kitek_2 Napisano 1 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2010 Ze względu na zbliżające się święta Bożego Narodzenia, chętnie poznam Wasze propozycjie muzyczne na tą okazję. Nie chodzi mi tylko o wykonania kolęd ( też mile widziane) a o muzykę przy której spedzacie święta i która w/g Was pasuje nastrojem do tych świat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2010 Ciekawa płyta: Chris Botti - December (świątecznie, ale większość w formie hamerykańskiej) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 1 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2010 No to jeszcze w miarę świeży, zeszłoroczny krążek Stinga - "If on a winter's night". Klimatyczne ballady, zero pospiechu, w sam raz na zimowy (świąteczny) wieczór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 1 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2010 Trans Siberian Orchestra np: http://www.youtube.com/watch?v=szLmAPW39uE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2010 Cytat Trans Siberian Orchestra popieram, jako dobry przykład:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 2 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2010 Album "Dzisiaj z Betleyem" mojej wokalistki numer 1, czyli: Anna Maria Jopek. Piękny głos, piękna osobowość, piękna kobieta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
todd Napisano 3 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2010 (edytowany) A to moja świąteczna pozycja obowiązkowa. Edytowano 16 grudnia 2010 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika nie ma sensu cytować całego postu ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzodajnia Napisano 16 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2010 Polecam Kolędy w wykonaniu Justyny Steczkowskiej! http://www1.plus.pl/muzodajnia/main/album....+koledy+polskieI Louise'a Armstronga! http://www1.plus.pl/muzodajnia/main/search.htmlZ taką muzyką Święta są jeszcze piękniejsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2010 Ja często wkładam w karuzelę parę płyt i puszczam składanki kolędowe - choćby z serii czteropłytowych "The Best", czyli "The Best Christmas … Ever". No i spokój na parę godzin...A płyt "niekolędowych" to najnowsza płyta Roda Stewarta "The Great American Songbook v.V - Fly Me to The Moon…", zresztą cała seria The Great American Songbook jest OK. Poza tym w tym okresie lądują w odtwarzaczu niektóre płyty Gregorian oraz wcześniejsze płyty Suzanne Vega.Również trochę polskich -składanka "Kabaret Starszych Panów" (5 płyt, już nie kupowałem najnowszego wydania wzbogaconego o 1 płytę ) czy Marek Grechuta.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEBEK Napisano 16 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2010 Zaczyna się szał świątecznych piosenek. Ale oprócz nowych hitów na święta nie może zabraknąć oczywiście tradycyjnych kolęd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzodajnia Napisano 21 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2010 (edytowany) Fajnie jest też się na święta zaopatrzyć w takie utwory jak Ella Fitzgerald - Jingle Bells czy Bing Crosby - Silent Night http://ww**Reklama**ain/album....Swiateczne+hity Edytowano 21 grudnia 2010 przez muzyczny_gość reklama Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 22 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2010 A u mnie dzisiaj w czytniku CD Steve Dobrogosz "Requiem" oraz Jonh Rutter "Magnifikat" nagranie zarejestrowane 21.11.2010 ,17.00 Uhrw Christuskirche Aschaffenburg przez znajomego, znajomego parającego się tym prawie zawodowo ,tzw. master. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 25 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2010 Ja na święta dostałem CORINNE BAILEY RAE - "The Sea". (Dziękuję Olu )Kolęd to może ona i nie śpiewa niemniej muzyka kojąca i miła - w sam raz na święta WIELU MIŁYCH DLA UCHA TONÓW ŻYCZĘ FORUMOWICZOM I KOLEŻEŃSTWU FORUM OBSŁUGUJĄCYM, TAK NA ŚWIĘTA JAK I NA NOWY ROK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manaudio Napisano 22 września 2011 Udostępnij Napisano 22 września 2011 muzyka z ONCE D <3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 25 września 2011 Udostępnij Napisano 25 września 2011 Cytat muzyka z ONCE D <3 Bardzo fajna płyta!Film prościutki i taka też muzyka.Ale chwyta za serce... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miwako Napisano 28 października 2015 Udostępnij Napisano 28 października 2015 ja mam płytę Arki Noego - jakaś stara wydawana z gazetą- z kolędami i muszę powiedzieć, że rewelacja. Kolędy są żywe, zabawne a nie smęty więc zawsze mam ją na święta w pobliżu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 20 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2015 Cytat ja mam płytę Arki Noego - jakaś stara wydawana z gazetą- z kolędami i muszę powiedzieć, że rewelacja. Kolędy są żywe, zabawne a nie smęty więc zawsze mam ją na święta w pobliżu każda koleda a arki noego jest sluchana u nas w domu:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ginger Napisano 18 października 2016 Udostępnij Napisano 18 października 2016 Powoli zbliżają się kolejne święta, więc ja, pewnie już w listopadzie, zacznę słuchać świątecznych piosenek Presleya. Potrafię ich słuchać także w ciągu roku, ale staram się tego nie robić, bo jednak psuje to klimat W ogóle lubię świąteczne piosenki z lat pięćdziesiątych i sześćdziesiątych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 18 października 2016 Udostępnij Napisano 18 października 2016 A owszem zbliżają się kolejne Święta również w listopadzie: 1 listopada, 2 listopada, 11 listopada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 października 2016 Udostępnij Napisano 18 października 2016 Cytat Powoli zbliżają się kolejne święta, więc ja, pewnie już w listopadzie, zacznę słuchać świątecznych piosenek Presleya. Potrafię ich słuchać także w ciągu roku, ale staram się tego nie robić, bo jednak psuje to klimat Ginger.Co do świąt: to choinkę już ustawiłaś/ustawiłeś w pokoju? Bo przecież już się zimno robi na dworze???PozdrawiamPS. Czy rzeczywiście pierwsze wpisy nowych użytkowników muszą być takie? (nieprzemyślane, mało konkretne i ... szkoda dalej pisać). Dobrze, że są wyjątki (w innych tematach). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killa Napisano 7 listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 listopada 2016 U Nas na święta zawsze standardowe kolendy w wykonaniu różnych polskich gwiazd. A później ojciec przeważnie odpala coś w TV jakiś koncert świąteczny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 12 listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 listopada 2016 Nie mogę się powstrzymać i zapytam. Co to są "kolendy" ?Może ktoś jeszcze wie poza Killa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 listopada 2016 Nie wiem... co najciekawsze dr Google też nie wie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 12 listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 listopada 2016 Na razie użytkownik Killa z czysto formalno - organizacyjnych powodów nam nie odpowie. Ale może kiedyś ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madzik2506 Napisano 24 listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 listopada 2016 ja lubię jak w święta z głośników lecą po prostu kolędy nasze polskie tradycyjne znane i lubiane przez wszystkich. po kolacji wigilijnej zawsze śpiewamy razem z odtwarzaczem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts