Chilli Napisano 4 lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 lipca 2015 Cytat Bolą mnie oczy, za jasno. Większość wygląda jak raczkująca strona, która czeka na rozwój. Profile użytkowników (oglądając je) wyglądają, jakby strona była niedopracowana, nieukończona.Opcje odpisywań, cytatów i innych dostępnych opcji... teraz to jest bałagan, teraz to dopiero trzeba się zastanowić które kliknąćA cokolwiek na temat Naszych propozycji ? Nic, kompletnie nic ? Przecież jest tam tyle dobrych pomysłów i rad. Szkoda, że jedynie co się zmieniło to wygląd strony. A jak, to jeżeli chodzi o mnie, napisałem wyżej.P.S. RoRo, pomysł z wstawką SPAM w awatarach takich użytkowników jest genialny. Niestety muszę zgodzić się, z początku myślałem, że źle mi stronę załadowało. Oczy, fakt, muszę przyciemnić ekran. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 4 lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 lipca 2015 Bardzo przydatna byłaby zakładka Dzisiejsi nowi użytkownicy. Kolejna sprawa, to ciekaw jestem czy będzie możliwość dostępu do edycji profilów z pozycji moderatora ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 4 lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 lipca 2015 Moi drodzy. Czy nie idzie nic zrobić z tym, że ktoś w obcym języku wcina się w kogoś post? Np. w mój ostatni. ...to jest dopiero zasmiecanie forum.kiedyś tego nie było :'( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 lipca 2015 Cytat kiedyś tego nie było :'( Było...Spamerzy pojawiają się falami. A moderatorzy i administratorzy nie siedzą (i nie będą ...) cały czas przy kompie. Wystarczająco dużo czasu spędzają przy kompie na moderacji!Po to masz funkcję "zgłoś do moderatora", by ułatwić usuwanie śmieci z ForumA poza tym - zerknij na wątek o spamerach, to zobaczysz ile tego paskudzwa się pojawia i ile czasu tracimy na usuwanie śmieci.ObasDzięki,że już odpisałeś Zieluwidowi o co chodziło z mailamiZieluwidOdnośnie Twoich postów - chodziło mi o to, czy poprawnie działa funkcja przesyłania nowych postów na mail (działa prawidłowo). Wszystko wyjaśnione, nie ma problemu.O czasochłonności usuwania śmieci i SPAMerów to sam wiem najlepiej Funkcja "nowych użytkowników" jest możliwa do opanowania:Wszyscy Użytkownicy - data rejestracji (uporządkowanie po czasie rejestracji) - malejąco (wtedy najnowszy "użyszkodnik" będzie na górze zestawienia)O konieczności wprowadzenia funkcji edycji avatara wspominałem już wielokrotnie i mam podobne zdanie co Ty.Kolejna rzecz - w związku z narastającą liczbą spamerów uważam za konieczne przy rejestracji:wprowadzenie prostych pytań/odpowiedzi w języku polskim (większość spamu jest "zagraniczna"), niezbyt prostych do ewentualnego przetłumaczenia przez translatory (oraz inne pomysły - ale już tylko do wiadomości Administratora i moderatorów )Trochę to skomplikuje proces rejestracji - ale przynajmniej będzie mniej śmieci.O tym, by przy rejestracji była konieczność podawania miejscowości to już ładnych kilkanaście razy wspominałem (i nie tylko ja...). Może kiedyś to się wreszcie pojawi.Poza tym - ilość użytkowników Forum jest zawyżona przez spamerów:Np. dzisiaj (do tej chwili) zarejestrowało się 120 potencjalnych spamerów... i pewnie 2-3 normalnych użytkowników. To chyba daje pojęcie, co się ostatnio dzieje :!: PozdrawiamPS. O tym, że białe tło wprost WALI PO OCZACH pisali już przedmówcy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 5 lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2015 CześćBardzo się cieszę, że zabraliście głos. Nie było mnie pięć dni w Warszawie, z samego rana zasiadam do forum, czytam, odpowiadam. Na pierwszy rzut oka widzę, że macie uwagi dotyczące grafiki i przycisków. Jutro wszystkie przeanalizuję. Co do poważnych zmian - niestety wiele z nich wymaga postawienia forum od nowa, co jest wstępnie planowane - jak mnie poinformowano - na koniec roku:(Jeśli chodzi o spam - to tak na szybko - w środę usunęłam około 200 kont zawierających reklamowe linki.Szata graficzna...według mnie bieli także jest za dużo, ale zostałam przegłosowana Spiszę Wasze opinie i przekażę dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 6 lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 lipca 2015 Cytat Szata graficzna...według mnie bieli także jest za dużo, ale zostałam przegłosowana Szkoda. Ciekaw jestem, czy osoby upierające się przy takiej wersji strony, piszą na Forum ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 7 lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 lipca 2015 Sprawdzamy forum na różnych monitorach i nie wszędzie biel zabija (podlewka jest ledwie widoczna) U mnie biało jest, w domu także, ale u grafika tło pod postami szare. Szykujemy rozwiązanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 Jasnoszare tło mam w biurze - ale tylko w tej części, w której są wypowiedzi użytkowników.To co jest po bokach jest na białym tle...Poza tym - regulacja jasności/kontrastu na monitorze pomaga, ale np. na laptopach raczej nie ma własnych ustawień monitora (tylko pare zakresów), a nie wszyscy korzystają z zewnętrznych monitorów (no i te monitory też mają różne możliwości regulacji...).No i szkoda czasu na taką partyzantkę Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 8 lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 Możecie zmienić forum na ciemne - jak to oceniacie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 A jak to działa ? Bo zmieniam i nic się nie dzieje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiłośnikGór Napisano 8 lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 Cytat Możecie zmienić forum na ciemne - jak to oceniacie? Pomysł bombowy w swojej prostocie ale chyba coś nie działa - wybieram z menu raz "ciemny" raz "jasny" i nic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 8 lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 U mnie działa, przestawiłam się na "ciemny" i od razu lepiej Zmień tryb i naciśnij enter lub odśwież stronę. Może mechanizm szwankuje, będziemy testować, inni pewnie też się odezwą. Efekt jest widoczny tylko na trzecim poziomie - dyskusji. Listy (po wejściu i tematów forów) też wolelibyście na ciemnym tle? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revo Napisano 8 lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 U mnie działa Zdecydowanie lepiej w tej kolorystyce! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 8 lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 No to miło Teraz na pewno będzie się wszystkim lepiej czytać. Lista uwag z forum zebrana, jutro będziemy wszystko omawiać. Nie sądzę, aby udało się każdą prośbę teraz spełnić z powodów, o jakich pisałam wcześniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 U mnie nie działa, zmienia się tylko napis na pasku : Jasny/ciemny, a tło bez zmian. Dodatkowo po każdym odświeżeniu strony zmienia się na jasny (pomimo tego, że był wybrany ciemny). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 8 lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 Niedobrze. Zapisuję i przekazuję dalej. A jak z listami? Pewnie też należałoby przyciemnić?Mam prośbę. Czy możecie wypisać, co jeszcze poprawić? Mam na myśli funkcjonalności - czy intuicyjne jest cytowanie, czy może doskwiera Wam brak jakiegoś przycisku. Podobno linki nie są widoczne, to trzeba naprawić. Co jeszcze? Nie wiem, czy uda się łączyć posty jednego użytkownika w jeden - pomówię o tym jutro.Chodzi mi o tego typu problemy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 8 lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 Cytat U mnie nie działa, zmienia się tylko napis na pasku : Jasny/ciemny, a tło bez zmian. Dodatkowo po każdym odświeżeniu strony zmienia się na jasny (pomimo tego, że był wybrany ciemny). U mnie to samo Szkoda, że moje posty i tematy nadal są tyko w profilu do którego trudno wejść, no chyba, że tylko ja tego nie ogarniam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 Nie bardzo wiem o jakie listy chodzi. Jednakże wykaz użytkowników Top 20, kiedyś była w formie list, teraz są kwadracki, duże i trochę to zagmatwane. Ot tak z takich małych rzeczy.Resztę uwag postaram się spisać jutro i podam na Forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 8 lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 Czy jest jakiś błąd. Jutro przetestujemy mechanizm raz jeszcze - nie wiem, czego może być to kwestią. Ustawień, przeglądarki? Nie chcę wymyślać. Informatyk się wypowie. Zieluwid, o takie właśnie małe rzeczy pytam:) Dzięki!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 Cytat U mnie to samo Czyli nie tylko u mnie jest problem. Cytat Szkoda, że moje posty i tematy nadal są tyko w profilu do którego trudno wejść, no chyba, że tylko ja tego nie ogarniam. Być może to kolejny mankament systemu. Pamiętam, że ostatnim razem przy zmianach było podobnie. U jednych wszystko działało ok, u innych nie.Trzeba działać.Olu, jutro postaram się sporządzić wszystko co zaobserwowałem i co można by było poprawić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 8 lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 1. Problem dot. zmiany trybu zgłosiłam, jutro informatyk sprawdzi, co jest nie tak.2. Moje posty i tematy - pytałam, czy możemy ustawić to na belce, ale mechanizm pozwolił na wyodrębnienie tylko dyskusji, w jakich bierzemy udział. Nie mogę obiecać, że teraz to usprawnimy Zobaczę, co z dostępem do własnego profilu - faktycznie ciężko się tam dostać. A może inaczej - może to być mało intuicyjne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 lipca 2015 Dostęp do własnego profilu jest - da się przeżyć (zresztą w poprzedniej wersji było chyba w miarę podobnie).Z ustawieniem ciemnego profilu - nie daje się zapamiętać (korzystam z FireFoxa na XP). Zaraz zaktualizuję do nowej wersji i zobaczę, czy coś się zmieniło....Poza tym - fajnie by było, gdyby ta opcja działała zarówno dla zalogowanych jak i nie zalogowanych użytkowników.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiłośnikGór Napisano 9 lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 lipca 2015 Cytat Mam prośbę. Czy możecie wypisać, co jeszcze poprawić? To ja dorzucę jeszcze jedną sprawę: nie działa klawisz "cytuj". Przypuszczam, że chodziło o to aby - tak jak na AS - po zaznaczeniu cytowanego fragmentu tylko ten fragment się kopiował. Tymczasem nic takiego się nie dzieje - nie kopiuje się ani zaznaczony fragment ani całość postu, na który się odpowiada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 lipca 2015 Tak, opcja cytuj jest uciążliwa. Na początku nie wiedziałem jak jej użyć, wcześniej wystarczyło kliknąć, co było proste i wygodne.Obecnie z tego co się orientuję, musisz kliknąć cytuj i dodatkowo kliknąć odpowiedz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiłośnikGór Napisano 9 lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 lipca 2015 Śpieszę poinformować, że funkcja jasny /ciemny zaczęła u mnie (firefox) działać: posty są odpowiednio podświetlane zgodnie z wyborem a ustawienie jest pamiętane w trakcie wyświetlania kolejnych tematów a także po wyłączeniu i ponownym włączeniu strony forum. Funkcja ta także działa na stronie głównej oraz na podstronach z tematami. Moim zdaniem forum zaczyna wyglądać całkiem atrakcyjnie i nowocześnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts