audiowit Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Tak. 800W na wciąż. 100W w klA. Chyba 420W w klAB. Producent dodaje do M16 na wszelki wypadek pilot. To chyba gdyby na ogon do awionetki zabrakło. Ewentualnie mozna uznać ten aluminiowy kloc jako tępe narzędzie. Urzadzenia emanują zimna surowością i najwyzszą klasą wykonania. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu To jego środek ? Ile ma lat? 25? To montaż jak w Cytrusach czy ja bez okularów mam już omamy? Na swój sposób ładne, budzą respekt. Ps. Teraz zaczynam rozumieć czemu tak Cię irytuje piecyk Wiima. Ale gdyby tak obok postawić Rose RA 280 i zrobić sparing? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 😁 nie wiem dlaczego , ale mi sie to po prawej stronie w rogu, z rolka wiadomo czego skojarzylo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Nie. Mniej ma lat. To flagowe pre Pliniusa z lat >2000. Zastapił go Tautoro. Plinius ma budowę pietrową. Nie wiem jaka ma Cyrus. Zdjecie, ktore pokazałes to jedno z 2 pieter M16. SA100mk3 ma 3 pietra. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 6 minut temu, Artur Brol napisał: 😁 nie wiem dlaczego , ale mi sie to po prawej stronie w rogu, z rolka wiadomo czego skojarzylo. Wyłaź już z wychodka to nie będziesz miał takich skojarzeń Piękne trafo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 13 minut temu, kaczadupa napisał: Ps. Teraz zaczynam rozumieć czemu tak Cię irytuje piecyk Wiima. Ale gdyby tak obok postawić Rose RA 280 i zrobić sparing? Nie wiem czy mnie irytuje Wimm. Bardziej robienie z niczego, niewiadomoczego. Za Rose narazie dziekuję. Mam na czym grać. Bardziej od efektownego wygladu, wyswietlaczy interesuje mnie jakość dźwięku. Narazie jestem zadowolony. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Takie blade, ale co sie dziwic, w ciemnosciach trzymane 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu A ja zachęcony recką naszego Audio zastanawiam się czy nie posłuchać u siebie Rose RA280. Pół kilowata mocy, wiadomo że nie potrzebuję ale zawsze to jakieś nowe doświadczenie z takim osiłkiem. Przed chwilą, Artur Brol napisał: Takie blade, ale co sie dziwic, w ciemnosciach trzymane 😁 Jutro jest piątek a Ty juz dzisiaj masz taki dobry humor. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Czasem tak mam. Nie czesto, niestety. Ale skojarzylo mi sie z wiadomo jakim miejscem, a to moje ulubione miejsce, nikt mi tam nie przeszkadza. 😁 Ale juz ok, wylaczam sie. Co do tego Rose, jak najbardziej sie z Toba zgadzam, doswiadczen nigdy za malo. Tych pozytywnych naturalnie. Bardzo fajne te klocki maja. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Poczytam o tym Rose. Nie slyszalem go. Na wyglad to wydmuszka :). Piszą że 250W przy 4 i 8ohm. Czyli masakrycznie spada. A'propos jeszcze czasu nagrzewania tranzystorow itd. i dyskusji na naszym forum. W instrukcji Pliniusa jest napisane, ze pelnię mozliwosci sonicznych osiaga po 72h. pod pradem. Nie wylacza się go tylko daje w standby. Plinius akurat nie nalezy do firemek produkujacych teorię voodo, wiec coś w tym jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 49 minut temu, audiowit napisał: Rodzinka w komplecie Napiszesz coś więcej o dźwięku? Jak odbierasz Pliniusy np. w porównaniu do zestawu WBA? Czego jest więcej w brzmieniu, czego mniej? Jak wygląda bas tym duecie? Nastawienie na zejście, rozciągnięcie i potęgę czy raczej rytm, uderzenie i precyzję? Środek bliski, bardziej bezpośredni niż lampy? Góra otwarta, bez podbarwień czy narzuca jednak jakiś swój klimat? Posłuchałbym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 20 minut temu, audiowit napisał: Poczytam o tym Rose. Laboratorium też zobacz, do tego najlepszy bas jaki dane było słyszeć p. R. Łabanowskiemu, bez względu na cenę. Raczej nie zrobił z siebie idioty bo i po co. Chociaż dla mnie dziwne bo oczy mówią TO NIEMOŻLIWE a uszy (recenzenta), że bas jest kapitalny na tle całej reszty Gryfopodobnych spawarek. Co ciekawe, zagraniczna prasa twierdzi to samo w stylu - kurfa, nie lubimy klasy D ale to się nam podoba i ten bas i dynamika... Coś musi być na rzeczy. 18 minut temu, lpomis napisał: Posłuchałbym Tak ale koniecznie na Witkowych paczkach. Tak bardzo jestem ciekaw jak one grają... Edytowano 2 godziny temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Wojtek bardzo chetnie opiszę brzmienie tego duetu ( tym bardziej, ze to prawie flagowy komplet bo byl jeszcze SA Reference) po 72h :). Narazie to on zostal podlaczony po podrozy więc jest troche w szoku. Plinius slynie z basu i namiastkę tego mialem z samym SA100mk3. Wzmacniacze A klasowe są na forach zagranicznych porownywane z lampą i z tym się do końca nie zgadzam. Jesli chodzi o pre Wba Blazebird Balanced i M16. Myslę, ze M16 nie ma szans. Znam to Wba bardzo dobrze i uwazam za jedne z lepszych pre jakie slyszalem a napewno najlepsze jakie miałem. Teraz slyszę, ze to inny dźwięk, inny rozklad sceny itd. M16 jest niewatpliwie cholernie szybka i pokazuje oblicze Pliniusa ktore znam z obecnej serii. Wojtek, umowmy sie na opinię w weekend. Chce zeby byla żetelna. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, audiowit napisał: Myslę, ze M16 nie ma szans Jak to sam mówisz, nie obchodzi mnie co myślisz, napisz jak jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Ok, dzięki. Posłuchaj na spokojnie Czekamy na relację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 15 minut temu, kaczadupa napisał: Tak ale koniecznie na Witkowych paczkach. Tak bardzo jestem ciekaw jak one grają... Kudos prawdę Ci powie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) Zepsułeś mi wieczór, chyba jestem zazdrosnym audiofilem. Edytowano 2 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, kaczadupa napisał: Jak to sam mówisz, nie obchodzi mnie co myślisz, napisz jak jest Jak zwykle będzie subiektywnie obiektywna recka. M16 zostanie niezaleznie od wszystkiego. Jest to komplecik, ktory trudno upolować i bedzie sobie najwyzej gral w 2 systemie. Co do Wba jestem pewien jego wybitnosci. Więc staja jak rowny z rownym. Zaden nie czuje sie zagrożony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts