nie tyczy to się tylko audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 6 minut temu, Chilli napisał: Sorki, ale co chcesz udowodnić? Nic padło słowo ekologia więc zużycie prądu ma tu znaczenie tak czy nie? 9 minut temu, audiowit napisał: Pozatym energia juz niedlugo w durzym procencie bedzie ze źrudeł odnawialnych. Nie wiesz co piszesz długa droga przed nami jeszcze! 6 minut temu, audiowit napisał: RLC2 nie daj się nabijać w butelkę. W audio tez są mody. Obecni producenci atakują ceną i niepotrzebnymi bajerami. Kiedyś atakowano jakoscią. Cena miala pokrycie w jakosci. Dziś niekoniecznie. Żeby była jasność nic nie mam do sprzętów wintage nawet bardzo mi się podobają, ale zwyczajnie nie znam dobrego serwisu i nie mam miejsca na tak duże urządzenia. Niech wam grają jak najdłużej i cieszą oczy i uszy. Nie ma co się unosić każdy ma swoje wybory mi klD akurat pasuje i tyle. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts