Skocz do zawartości

Wasze systemy...

npl

Recommended Posts

Rownie piękny jest wewnątrz. Obfotografuj go w srodku. Miedziane tasmy na kondensatorach, potencjometr ultimate, miedziana klatka, antywibracyjna podstawa. No jest tego trochę. Radiatory, dzieło sztuki.

Dla porownania panel czołowy modelu z 89r. 580 jest z 94r.

20221001_202914.jpg

No i okablowanie pcocc ;). Czyli jednak ma znaczenie ;)

6 minut temu, audiowit napisał:

Obfotografuj go w srodku. Miedziane tasmy na kondensatorach, potencjometr ultimate, miedziana klatka, antywibracyjna podstawa.

Widziałem go od spodu. Platforma robi wrażenie , technologia FRP , ceramika wzmocniona włóknem węglowym , i ta miedziana siatka , nóżki antywibracyjne ..... 

Nie omieszkam  go rozkręcić, a tu przedsmak , zdjęcia zrobione przez byłego właściciela. 

IMG_3450.JPG

IMG_3589.JPEG

IMG_3590.JPEG

IMG_3591.JPEG

IMG_3593.JPEG

IMG_3594.JPEG

Dla mnie odwagi wymaga kupowanie obecnego sprzetu sredniej półki. Porownaj sobie obecny wzmacniacz z przedzialu 10kzł z tymi luxami.

Nawet śrubki są miedziane. Folia teflonowa na łączeniu płyt.

Na szczegolna uwagę zaslugguje potencjometr, a w zasadzie autenuator Lux mial na tym punkcie swira. W pre C 06 jest 4-6 krotnie wiekszy. To tak na marginesie gdy uslyszymy, ze producent wsadził czarnego alpsa i to ma swiadczyć o jakosci ;).

Edytowano przez audiowit

1 minutę temu, RLC2 napisał:

A jednak ktoś je kupuje i jest zadowolony małe chińskie wzmacniaczyki też mają zbyt. Na każdy towar jest kupiec. Żeby nie było nic nie mam do Luxmana niech służą 😉

Przeważnie Ci co nie mają porownania, maja gdzieś, ze produkują śmieci czy zaklinają rzeczywistość.

Luxa da się naprawić. Jeśli nawet nie znajdziesz oryginalnej częsci, to są zamienniki. To bardzo rozsądne podejscie.

Weźcie pod uwagę rowniez to, ze Tomek kupil z drugiej ręki i nie spowodowalo to zurzycia wody, ropy i innych dupereli.

3 minuty temu, Chilli napisał:

Inna sprawa to w "staruszkach" jest coś magicznego, zwłaszcza jak uda się przywrócić je do życia i to nie koniecznie siłą własnych rąk.

A u mnie liczy się tylko i wyłącznie jakość dźwięku. Jak widać niektóre sprzety, rowniez te starsze grzeją swoje miejsce.

Akurat sygnatura dźwiekowa najwyższych integr Luxa mi nie do konca podchodzi ale doceniam klasę tego dźwięku.

4 minuty temu, audiowit napisał:

Przeważnie Ci co nie mają porownania, maja gdzieś, ze produkują śmieci czy zaklinają rzeczywistość.

Luxa da się naprawić. Jeśli nawet nie znajdziesz oryginalnej częsci, to są zamienniki. To bardzo rozsądne podejscie.

Weźcie pod uwagę rowniez to, ze Tomek kupil z drugiej ręki i nie spowodowalo to zurzycia wody, ropy i innych dupereli.

No tak ekologia teraz jest w modzie tylko ile te wasze sprzęty prądu pobierają porównamy do klD 🙃🤭

Edytowano przez RLC2

RLC2 nie daj się nabijać w butelkę. W audio tez są mody. Obecni producenci atakują ceną i niepotrzebnymi bajerami. Kiedyś atakowano jakoscią. Cena miala pokrycie w jakosci. Dziś niekoniecznie.

Zresztą co tu dużo gadać. Wiekszość Luxa da sie przetopić i bedzie to opłacalne. Plastikowy Marantz odłozy się w ciele Twoich dzieci czy wnukow ;).

Ale to tak na marginesie z ekologią (a może i nie)

Warto kupować żadko ale wysokiej jakosci towar. Nie tyczy to się tylko audio.

6 minut temu, Chilli napisał:

Sorki, ale co chcesz udowodnić?

Nic padło słowo ekologia więc zużycie prądu ma tu znaczenie tak czy nie? 

9 minut temu, audiowit napisał:

Pozatym energia juz niedlugo w durzym procencie bedzie ze źrudeł odnawialnych.

Nie wiesz co piszesz długa droga przed nami jeszcze! 

6 minut temu, audiowit napisał:

RLC2 nie daj się nabijać w butelkę. W audio tez są mody. Obecni producenci atakują ceną i niepotrzebnymi bajerami. Kiedyś atakowano jakoscią. Cena miala pokrycie w jakosci. Dziś niekoniecznie.

Żeby była jasność nic nie mam do sprzętów wintage nawet bardzo mi się podobają, ale zwyczajnie nie znam dobrego serwisu i nie mam miejsca na tak duże urządzenia. Niech wam grają jak najdłużej i cieszą oczy i uszy. Nie ma co się unosić każdy ma swoje wybory mi klD akurat pasuje i tyle.