Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
5 minut temu, Raf_raf napisał:

cennik z tych lat

Zgaduje ze cena nowego urządzenia była sroga. W latach 70-tych nie szczypali się, pakowali do wzmacniacza wszystko co najlepsze, swoisty wyścig zbrojen bo konkurencja była duza. Tez mam wzmacniacz z polowy lat 70 i jestem z niego bardzo zadowolony, brzmi słodko i oko cieszy. Złota era.

Napisano
47 minut temu, Sipo napisał:

Zgaduje ze cena nowego urządzenia była sroga. W latach 70-tych nie szczypali się, pakowali do wzmacniacza wszystko co najlepsze, swoisty wyścig zbrojen bo konkurencja była duza. Tez mam wzmacniacz z polowy lat 70 i jestem z niego bardzo zadowolony, brzmi słodko i oko cieszy. Złota era.

Taki cennik udało mi się znaleźć, jeśli to niemiecki to może są to właśnie marki. I jeszcze folder, okazuje się, że do zestawu był jeszcze przynajmniej tuner. Może kiedyś trafię.

IMG_20260114_173726.jpg

Screenshot_2026-01-14-17-32-17-51_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Napisano

Ceny klocków z lat 70-tych nieustannie rosną, szczególnie tych z wyższej półki, na chodzie i w dobrym stanie. Poluje na radio do swojego Trio i nie mam szczęścia. Na rynku europejskim bardzo trudno takie znalesc, jedynie z Japonii można ściągnąć, a to 100v niestety. A i tak ceny oscylują $250-350. 

Napisano (edytowany)
31 minut temu, Sipo napisał:

Ceny klocków z lat 70-tych nieustannie rosną,

Mam porównanie - jeszcze przed pięciu laty chciałem sprzedać za 1200 zł i ... chętnych nie było. Teraz mam propozycje 2500-3000 i .... nie mam chęci aby sprzedać😉

PS .W momencie wejścia na rynek kosztował 1800 DM.

20170915_162824.jpg

Edytowano przez Rega