Bert Napisano 27 maja 2009 Udostępnij Napisano 27 maja 2009 Kaczorze!Współczując - w ramach pocieszenia... Cytat (...)w charakterystycznym kształcie damskiej szpileczki D-kształtna. Mam nadzieję, że kształtna szpileczka była częścią kształtnej łydki, będącej wstępem do kształtnej reszty (vide fotka). Co prawda marne to pocieszenie, ale nic innego dla Ciebie nie znalazłem! I jeszcze jedno - szpilka i łydka po złej stronie mocy były... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 maja 2009 Udostępnij Napisano 27 maja 2009 Bert nie mów,ze te "nóżki" to nóżki Pani z Twojej poczty ? a Ci dwaj obok to nowe wersje listonosza ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 27 maja 2009 Udostępnij Napisano 27 maja 2009 E tam od razu Pani z poczty...Moje własne! A tych dwoje - moi sąsiedzi zza płotu - hrabiostwo z Wielkiej Brytanii chyba, bo ludzie się do nich per "lord" zwracają Znaczy się po ichniemu "sery" (od sir) jakieś... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 27 maja 2009 Udostępnij Napisano 27 maja 2009 Hmmmm...Bert- po zdjęciu sądząc (tym po lewej), to pewnie "Man in Black" - część 3...Tylko ten mniejszy osobnik po prawej to był chyba u blacharza w ramach liftingu i nabył pewnych kręgłości Kaczor,tak dokładnie opisałeś miejsce zbrodni, że nie widzę już szans na ułaskawienie ... No chyba że to ładna kobietka była i prawie do rany (lub czegoś innego) przyłóż A tak na poważnie??? to teraz na pocztę po przesyłki trzeba będzie z giwerą chodzić, parę razy człek wygarnie to szacunku nabiorą. I wtedy miła pani w szpilkach to będzie wdzięcznie na pustym (tzn. bez paczek) stole tańczyć, zamiast po przesyłkach pląsać i Kolegów denerwować. A jak wprawy nabierze to jeszcze przy rurze sobie dorobi. PozdrawiamPS. Jak już przy blachach i rurach jesteśmy, to przypomniał mi się dowcip aktualny kilkanaście lat temu w ramach boomu na sprowadzanie uszkodzonych aut z zachodu:Ściągnął sobie gość mercedesa, a właściwie to kupę złomu po mocnym wypadku. Oddał do zaprzyjaźnionego blacharza i czeka, kiedy będzie mógł odebrać gotowy samochód.Po tygodniu dzwoni do niego blacharz mocno spanikowany i mówi:- Panie, coś pan tu ściągnął??? Już trzeci raz klepię i za każdym razem zamiast merolka wychodzi mi przystanek autobusowy ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 1 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2009 Całkiem kształtna ta łydka, przyznam:) Co do pań z poczty i ich zamierzonych ciosów, to panie owe mają całkiem pokaźne młoteczki, co by im się łatwiej i sprawniej uderzało. I dlatego płyty są tak tratowane. Ja w każdym razie wasze CD za posty opatulam od jakiegoś czasu tekturkami - skarg nie ma i oby tak dalej. Pozdrawiam w dniu miłego święta! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 1 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2009 Cytat W kwestii daty nie wiem, czy da się coś zrobić, ale przekażę. Uwaga rzeczywiście słuszna... Witam Pani Olu,w czerwcu jeszcze się nie udało zamieścić daty na płycie... Ale najważniejsze jest to, że bardzo ładnie wyszła płyta nr 6 "Audiofilskich Zajawek". To chyba pierwsza płyta utrzymana w podobnym stylu - w każdym razie taka, której mogę słuchać z przyjemnością parę razy bez przeskakiwania na kolejny utwór.Zazwyczaj z płyty podobał mi się jeden-dwa utwory, a reszta stanowiła ciekawostkę i dawała możliwość posłuchania czego innego i nowego. Cytat Co do pań z poczty i ich zamierzonych ciosów, to panie owe mają całkiem pokaźne młoteczki, co by im się łatwiej i sprawniej uderzało. Jakby dać paniom na poczcie "babę" zamiast mołoteczka, to pewnie przebiłyby się błyskawicznie o jedno piętro niżej, a płyty musiałyby być wysyłane w kasach pancernych...Dla wyjaśnienia osobom bez doświadczeń harcerskich, budowlanych czy obozowo-żeglarskich: rzeczona "baba" to taki młoteczek na niezłych sterydach (waga jak kilof...). PozdrawiamPS. Moja ocena "zajawkowej" płyty jest zapewne subiektywna, bo każdy słucha czegoś innego... Ale mogę uczciwie pochwalić wybór i nagranie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 1 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2009 Ciekawe - moze po prostu poczta ma "uraz" do "Audio"?????? Wielokrotnie zamawialem plyty CD drogä pocztowä u röznych "dystrybutoröw"- nie bylo ani jednej usterki, opakowanie natomiast - dosc delikatne. W Niemczech plyty przychodzä bez zadnych zabezpieczen, w normalnych kopertach - usterek brak. Fakt faktem - oni stemplujä przesylki. Poczta Polska oszczedza na tuszu, stempel musi byc - trzeba wcisnäc koperte ruchem zdecydowanym zamaszystym prostym w blat 30-letniego biurka. No, chyba, ze to jeden ze sposoböw wymuszenia na kierownictwie nowych mebli. Co do "zajawek" - dzieki nim poznalem muzyke Lunatic Soul - jestem naprawde wdzieczny.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 2 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2009 Królom się nie odmawia:) Wiadomość o dacie przekazałam, ale takie zmiany to już z nową grafiką, czyli od stycznia mogłyby wejść, bo uwaga słuszna. A Audiofilskie czerwcowe są rzeczywiście ciekawe. Spodobał mi się wokal Jacqui Naylor, o Gabie Kulce mówić nie trza...nasz "Zajawkowy" twórca działa pełną parą. A poczta? Taak...meblową teorię spiskową trzeba wziąć pod uwagę. Dziś spakowałam płyty w podwójne bąbelkowe koperty - zobaczymy jak panie poradzą sobie z takim zabezpieczeniem. Może go nie sforsują, choć to przecież kwestia odpowiedniej determinacji...Miłego dnia:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 2 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2009 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 3 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2009 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAIN PL Napisano 3 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2009 Chyba mam szczęście bo płytę z kolekcji "Audiofilskiej" za zapis do newslettera dostałem w stanie idealnym, bez najmniejszych zagięć kartonika i co ciekawe bardzo szybko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 4 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2009 A to się cieszę, bo problemów nieco miałam...na przykład ustalałam kody pocztowe, których internauci nie podawali. W liczbie około 2000. Gdyby ktoś się nudził, serdecznie polecam: www.poczta-polska.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 5 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2009 Dostałem dzisiaj Jean Michel Jarrea i materiał naprawdę świetny, mam w domu jeszcze jakieś kasetowe nagranie i nie można powiedzieć, że remastering coś zepsuł, a brak jest szumów itd.Niestety Poczta Polska dała mi o sobie znać. Do tej pory płyty przychodziły w nieruszonych (ewentualnie lekko uszkodzonych) opakowaniach, a dzisiaj jak wyjąłem płytkę (dwie koperty bąbelkowe) to myślałem, że coś zrobię panią od stempelków. Przez cały przód i tył pudełka idzie piękna rysa pęknięcia. Jedyne co mnie cieszy to, to że nośnik jest cały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAIN PL Napisano 5 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2009 Ciekawe czy DVD box też trzaśnie, w końcu elastyczniejszy materiał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 6 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2009 Dobra - daję rozwiązaniemałe kartonowe pudełka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 9 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2009 Kartonowe pudełka to ja już z desperacji ostatnio tnę nożycami:) Pacio94, dobrze że przynajmniej płyta żyje.Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 9 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2009 Pani Olu dostałem wreszcie dzisiaj tak długo oczekiwane płytki ,Stacey Kent ,pudełko rozwalone w "drobny mak" ,po wyjęciunośnika ,który na szczęście ocalał ,jest tylko lekko ryśnięty ale od góry gdzie nie ma "zapisu" ,naliczyłem 11 kawałków ,którebyły kiedyś pudełkiem .Mariza ,nośnik w porządku ,pudełko do wymiany i to wszystko po mimo dość dobrego zapakowania obu płytek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 9 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2009 NARESZCIE!! Kamień spadł mi z serca, słowo daję...ale te pudełka...boję się pomyśleć, z jaką siłą zadano im ostateczny cios...Muszę w takim razie pomyśleć o nowej technice pakowania.Dobrej nocy wszystkim życzę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 10 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2009 Na szczęście nośniki są w porządku ,pudełka wymieniłem ,poziom artystyczny obu wokalistek mnie nie zawiódł , zwłaszcza Marizy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 10 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2009 Mariza jak zawsze zniewalająca...uwielbiam jej głos, rzewne melodie, tęsknotę fado. Ale i "Rosa branca". Piękna piosenka, prawda? A do posłuchania gorąco polecam Misię.Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 17 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2009 Cytat naliczyłem 11 kawałków ,które były kiedyś pudełkiem . No, pełen "podziwu" jestem, 11 kawałków Trudno będzie pobić rekord, jeszcze bez unicestwienia nośnika.Chyba trzeba nagrody za posty zmienić na ... małe kasetki metalowe zawierające w charakterze dodatku płytkę w środku.Mariza pięknie śpiewa , mam jej koncert w Lizbonie na DVD, a miałem też przyjemność słuchać jej na żywo. "Meu Fado Meu" powalające i na płycie i na koncercie. Nie tylko to zresztą powalające Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 23 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2009 Marizy zazdroszczę. Mnie zauroczył za to koncert Lisy Gerard i Klausa Schulze...a raczej sama Lisa Gerard. Grali w bazylice na Kawęczyńskiej w Warszawie. Powiem szczerze, że czułam się jak nie w tym świecie. Lisa w długiej sukni wyglądała nierzeczywiście, zupełnie jakby przeniesiona z innego wymiaru. A do tego jej hipnotyzujący głos. Coś pięknego.Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 23 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2009 Cytat Ciekawe czy DVD box też trzaśnie, w końcu elastyczniejszy materiał. Trzaśnie, trzaśnie, nie musisz się bać o zdolność pań z PP. Ja dostałem DVD IRON MAIDEN - "Live after death" i opakowanie oczywiście naruszone. Co prawda mniej niż ostatni Jean Michel Jarre, ale i tak udało się strukturę naruszyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 7 lipca 2009 Udostępnij Napisano 7 lipca 2009 I ja tez załapałem się na płytkę: RADIOHEAD ,,the best of", moja dotarła w idealnym stanie i w 100% sprawna Serdeczne dzięki, to naprawdę wspaniały pomysł z tymi nagrodami za posty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 8 lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 lipca 2009 Do mnie dotarła płyta Pink Floyd - "The piper at the gates of dawn". Udało się bez strat, to zasługa podwójnej piankowej koperty i niedowidziącej pani na poczcie Po prostu stempelek jest po drugiej stronie koperty, płyta okupowała prawą stronę, a dostała tylko lewa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts