Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Kaczorze!

Współczując - w ramach pocieszenia...

Cytat

(...)w charakterystycznym kształcie damskiej szpileczki D-kształtna. 

Mam nadzieję, że kształtna szpileczka była częścią kształtnej łydki, będącej wstępem do kształtnej reszty (vide fotka).

Co prawda marne to pocieszenie, ale nic innego dla Ciebie nie znalazłem!  icon_wink.gif

I jeszcze jedno - szpilka i łydka po złej stronie mocy były...

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

• Odpowiedzi 209
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
E tam od razu Pani z poczty...

Moje własne!  icon_mrgreen.gif   icon_wink.gif

A tych dwoje - moi sąsiedzi zza płotu - hrabiostwo z Wielkiej Brytanii chyba, bo ludzie się do nich per "lord" zwracają  icon_cool.gif

Znaczy się po ichniemu "sery" (od sir) jakieś...  icon_razz.gif

Napisano
Hmmmm...
Bert- po zdjęciu sądząc (tym po lewej), to pewnie "Man in Black" - część 3...
Tylko ten mniejszy osobnik po prawej to był chyba u blacharza w ramach liftingu i nabył pewnych kręgłości icon_mrgreen.gif

Kaczor,
tak dokładnie opisałeś miejsce zbrodni, że nie widzę już szans na ułaskawienie ... icon_wink.gif No chyba że to ładna kobietka była i prawie do rany (lub czegoś innego) przyłóż icon_rolleyes.gif
A tak na poważnie??? to teraz na pocztę po przesyłki trzeba będzie z giwerą chodzić, parę razy człek wygarnie to szacunku nabiorą. I wtedy miła pani w szpilkach to będzie wdzięcznie na pustym (tzn. bez paczek) stole tańczyć, zamiast po przesyłkach pląsać i Kolegów denerwować. A jak wprawy nabierze to jeszcze przy rurze sobie dorobi. icon_mrgreen.gif

Pozdrawiam
PS. Jak już przy blachach i rurach jesteśmy, to przypomniał mi się dowcip aktualny kilkanaście lat temu w ramach boomu na sprowadzanie uszkodzonych aut z zachodu:
Ściągnął sobie gość mercedesa, a właściwie to kupę złomu po mocnym wypadku. Oddał do zaprzyjaźnionego blacharza i czeka, kiedy będzie mógł odebrać gotowy samochód.
Po tygodniu dzwoni do niego blacharz mocno spanikowany i mówi:
- Panie, coś pan tu ściągnął??? Już trzeci raz klepię i za każdym razem zamiast merolka wychodzi mi przystanek autobusowy ...
Napisano
Całkiem kształtna ta łydka, przyznam:) Co do pań z poczty i ich zamierzonych ciosów, to panie owe mają całkiem pokaźne młoteczki, co by im się łatwiej i sprawniej uderzało. I dlatego płyty są tak tratowane. Ja w każdym razie wasze CD za posty opatulam od jakiegoś czasu tekturkami - skarg nie ma i oby tak dalej.

Pozdrawiam w dniu miłego święta!
Napisano
Cytat

W kwestii daty nie wiem, czy da się coś zrobić, ale przekażę. Uwaga rzeczywiście słuszna...

Witam Pani Olu,
w czerwcu jeszcze się nie udało zamieścić daty na płycie... icon_rolleyes.gif
Ale najważniejsze jest to, że bardzo ładnie wyszła płyta nr 6 "Audiofilskich Zajawek". To chyba pierwsza płyta utrzymana w podobnym stylu - w każdym razie taka, której mogę słuchać z przyjemnością parę razy bez przeskakiwania na kolejny utwór.
Zazwyczaj z płyty podobał mi się jeden-dwa utwory, a reszta stanowiła ciekawostkę i dawała możliwość posłuchania czego innego i nowego.

Cytat

Co do pań z poczty i ich zamierzonych ciosów, to panie owe mają całkiem pokaźne młoteczki, co by im się łatwiej i sprawniej uderzało.

Jakby dać paniom na poczcie "babę" zamiast mołoteczka, to pewnie przebiłyby się błyskawicznie o jedno piętro niżej, a płyty musiałyby być wysyłane w kasach pancernych...
Dla wyjaśnienia osobom bez doświadczeń harcerskich, budowlanych czy obozowo-żeglarskich: rzeczona "baba" to taki młoteczek na niezłych sterydach (waga jak kilof...). icon_mrgreen.gif

Pozdrawiam
PS. Moja ocena "zajawkowej" płyty jest zapewne subiektywna, bo każdy słucha czegoś innego... icon_wink.gif Ale mogę uczciwie pochwalić wybór i nagranie!
Napisano
icon_mrgreen.gif
Ciekawe - moze po prostu poczta ma "uraz" do "Audio"?????? Wielokrotnie zamawialem plyty CD drogä pocztowä u röznych "dystrybutoröw"- nie bylo ani jednej usterki, opakowanie natomiast - dosc delikatne. W Niemczech plyty przychodzä bez zadnych zabezpieczen, w normalnych kopertach - usterek brak. Fakt faktem - oni stemplujä przesylki. Poczta Polska oszczedza na tuszu, stempel musi byc - trzeba wcisnäc koperte ruchem zdecydowanym zamaszystym prostym w blat 30-letniego biurka. No, chyba, ze to jeden ze sposoböw wymuszenia na kierownictwie nowych mebli. icon_mrgreen.gif

Co do "zajawek" - dzieki nim poznalem muzyke Lunatic Soul - jestem naprawde wdzieczny.
Pozdrawiam.
Napisano
Królom się nie odmawia:) Wiadomość o dacie przekazałam, ale takie zmiany to już z nową grafiką, czyli od stycznia mogłyby wejść, bo uwaga słuszna. A Audiofilskie czerwcowe są rzeczywiście ciekawe. Spodobał mi się wokal Jacqui Naylor, o Gabie Kulce mówić nie trza...nasz "Zajawkowy" twórca działa pełną parą.

A poczta? Taak...meblową teorię spiskową trzeba wziąć pod uwagę. Dziś spakowałam płyty w podwójne bąbelkowe koperty - zobaczymy jak panie poradzą sobie z takim zabezpieczeniem. Może go nie sforsują, choć to przecież kwestia odpowiedniej determinacji...

Miłego dnia:)
Napisano
Dostałem dzisiaj Jean Michel Jarrea i materiał naprawdę świetny, mam w domu jeszcze jakieś kasetowe nagranie i nie można powiedzieć, że remastering coś zepsuł, a brak jest szumów itd.
Niestety Poczta Polska dała mi o sobie znać. Do tej pory płyty przychodziły w nieruszonych (ewentualnie lekko uszkodzonych) opakowaniach, a dzisiaj jak wyjąłem płytkę (dwie koperty bąbelkowe) to myślałem, że coś zrobię panią od stempelków. Przez cały przód i tył pudełka idzie piękna rysa pęknięcia. Jedyne co mnie cieszy to, to że nośnik jest cały.
Napisano
Pani Olu dostałem wreszcie dzisiaj tak długo oczekiwane płytki ,Stacey Kent ,pudełko rozwalone w "drobny mak" ,po wyjęciu
nośnika ,który na szczęście ocalał ,jest tylko lekko ryśnięty ale od góry gdzie nie ma "zapisu" ,naliczyłem 11 kawałków ,które
były kiedyś pudełkiem .
Mariza ,nośnik w porządku ,pudełko do wymiany i to wszystko po mimo dość dobrego zapakowania obu płytek.
Napisano
Cytat

naliczyłem 11 kawałków ,które były kiedyś pudełkiem .

No, pełen "podziwu" jestem, 11 kawałków icon_surprised.gif
Trudno będzie pobić rekord, jeszcze bez unicestwienia nośnika.
Chyba trzeba nagrody za posty zmienić na ... małe kasetki metalowe zawierające w charakterze dodatku płytkę w środku.

Mariza pięknie śpiewa icon_smile.gif, mam jej koncert w Lizbonie na DVD, a miałem też przyjemność słuchać jej na żywo. "Meu Fado Meu" powalające i na płycie i na koncercie. Nie tylko to zresztą powalające icon_smile.gif
Pozdrawiam.
Napisano
Marizy zazdroszczę. Mnie zauroczył za to koncert Lisy Gerard i Klausa Schulze...a raczej sama Lisa Gerard. Grali w bazylice na Kawęczyńskiej w Warszawie. Powiem szczerze, że czułam się jak nie w tym świecie. Lisa w długiej sukni wyglądała nierzeczywiście, zupełnie jakby przeniesiona z innego wymiaru. A do tego jej hipnotyzujący głos. Coś pięknego.

Pozdrawiam!
Napisano
Cytat

Ciekawe czy DVD box też trzaśnie, w końcu elastyczniejszy materiał.

Trzaśnie, trzaśnie, nie musisz się bać o zdolność pań z PP. Ja dostałem DVD IRON MAIDEN - "Live after death" i opakowanie oczywiście naruszone. Co prawda mniej niż ostatni Jean Michel Jarre, ale i tak udało się strukturę naruszyć icon_wink.gif
  • 2 weeks later...
Napisano
I ja tez załapałem się na płytkę: RADIOHEAD ,,the best of", moja dotarła w idealnym stanie i w 100% sprawna icon_smile.gif Serdeczne dzięki, to naprawdę wspaniały pomysł z tymi nagrodami za posty icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif
Napisano
Do mnie dotarła płyta Pink Floyd - "The piper at the gates of dawn". Udało się bez strat, to zasługa podwójnej piankowej koperty i niedowidziącej pani na poczcie icon_wink.gif Po prostu stempelek jest po drugiej stronie koperty, płyta okupowała prawą stronę, a dostała tylko lewa icon_wink.gif